15 bedste yoga -asanas til at reducere mavefedt

Kommer din mave ofte ud af din skjorte? Ville du ønske, at du kunne gå tilbage til dit slankere selv? Du har en perfekt løsning i form af Yoga til at reducere mavefedt, når det kombineres med den rigtige kost og livsstil. Med den rigtige blanding af øvelser, vejrtrækningsteknikker og meditation kan Yoga også hjælpe med en samlet vægtkontrol. Ved at udføre dem regelmæssigt vil du helt sikkert bemærke strammere mavemuskler, tonet maveområde og også et lettere jeg!

Mens de udfører yoga for at tabe mavefedt, kan individer opleve indre ro samt holde sig i form. Tid til at øge din tillid og reducere uønsket “bagage” i dit liv!

Bedste yoga -asanas til at reducere mavefedt

Yoga Asanas for at reducere mavefedt:

Vores usunde livsstil og spisevaner sammen med ingen træning har ført til et stort antal tilfælde af fedme. Det meste af fedtet opbevares omkring maveregionen, og det er meget svært at slippe af med. Yoga er en gennemprøvet metode til at reducere mavefedt og giver også en sund krop og sind, der giver dig et generelt velvære.

Regelmæssig øvelse af yoga styrker din kerne- og mavemuskulatur og bidrager derved til et fladere underliv. Du kan øve yoga for at reducere mavefedt og de asanas, der kræver bøjning og vridning, hjælper også med at lindre dig for enhver gasopbygning, der forårsager oppustethed.Visceralt fedt lagres i maven og har risiko for mange sygdomme. Visse yoga -asanas til tab af mavefedt hjælper med at forbrænde dette genstridige fedt og reducerer det samlede kropsfedt. Undersøgelser har vist, at regelmæssig yoga i et år har været med til at reducere fedt og centimeter i taljen.

Her forklarer vi, hvordan man reducerer mavefedt ved yoga asanas. Disse yoga udgør ikke kun for mavefedt og nyttigt for fitness og sundhed for både mænd og kvinder. Vi har lagt nogle af de bedste yogastillinger ud for at reducere mavefedt med billeder:

1. Yoga Wheel Pose (Chakrasana):

Chakrasana eller hjulstilling er en vidunderlig øvelse til at reducere mavefedt. Det kan strække dine mavemuskler og også låse dit hjertechakra op. Dette er en af ​​de bedste yoga øvelser til at reducere mavefedt.

Hvordan man gør?

 • Læg dig ned på ryggen, bøj ​​dine knæ. Dine fødder skal blive på gulvet og holde tættere på balderne. Sæt dine hænder på jorden, håndfladerne skal være lige og holder og skuldre.
 • I øjeblikket løft dit hoved og skulder, og løft derefter dine hofter fra jorden plus gør dig selv på dine hænder plus fødder.
 • Du kan prøve at hæve et ben i luften i 20 sekunder. Du skal gentage det samme med det andet ben.
 • Prøv denne yoga for tab af fedt i maven.

Hvordan hjælper det?

 • Denne asana er ideel og er en af ​​de mest effektive yoga asanas til tab af mavefedt. Det strækker musklerne i maven og virker også på din overkrop og ryg, og tonerer dermed maven.

Forholdsregler: Gravide kvinder må ikke dyrke Chakrasana. Undgå denne stilling, hvis du har alvorlige rygmarvsproblemer.

2. Yoga skomagere:

Også kaldet Baddha Konasana er skomagerens pose en af ​​de enkleste yoga -asanas. Det hjælper med vægttab og kan også udføres af begyndere. Det behandler også en række andre lidelser end fedtreduktion i maven. Følg nedenstående yogatrin for at reducere mavefedt:

Hvordan man gør?

 • Skomagerens positur er en af ​​de letteste plus forpligtende stillinger af yoga. Du skal sidde lige ved ryggen.
 • Dine knæ skal være snoet og fodsålerne skal være modsat hinanden.
 • Du skal skubbe sålerne i fællesskab og gribe denne pose i mindst et minut.

Hvordan hjælper det?

 • Denne asana forbedrer fleksibiliteten ved at åbne din lyske og hofte.
 • Dette gør også dine knæ og lår stærke og reducerer derved fedt i maven.
 • Det stimulerer dine mavemuskler og forbedrer din fordøjelse.

Forsigtig: Undgå denne øvelse, hvis du har en lyskeskade. Du kan også placere en madras under for ekstra støtte.

3. Bådestilling:

Bådpose eller Navasana er fantastisk til toning af dine mavemuskler. Det kan forbedre din fleksibilitet og styrke din krop. Dette er den bedste yoga til fedtforbrænding i maven.

Hvordan man gør?

 • Sæt dig ned på en måtte, og stræk dine ben. Dine knæ skal trækkes op, lårene skal være stramme, og dine tæer skal peges ud.
 • Prøv nu at løfte dine fødder af jorden plus bære dine ben i en 45 graders vinkel. Træk vejret ind, mens du løfter dine fødder og undgår at sno dine knæ.
 • Rygraden burde være lige plus at din krop skulle have en V -form. Løft dine arme til skulderhøjden.

Hvordan hjælper det?

 • Også kendt som Nauk Asana styrker bådposen din kerne og strammer musklerne i din mave. Regelmæssig øvelse af denne yoga asana har vist sig at stramme op og opnår ønskede resultater.

Advarsel: Udfør ikke denne øvelse, hvis du er gravid eller lider af kroniske rygproblemer.

4. Yoga Kapotasana (King Pigeon Pose):

Her er endnu en yoga -øvelse til mavefedt. Kapotasana eller King Pigeon -pose strækker dit maveområde og toner musklerne. Det er en avanceret pose, der skal udføres, når du er velbevandret med de grundlæggende stillinger.

Hvordan man gør?

 • Bliv siddende på dine fødder ved dine knæ plus kalve låst sammen. Du vil måske bruge et par bløde klude under dig for at undgå smerter.
 • Kom nu på knæene og læg hænderne på dine hofter. Strækker torsoen ud, stirrer ovenpå.
 • Tag langsomt fat i dine hæle, den ene hånd følger den anden. Bøj bagud og udvid brystet med maven.
 • Bøj mere din torso og læg hovedet mellem dine fødder og bliv 20 sekunder.

Hvordan hjælper det?

 • Du kan opleve massen i dine arme. Denne stilling er værdifuld for at flydende fedtet i næsten alle områder af kroppen. Det træner også rygsøjlen og lemmerne, hvilket gør dem mere fleksible.

Advarsel: Personer med blodtryksproblemer skal afstå fra at udføre denne øvelse.

5. Æsel sparker yoga:

Donkey kick Yoga involverer strækning af rygmusklerne for at forbedre styrken i din kerne. Det er lige så effektivt som crunches at brænde dine fedtceller i maven og tone din krop. Dette er en af ​​de effektive Yoga -asanas til mavefedt.

Hvordan man gør?

 • Begynd med nedadgående hund, bøj ​​knæene lidt til jorden, plus hop derefter dine ben op, og prøv endelig at lægge dine knæ over dine hofter.
 • Du vil opleve, at du forbereder dig på at hoppe i håndstand. Gentag disse spark hurtigt – næste gang dine fødder slår jorden, flyver du lige tilbage – 25 til 50 gange.

Hvordan hjælper det?

 • Denne yoga engagerer din mave og dit mavefedt forsvinder på ingen tid. Denne asana hjælper dig med at slippe af med det uønskede fedt i din midriff.

Advarsel: Brug din selvkontrol til at udføre sparkene. Prøv at afbalancere din vægt på armene og vær forsigtig med bevægelserne.

6. Yoga Locust Pose (Shalabhasana):

Shalabhasana eller Locust Pose er en fremragende rygmarvsøvelse, der også kan fungere på din mave. Det kan stramme dine mave muskler og hjælper med naturlig forbrænding af fedtceller. Dette er en af ​​de bedste yogastillinger til at tabe mavefedt.

Hvordan man gør?

 • Læn dig tilbage med dine håndflader modsat jorden. Ved indånding skal du løfte dine ben op uden at vride knæene.
 • Din overkrop og hænder skal også løftes op, så du får en strækning af mavemusklerne.
 • Stil dig selv på maven. Denne stilling er meget gavnlig for at reducere abdominal fedt.

Hvordan hjælper det?

 • Denne kropsholdning lægger meget pres på maven og musklerne er strakt, det hjælper med at slippe af med maven og strammer også musklerne i maven.

Advarsel: Udfør ikke denne asana, hvis du er gravid eller lider af alvorlige lidelser.

7. Surya Namaskar (solhilsen):

Surya Namaskar er et sæt yoga -asanas til tab af mavefedt. Dette er et møde mellem 12 yogastillinger, plus fremad og bagudkurve tillader strækninger, mens dyb vejrtrækning udfører hele arbejdet hjælper med afgiftning. Udfør Surya Namaskar dagligt om morgenen modsat solen for at samle de største fordele. Det er den bedste yoga til at reducere mavefedt på 1 uge.

Hvordan man gør?

 • Følg instruktionerne for hver af asanas.
 • Begynd langsomt med fem runder, hæv tællerne langsomt over tiden.
 • Forøg tællingen til 12-13 runder, afhængigt af gennemførligheden.

Hvordan hjælper det?

Bortset fra at styrke musklerne på din ryg og overkrop hjælper suryanamaskar med at forbrænde fedt over hele kroppen. Når optimalt fedt er blevet forbrændt, fokuserer det på fedtet omkring maveregionen. Det forbedrer også fleksibiliteten og hjælper dig dermed med at øve effektivt.

Advarsel: Surya Namaskar må ikke udføres under menstruation eller graviditet. Mennesker med brok eller rygproblemer skal undgå denne sekvens.

8. Den siddende fremadgående bøjning:

Også kendt som paschimottanasana, hvor personen skal sidde med benene strakt ud foran hende og derefter med udstrakte arme pegende opad, der skal inhaleres. Dette følger udåndingsmønsteret, hvor hænderne sammen med overkroppen bøjer mod fødderne med rygsøjlenålen lige og håndfladerne holder fast i fødderne. Dette er en fantastisk måde at få lidt maveøvelse, som du virkelig havde brug for for at forbrænde overskydende fedt i din krop.

Sådan gør du dette:

 • Stræk dine ben og sid lige.
 • Løft dine arme og træk vejret langsomt ind.
 • Når du ånder ud, læner du dig fremad og rører ved tæerne. Sørg for, at du ikke bøjer knæene.
 • Rør hovedet til dine lår og hold tæerne.
 • Bliv i denne kropsholdning i cirka 20 sekunder.
 • Gentage.

Hvordan hjælper det?

 • Denne asana er en fantastisk afslapningsteknik og toner og styrker også hele din krop.

Advarsel: Undgå denne asana, hvis du lider af astma- eller diarréproblemer.

9. Ustrasana Yoga:

Ustrasana eller kamelposen er en yoga til at reducere mavefedt og give musklerne styrke. Det kan tone dit maveområde, lår og arme for at forbedre fleksibiliteten. Dette er en avanceret og bedste yoga til at reducere mavefedt.

Sådan gør du dette?

 • Knæl ned på dine knæ og bøj derefter torso bagover i en buet form mod hæle, mens hans arme går baglæns og understøtter hans overkropsvægt på bagsiden af ​​din fod.
 • Tricket er at holde positionen et stykke tid, udånding af indånding fortsætter og derefter gå tilbage til grundposen og derefter gøre det igen.
 • Dette skal gøres i træk i løbet af de næste par dage for at få de bedste resultater.

Hvordan det hjælper?

 • Det vil styrke dine mavemuskler, der er afgørende for at reducere mavefedt. Ved at gøre det vil det også styrke din rygsøjle og med tiden vil din rygsøjle blive stærk og fleksibel.

Advarsel: Denne stilling kan belaste dine nakkemuskler. Så afstå, hvis du har problemer i forbindelse med nakken.

10. Cobra Pose:

Cobra -pose er en anden effektiv asanas til at reducere mavefedt. Det er især nyttigt for kvinder i at tabe deres post-partum vægt. Denne strækøvelse er let at udføre for selv begyndere og er den bedste yoga til at reducere mavefedt på 15 dage.

Hvordan man gør?

 • Start med at ligge på din front, dine arme hviler ved siden af ​​dig.
 • Stiv nu din marv, mens du spænder din mave op og begynder at løfte dine skuldre, taljen op.
 • Du kan bruge dine håndflader og albue som en støtte, mens du vipper dit hoved og skaber en let buler på din marv.
 • Bliv i denne kropsholdning i cirka 30 sekunder.
 • Gentag to gange.

Hvordan hjælper det?

 • Denne asana er kendt for at reducere mavefedt og også toning musklerne på din ryg.

Advarsel: Personer med brok og rygproblemer skal afstå fra at udføre denne øvelse.

11. Skulderstandsstilling:

Shoulder stand pose eller Sarvangasana er ideel til toning af dine muskler i maven, lår og numse. Det forbedrer også din fleksibilitet og styrker din rygsøjle.

Hvordan man gør?

 • De første trin omfatter dig liggende på ryggen, armene hvilede ved siden af ​​dig. her skal du bruge din overkropsstyrke til at balancere hele din nedre sektion.
 • I de indledende faser har du muligvis brug for et ekstra par hænder til at hjælpe.
 • Start med at hæve dine nedre lemmer til det punkt, hvor de bliver vinkelret på kroppen.
 • Brug nu dine albuer til at støtte din krop, mens du løfter hofterne op i luften og hviler hele vægten på din skulder og overkrop.

Hvordan det hjælper?

 • Yogaen har en seriøs vridning, der forbedrer din fordøjelse og dermed fjerner fedtdeponeringerne i din mave. Når du engagerer dine muskler i ben og arme, hvad du gør, er det muligt at opbygge mere muskler og dermed forbrænde overskydende fedt.

Advarsel: Du må ikke udføre denne asana, hvis du har blodtryk, diarré, menstruation og rygmarvsskader.

12. Bue stiller:

Buen er en god yoga til at reducere mavefedt. Her i dette afsnit efterligner din krop faktisk formen på en sløjfe og starter med at lægge dig på din front. Tag en dyb indånding, og mens du løfter både din over- og underkrop fra de to ender, når du balancerer dig selv på din mave. Dine arme bag på dig kan nu bruge benene som et greb til at skabe et slæbebåd, mens du perfektionerer balancen.

Sådan gør du det:

 • Læg dig fladt på maven.
 • Bøj begge dine ben og løft let brystet.
 • Hold om dine ankler og løft forsigtigt dine lår.
 • Når dine lår og bryst er hævet, fokuserer asanaen på din mave.
 • Bliv i denne kropsholdning i cirka 30 sekunder.
 • Gentag to gange.

Hvordan hjælper det?

 • Denne pose, bue udgør, er kendt for at gøre din rygsøjle virkelig fleksibel og fokuserer også på fedtet på din mave og reducerer derved den.

Advarsel: Undgå denne stilling, hvis du har rygmarvsskader.

13. Vindaflastende stilling:

Du undrer dig sikkert over, hvordan du reducerer mavefedt ved hjælp af den vindaflastende pose eller Pavanamuktasana? Her bruger vi spændingen skabt i dit maveområde til at reducere kiloerne på din mave.

Hvordan man gør?

 • Start med at ligge på ryggen.
 • Fold dine knæ og før dem mod din mave.
 • Med din nedre bred knust, prøv nu at løfte dit hoved og bringe hagen så tæt på dit knæ som muligt.
 • Din mave skal nu være spændt og knyttet og skabe et tryk, der forbrænder det eksisterende fedt.

Hvordan hjælper det?

 • Også kendt som Pawanmuktasana, denne asana skal øves med forsigtighed. Det styrker og toner dine muskler i mave, ben, arme og lænd. Det hjælper med fordøjelsen og bedre cirkulation af blod.

14. Warrior Twist Pose:

Dette er en variation til den sædvanlige krigerpose. Det vrider dine mavemuskler og styrker din ryg og lår. Det hjælper også med at brænde fedtcellerne omkring din mave:

Hvordan man gør?

 • Form krigerpositionen, hvor et af dine lemmer placeret foran det andet skaber et træk i mellem, lemmet bag strakt på bagsiden.
 • Nu i stedet for at vippe tilbage, drej denne gang din overkrop til den ene side muligvis til maks.
 • Dine arme kan holdes foldet foran brystet for at hjælpe med vridningen.
 • Bliv i denne position i cirka 5 vejrtrækninger, så din kerne er engageret.
 • Dette er en god måde at reducere fedt ved yoga.

Hvordan hjælper det?

 • Denne stilling styrker dine lår og toner også dine skuldre, arme og lår. Det toner også dine kernemuskler og reducerer derved fedt fra din mave.

Advarsel: Undgå denne stilling, hvis du har problemer med rygmarven eller diskproblemer.

15. Bridge Pose:

Yoga for mavefedt inkluderer også broposen i dets beholdning. Denne pose strækker også din maveregion og hjælper med at reducere størrelsen på din mave. Det er også fantastisk til smertelindring i dit nedre del af ryggen.

Sådan gør du det:

 • Læg dig ned på ryggen.
 • Denne gang forbliver din krop ekstrem, nakken og tæerne på jorden, mens du opretter en planke med din krop.
 • Skulderen tager lidt pres, mens du løfter din krop, mens tæerne holdes klæbet til jorden.
 • Hvil dine hænder ved siden af ​​dig, eller brug det som en griber til tæerne for at bevare balancen.

Hvordan hjælper det?

 • Denne yoga asana hjælper med at forbedre din kropsholdning og hjælper med en bedre fordøjelse. Det åbner brystet og toner dine lår, der arbejder helt op til din mave. Du bliver mere fleksibel, og den strækker din underkrop og toner den.

Advarsel: Undgå det, hvis du har smerter eller ubehag i nakken.

Gør og gør ikke noget for at slippe af med mavefedt med yoga:

Følg disse tip for at maksimere fordelene ved Yoga -programmet:

Gør:

 • Spis en sund kost bestående af frisk frugt og grøntsager.
 • Drik rigeligt med vand og bliv hydreret.
 • Del dine måltider i små portioner for let fordøjelse.
 • Inkluder meget fiber i din kost for bedre afføring.
 • Sænk dit stressniveau og hold dit sind i ro.
 • Sov mindst 7-8 timer om dagen.

Ikke at:

 • Undgå strengt junkfood og sukkerfyldte drikkevarer og desserter.
 • Sig nej til overskydende kulhydrater.
 • Undgå overspisning og sene fester.
 • Sov ikke for meget eller ikke for meget. Bare få den rigtige hvile din krop har brug for.
 • Begræns ikke dig selv til ét sted. Bliv ved med at bevæge dig og forbliv aktiv.

For mange er tab af mavefedt en fjern drøm. Det vil ikke være noget for dig, hvis du regelmæssigt følger disse stillinger (yoga asanas). Yoga virker ikke kun på kroppen, men også på dine andre organer, hvor din kerne er det primære fokus. Bortset fra toning stimulerer det også dine kirtler og forbedrer dermed dine organers ydeevne. Det hjælper med at finde en balance og taber også fedt i maven med regelmæssig træning og udholdenhed. Træn altid under en uddannet yogainstruktør og søg lægehjælp, hvis du oplever sundhedsproblemer. Begynd at leve et sundt liv fra i dag!

Ofte stillede spørgsmål og svar:

1. Hvor lang tid tager det for yoga at reducere mavefedt?

Svaret på dette afhænger af din overordnede livsstil, din beslutsomhed og den tid, du bruger på yoga. Hvis du tager yoga regelmæssigt sammen med at spise en sund kost, vil du sandsynligvis bemærke synlige resultater om cirka 3-4 uger. Igen kan denne tid variere fra person til person afhængigt af årsagen til problemet.

2. Kan jeg få en flad mave med yoga?

Ja! Det er ganske muligt at få en flad mave med Yoga! Yoga involverer en masse strækøvelser, som kan forbedre din fleksibilitet og tone dine muskler. Nogle af disse asanas er lig med crunches med hensyn til effekten og resultatet på kroppen. Du skal tage det op regelmæssigt for at bemærke en slankere talje og i sidste ende en flad mave.

3. Hvor ofte skal jeg lave yoga for at reducere mavefedt?

Det anbefales at tage yoga hver dag for gode resultater. Yoga kan hjælpe med at forbrænde de ekstra kalorier og holde dig i form og let. For at høste maksimale fordele, skal du tage Yoga mindst 3-4 dage om ugen og 1-2 timer om dagen. Nøglen er at øve regelmæssigt sammen med en følelse af disciplin i dit liv.

4. Kan du tage på i vægt efter at have stoppet yoga?

Yoga, ligesom enhver fysisk træning, forbrænder overskydende kalorier i kroppen. Når du stopper Yoga, vil kalorierne fra mad ikke blive indtaget på grund af manglende motion. Dette kan ende med at blive deponeret i form af fedt, især omkring taljen. Det er derfor, du skal tage det ordentligt op for at opnå de rigtige resultater.

5. Hvad er de bedste fødevarer til at reducere mavefedt?

Sammen med Yoga spiller indtagelse af en sund kost også en stor rolle for at maksimere fordelene. Fødevarer som frisk frugt, grøntsager, fuldkorn, grøn te, bær, magert kød osv. Kan hjælpe med vægttab uden at gå på kompromis med ernæringen. Du kan kombinere et sæt af disse fødevarer hver dag til en sund kost.