Fedt tab efter graviditet: årsager, tips og øvelser

Graviditet er en forunderlig tid for en kvinde og familien. Men virkeligheden er, at når du føder din smukke og sunde baby, sidder du tilbage med en slap mave. Selvom det er udfordrende at tabe fedt fra maveområdet, med korrekt kost og rigtige øvelser, kan du reducere mavefedt efter levering uden at påvirke dit helbred negativt. Denne artikel giver dig de tips og aktiviteter, du kan følge for at reducere mavefedt efter levering.

Sådan reduceres maven efter levering

Årsager til mavefedt:

Her er nogle af årsagerne til, at der er en flad omkring din mave. Lad os tage et kig:

1. Hormoner:

Regulering af hormoner er afgørende for at opretholde en sund krop. De spiller en vigtig rolle i at pleje din baby under graviditeten og hjælper dig med at komme sig efter fødselsprocessen. Den overskydende produktion af østrogen under graviditeten resulterer i den slap mave og undertiden også lår. Selvom mangel på elasticitet i dit maveområde også kan forårsage en fed mave.

2. Graviditet:

Graviditet medfører mange fysiske og følelsesmæssige ændringer i vores kroppe. Livmoderen udvider sig nok på 9 måneder, så den kan huse barnet. Fedt ophobes også omkring maveområdet på grund af indtag af kulhydrater, der hjælper din baby med at trives.

3. Stress:

Stress er en betydelig bidragyder til fedtophobning i vores kroppe i disse dage. En ny mor er under et stort pres for at opfylde alle den nyfødtes behov, hvilket resulterer i en slap mave. Din krop producerer cortisol til bekæmpelse af stress i sådanne situationer, og overskydende produktion af cortisol resulterer i fedt omkring maveområdet.

Sådan reduceres kvinders mavefedt efter levering:

1. Højfibre kost og protein:

Når du har besluttet dig for at tabe de ekstra kilo, er det en sund måde at komme videre på at foretage nogle ændringer i din kost for at reducere mavefedt efter fødslen. Vedligeholdelse af korrekt fordøjelse er kernen i en sund krop, der kan opnås ved at indtage opløselige fibre. En anden måde at give næring til din krop uden at tilføje ekstra kilo er ved at spise æg, fisk, mejeri og magert kød, som er høje proteinkilder. Både fiber og protein reducerer dit kalorieindtag og øger din krops stofskifte.

2. Drik mere vand:

Vand spiller en fremtrædende rolle i opretholdelsen af ​​en sund krop både under og efter graviditeten. At holde dig hydreret er afgørende og en af ​​de lette måder at reducere mavefedt efter levering. Alt du skal huske er, hvis urinproduktionen er gul, det betyder, at du skal drikke mere vand, og hvis farven på din urin er klar, så er alt godt. Hold øje med gennemsigtigheden af ​​din urinproduktion.

3. Små og hyppige måltider:

Vedligeholdelse af korrekt timing og den mængde, du spiser, spiller en afgørende rolle for at reducere mavefedt efter graviditet. I stedet for at spise tre store måltider om dagen, bør du tage fem til seks måltider med jævne mellemrum. Mange kvinder koordinerer deres måltider i henhold til deres babys fodringsplan. At spise mens du fodrer sparer tid og nærer også din baby.

3. Tidlig middag:

Det er også vigtigt at opretholde de rette tidspunkter for dine måltider, især middag. Uanset hvad du spiser, skal der være et mellemrum på to timer mellem middagen og det tidspunkt, du går i seng. Du kan have frugt imellem, hvis du har sultpiner. Tidlig middag hjælper din krop med at fordøje maden godt og giver den næring, den har brug for. Det hjælper også med at forbrænde mavefedt efter levering ved at udnytte alle kalorierne.

4. Undgå at spise udenfor:

En af de ting, der påvirker enhver persons helbred, er at spise forarbejdet mad. Alle disse fødevarer, der købes udefra, indeholder højt sukker, salt og kalorier, der opbygger fedt i din krop. Nogle gange har den tilgængelige mad ude kemikalier eller tilsætningsstoffer, der måske ikke er godt for en baby, især hvis du ammer. Hvis du vil tabe mavefedt efter levering, er det en sund måde at inkludere grøntsager, komplekse kulhydrater, protein og frugt.

5. Begrænsning af sukker, salt og kulhydrater:

Det er nødvendigt at se efter, hvad du spiser, især når du vil reducere mavefedt efter levering. Selvom raffinerede kulhydrater og sukkerholdige fødevarer giver den energi, du har brug for, er alt, hvad de har, tomme kalorier, der ikke har nogen næringsstoffer. Mange instant drikkevarer, småkager og kager, der er tilgængelige på markedet, pumpes også fulde af sukker og kulhydrater, der forårsager sundhedsproblemer som diabetes, hjertesundhedsproblemer osv..

6. Brystfoder:

Amning er en helt naturlig og ultimativ løsning for at slippe af med mavefedt efter fødslen, uanset om du har leveret naturligt eller gennem c-sektion. Din krop forbrænder det ekstra fedt i din krop som reaktion på din baby, der ammer, hvilket resulterer i mælkeproduktion. Hele denne proces hjælper din mave med at skrumpe. Medmindre der er en medicinsk tilstand, der holder dig, anbefaler læger at amme din nyfødte i mindst seks måneder. (1)

Efter leveringsøvelse for at reducere mave:

1. Underarmsplanke:

Dette er en del af yoga asana, der kan udføres i dit hjem. Musklerne i dine hofter, lår, mavemuskler og skråninger er målrettet under denne strækning, hvilket hjælper med at reducere maven efter levering.

Hvordan man gør:

 • Få din krop i en plankeposition.
 • Hold dine hofter oppe og abs stramme.
 • Prøv at bevare positionen i 30 til 50 sekunder.
 • Sørg for, at dine knæ er lige og ikke rører gulvet.
 • Bøj langsomt knæene og hvil i 30 sekunder.
 • Gentag denne proces i 4 til 5 gange.

2. Reverse Crunch:

Den omvendte knase er en af ​​de mellemliggende øvelser, du kan prøve, hvor tværgående mave er den dybeste påvirket muskel, der hjælper med at skære mavefedt efter levering.

Hvordan man gør:

 • Kom i en sovende stilling, hænderne på siderne og knæene lige.
 • Hold håndfladerne nedad og løft langsomt dine ben, bøj ​​knæene.
 • Læg nu dine ben op, løft din hofte og fødderne mod loftet.
 • Prøv at forblive i denne position i 20 til 30 sekunder, og bring derefter langsomt dine ben til hvilested.

3. Saksespark:

Kernemusklerne er målrettet, mens du udfører saksespark. Det er en øvelse at tabe mavefedt efter fødslen, som du bør inkludere i din træningssession. Du kan udføre denne strækning to til tre gange om ugen.

Hvordan man gør:

 • Kom i en sovende stilling, hænderne på siden og håndfladerne nedad.
 • Hold bækkenet limet til gulvet under hele øvelsen.
 • Løft langsomt dit højre ben, hvilket starter saksebevægelsen.
 • Løft dine ben alternativt i 10 til 15 gange.
 • Gentag processen 2 til tre gange.

4. Cykling:

Cykling er en let og sjov måde at tabe mavefedt efter levering. Det hjælper med at reducere mængder af mavefedt ved at forbrænde alle de ekstra kalorier i din krop. I modsætning til andre øvelser giver cykling dig en chance for at komme ud af huset for at få en tur til frisk luft.

5. Vandring:

At gå er en af ​​de enkle, men effektive måder at holde sig i form. De vidundere en hurtig gåtur vil gøre for din krop er ubestridelige. Start med en let gåtur gør tricket, og du kan langsomt øge din hastighed, der hjælper med at reducere maven efter levering. Du kan også tage din baby med i en klapvogn til en aftentur; den ekstra vægt giver din krop det tiltrængte pres.

6. Aerobic:

Aerobic er en anden bedste måde at reducere mavefedt på efter fødslen. Du kan få stabiliseret stofskifte ved at forbrænde kalorier ved hjælp af konsekvente aerobe træningssessioner. Du kan komme godt i gang med øvelse og ved at udføre aerobic mindst tre gange om ugen.

Gør bælter efter graviditeten til at reducere mavefedt efter fødslen?

Nye mødre forsøger fremtrædende at reducere maven efter fødslen med bælter, som fremtrædende kaldes bælter efter graviditet eller barsel. Disse bælter hjælper med at skabe en vikling omkring din mavemuskel og organer, der hjælper med at sætte dem på plads. Mange læger foreslår, at du venter et par dage, før du kan bruge disse seler til en kvinde, der fødte sin baby naturligt-mindst seks til otte ugers ventetid for kvinder, der leveres via c-sektion, da c-sektionssåret tager tid at helbrede.

Med en smuk baby i dine hænder, færdig med graviditetslyksaligheden, står mange kvinder tilbage med en slap mave efter fødslen. Detaljerne om de ændringer, du kan bringe i din kost sammen med en regelmæssig træningsplan, hjælper dig med at komme i form igen på ingen tid. Følg disse enkle tips og reducer mavefedt effektivt efter levering.

Ansvarsfraskrivelse: Denne artikel giver dig nogle hurtige og lette måder at reducere mave efter levering, men er ikke en erstatning for professionel rådgivning. De udtalelser, der er nævnt her, er blot forslag, og det er bedre at tale med din læge, før du starter noget nyt.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Hvor lang tid tager det for dig at komme tilbage i form efter levering?

Ans. Det tager ni måneders konstant pleje for en baby at vokse og blive leveret sundt. At tabe alt fedtet kan ikke opnås på en håndvending, det tager lidt tid og tålmodighed. Med korrekt kost og regelmæssig motion kan du reducere mavefedt efter levering og hurtigt komme i form igen.

2. Hvad er de forholdsregler, du skal tage, mens du taber fedt fra din lækker efter levering?

Ans. Først og fremmest skal du få en ok fra din læge, før du starter en ny kost eller træningssession. Selv med enkle øvelser skal du sørge for ikke at overanstrenge dig selv og drikke masser af vand sammen med nok hvile. Hvis du vil reducere mavefedt efter levering, er der masser af muligheder, der kun kan være effektive, hvis også egenomsorg følges.

3. Hvordan kan jeg holde en optælling af de forbrugte kalorier?

Ans. Kalorier er afgørende, især efter fødslen, da din krop forbereder næring til et andet menneske. Men med korrekt vedligeholdelse af kalorier og en tælling af dem hjælper det dig med at opfylde behovet sammen med ikke at tilføre ekstra fedt til din krop. Der er mange tilgængelige apps, der hjælper dig med at holde øje med dit kalorieindtag for at reducere mavefedt efter levering.