Pajzsmirigy alulműködés diéta

Ön pajzsmirigy alulműködésben szenved? Tudsz a hypothyreosis diétáról? Ha a válasz nem, akkor ez a cikk az Ön számára. Manapság sok ember szenved a pajzsmirigy alulműködésben. Sokan közülünk nehezen gyógyíthatók meg, de ha valamilyen változást von maga után az életmódjában és az étrendjében, akkor könnyűvé válik. Ezért ma ebben a cikkben a hypothyreosis diétáról beszélünk.

Pajzsmirigy alulműködés diéta

A pajzsmirigy egy pillangó alakú mirigy a nyak alatt az emberi testben, amely felelős az anyagcsere szabályozásában nélkülözhetetlen hormonok előállításáért. Ha az ilyen folyamatok zavart okoznak, ez pajzsmirigy alulműködést okozhat. A hipotireózis vagy alacsony pajzsmirigy -működés csendes járvány. Mindannyian tudjátok, hogy erre a célra nincs tabletta. A hypothyreosis akkor fordul elő, ha a pajzsmirigy nem termel elegendő hormont.

Ha pajzsmirigy alulműködést diagnosztizálnak, akkor ez borzasztóan hangzik, de lehet, hogy egész életében benne lesz. Gondos és következetes tervre van szükség a szokásos ételfogyasztáshoz, hogy elkerülje a tünetek villogását, amelyek megzavarhatják a mindennapi rutinját.

A legjobb tippek a jó hypothyreosis diétához:

Ha szigorúan követi az étrendjét, akkor a későbbiekben nem lehet kétség a tüneti támadásokkal kapcsolatban.

1. Jódban gazdag ételek:

A jódot tartalmazó, kiegyensúlyozott étrend elősegítheti a betegséggel kapcsolatos tüneteket. A jódban ironikus ételeket erősen javasolják a hypothyreosis megelőzésére irányuló küzdelemben. Tehát a hínár és a tenger gyümölcsei, a kelta tengeri só, a sós vizű hal, a Nori Rolls, a sushi létfontosságú az Ön számára.

2. Csökkentse az extra szénhidrátfogyasztást:

A pajzsmirigy alulműködésben szenvedőknek csak 45-60% szénhidrátra van szükségük. A fogyasztásnak a tartomány rövid végére történő szabályozása (közel 50% szénhidrát) segít ezt elérni. Az 50% szénhidráttartalmú étrend 30% fehérjét és 20% zsírt tartalmazhat.

3. Szelénben gazdag ételek:

A szelénben gazdag ételek is segítik a betegséget. Ezért magában foglalja az étrendben lévő, szelénnel teli ételeket, például a húst, a csirkét, a brazil diót, a tejtermékeket, a hagymát, a lazacot, a teljes finomítatlan gabonát, a fokhagymát és a tonhalat.

4. Növelje a fehérjebevitelt:

A fehérje pajzsmirigyhormont szállít minden izomzatához, és minden étkezés közben szeretve elősegítheti a pajzsmirigy működésének szabályozását. A fehérjék diót és dióvajat tartalmaznak; quinoa; hormon- és antibiotikummentes állati termékek, például bio, tojás, fenntartható módon tenyésztett hal, fűvel táplált hús és hüvelyesek.

5. Igyál elegendő vizet:

Igyon naponta 8-12 csésze vizet. Az anyagcseréhez vízre van szükség, így a nem elegendő ivás felborítja a fogyókúrát is. Amikor növeli a rostfogyasztást 30-40 grammal, a víz sima fontosabb. Igyon több vizet, hogy ellensúlyozza az izzadságot az edzés és a meleg időjárás miatt.

6. Csökkentse a stimulánsok használatát:

Amint megpróbál küzdeni a fáradtság ellen, az olyan stimulánsok, mint a koffein, életmód lehet. A hypothyreosis létrehozza a mellékveséket, amelyek túlterheltek és kimerültek. A mellékvesék csak annyi stimulációt tudnak kifejteni korábban, hogy nem működnek megfelelően. A stimulánsok, a kávé, a tea és a szóda elvonása elősegítheti a mellékvese -rendszer újjáépítését és fellendítését.

7. Növelje a rostbevitelt:

Minden nap 30-40 grammot kell enni. A pajzsmirigy alulműködésben szenvedők gyakran letargiás lenyelést és székrekedést tapasztalnak. A magas rosttartalmú étrend jótékony hatással lehet a dolgok oldalirányú mozgatására, miközben növeli a jóllakottságot, hogy soha ne érezzen éhséget. Ügyeljen arra, hogy idővel fokozatosan emelje a rostot.

8. Válassza az Összetettebb szénhidrátokat:

Nagyra értékelik a zöldségeket, a friss gyümölcsöket és a teljes kiőrlésű gabonákat, például a teljes kiőrlésű kenyeret, a barna rizst és a tésztát, a barna rizst, a búzacsírát. Ezek az ételek táplálkozási szempontból nagyobbak, mint a kifinomult kiegészítők.

Remélem tetszik ez a cikk, és hasznosnak, valamint informatívnak találja!