Tisztított étrend

pürésített diéta

Mi az?

Emlékezz arra az időre, amikor kihúzott foggal jöttünk vissza a fogorvoshoz. Ne feledje, hogy anyáink régebben csendes ételeket főztek nekünk. Ez egyfajta pürésített étel. A pürésített étel minden, ami püré formában van. Nem folyékony folyadék, és nem tekinthető szilárdnak. Pasztaszerű vagy puding állagú, kifejezetten fogászati ​​problémákkal küzdő betegek számára. Most, amikor ezt diétás rutinként építik be, az eredmény a pürésített diéta.

Hogyan működik rajtunk a tisztított étrend?

Ezt az étrendet kezdetben olyan betegek és emberek számára alkalmazták, akik nem tudnak megfelelően enni vagy rágni. Az elfogyasztott étel szétesési folyamaton megy keresztül, mielőtt végül olyan sima lenne, hogy le tudjuk nyelni. Manapság ez diéta formájában is használható. Ez az étel nagyon hasznos, ha valakinek problémái vannak a szilárd élelmiszerek megemésztésében. Bármely műtét után vagy azelőtt, a jobb emésztés érdekében a betegek pürésített ételt kapnak. Aztán vannak fogászati ​​problémák. Gyakran a rák következtében előfordulhat, hogy nyelési probléma merül fel. Minderről gondoskodik az étel pürésített formája. Ez is egy jó módszer a fogyásra.

Szükséges alapismeretek:

Néhány étel, amelyet a tisztított étrendben használnak:

Bármilyen főtt étel. Az egyszerű rizs némi ghí -vel, esetleg lencseolajjal olajozva, ízlés szerint része a pürésített étrendnek. A friss és ropogós zöldségek és gyümölcsök pürének is használhatók. Vannak egyszerű gyümölcsök, például banán vagy avokádó, mangó és narancs. És akkor vannak olyan gyümölcsök vagy zöldségek, mint a sárgarépa, bab vagy borsó, burgonya, alma, körte stb., Amelyeknek a külső héja kemény, és meg kell hámozni, párolni és pépesíteni, amíg pürésített formában nem lesz..

Bármilyen folyadék és ital szabadon megengedett ebben az étrendben. Mivel nincs szilárd termék, a kalóriamennyiség ebben az étrendben alacsony. Ennek elfedése érdekében magas kalóriatartalmú folyadékokat, például tejet és tejtermékeket, például turmixokat vagy turmixokat, vagy tiszta gyümölcsturmixokat vagy joghurtokat és gyümölcsleveket, valamint a közös teát és kávét lehet használni. Aztán vannak kész piaci fehérjeporok, amelyeket tejjel vagy bármilyen folyékony formában adhatnak hozzá, hogy egyidejűleg megkapják a hozzáadott ízt és táplálkozást.

A hús és hal táplálkozását sem szabad kihagyni, és így még ezt is pürésített formában lehet bemutatni. Mivel a hús vagy hal szilárd anyag, fel kell forralni, amennyiben szétesik és szinte a húslevessel keveredik, majd besűrítjük és megtisztítjuk. Bármilyen hús, nevezetesen sonka, marhahús, tonhal, csirke, tojás, sajt, vaj, mindent pürésíthet vagy hozzáadhat egy meglévő püréhez a nagyobb teljesítmény érdekében.

A pürésített étrend keményítőből készült kenyeret és gabonát is tartalmazhat. Finom állagúvá kell keverni, amíg sima nem lesz, majd elfogyasztják, vagy ismét valami mással keverik össze. A zabpehely egyike a pürésített csodáknak, amelyek örömet okozhatnak az emésztési problémáidban. Aztán vannak főtt gabonafélék, például rizskrém vagy búzakrém, amelyek az étrend részeként is felhasználhatók.

Hogyan készüljünk fel?

A pürésített ételek elkészítésének legjobb módja egy processzor vagy bármilyen kézi keverék. A kézi erőfeszítést általában nem értékelik, mivel a vaj sima állagát nehéz elérni bizonyos élelmiszereken, csak kézzel. Ezért egy egyszerű keverő vagy konyhai robotgép segíthet a tonnában. A zöldségek vagy gyümölcsök héját, amelyiket keverik, el kell távolítani a testből, hogy ez a folyamat sokkal simább legyen.

Ha hal vagy hús esetén a száraz csontokat vagy apró halcsontokat óvatosan ki kell szedni az utolsó keverés előtt. Ugyanez vonatkozik a magokra is, mint a mangó, a narancs vagy a citrom.

Az egyetlen hátrány az, hogy a pürésített ételek nem tetszenek a szemnek és talán a nyelvnek sem. A pürésített ételek is elveszítik nedvességüket vagy ízüket. Aztán vannak olyan ételek, mint a diófélék és bizonyos vastag héjú húsok, amelyeket nem lehet pürésíteni, ezért ki kell zárni a listából. Ezektől a pürésített ételektől eltekintve egészen jó módszer az étkezésre.