Hogyan lehet elkerülni a vízszennyezést?

Mi a vízszennyezés? Hogyan kerülhető el a vízszennyezés? A nyilvánosság tudatában van a bajnak az első és a vezető módja annak, hogy megoldja azt. A víz szennyezettsége bizonyos mértékig megváltoztatja a víz lényeges, kémiai és biológiai tulajdonságainak módosítását, amely káros hatással lesz az élőlényekre.

vízszennyezés

A vízszennyezés kezelése elképesztő, hogy mindenkinek (valamint a kormányoknak és a helyi tanácsoknak) aggódnia kell. Mindannyian hatással vagyunk a helyi vízellátásra, együtt a vízminőség és a vízhiány miatt, amelyet hiánykor használunk. Ebben a cikkben néhány olyan dolgot adtam meg, amelyek segítenek elkerülni a vízszennyezést.

Utasítások a vízszennyezés elkerülésére:

1. Használja okosan a vizet:

Kerülje a csap működését, ha nem húzza. Ezenkívül csökkentheti a mosáshoz és a fürdéshez felhasznált víz mennyiségét. Ha ezt mindannyian elvégezzük, jelentősen elkerülhetjük a vízhiányt, és csökkenthetjük a szennyezett víz mennyiségét, amely kezelést igényel.

2. Kerülje az öntözést:

ha eljön a gyep és a kert lemosásának ideje, ajánlatos lassú öntözési módszert használni, hogy megállítsuk a műtrágyák talajvízbe jutásának növekedését. Az esőztetőre való támaszkodás alternatívájaként úgy gondolja, hogy a csepegtető öntözőrendszerek, valamint az áztatótömlők, amelyek magasabb szintű kompetenciát hoznak.

3. NE öblítsen semmit a WC -ben:

Ne öblítse le a pirulákat, a folyadékot, más módon porított gyógyszereket vagy más gyógyszereket a vécébe. Ajánlott mindenféle gyógyászati ​​hulladék helyes megsemmisítésére.

4. Dinitrifikáció:

Ez egy természetes folyamat, amely megszokható, hogy megállítsa a nitrátok talajban való kioldódását; ami viszont megakadályozza, hogy a talajvíz tápanyagokkal szennyeződjön.

5. Kevesebb szintetikus áru:

Kerülje a vegyi anyagokat tartalmazó háztartási termékek használatát. Alternatívaként használjon zöld termékeket, hasonlóan a biológiailag lebomló szappanhoz, valamint a teljesen természetes piperecikkeket. A ház frissítésének irányába akadályozza meg a fehérítő és vegyi tisztítószereket, és használjon ecetet helyettesítőként.

6. Gépjárműolaj:

A lehető legnagyobb mértékben újra kell használnia. Ezenkívül fontos, hogy karbantartsa autóját, hogy elkerülje a mérgező folyadékok, például fagyálló és olaj szivárgását.

7. Ne dobj almot:

Kerülje az alom folyókba, tavakba vagy óceánokba dobását. Segítsen a strandokon észlelt lomok eltakarításában, máskülönben a folyókban és a tavakban, és győződjön meg arról, hogy biztonságos az alom összegyűjtése és a szemétkosárba helyezése.

8. Használjon szeptikus tartályokat:

A szeptikus tartályokat a szennyvíz gondozására használják, bárhol is van. Jellemzően szokták a szennyvizet kezelni, mint egy épületet.

9. Természetes műtrágyák:

A természetes anyagokból készült gyepműtrágyák segítenek megakadályozni a vízszennyezést. Javasolt komposzt vagy csontlisztet tartalmazó termékek. Egy másik megfontolandó műtrágyaválasztás az, amely lassan felszabaduló nitrogént tartalmaz.

10. Légy természetes:

A vegyi peszticidek és a műtrágyák használata vízszennyezéshez vezet, mivel a fertőzött víz a talajvízbe szivárog, és a vízforrás közelében is elfolyik. A természetes növényvédő szerek, amelyeket felhasználhat, rovarirtó szappant és piretrumot tartalmaznak. A természetes műtrágyák füvet, fahamut és állati komposztot tartalmaznak.

11. Használja a szemetet:

Egyáltalán nem dobja el a szemetet. Minden alkalommal találkozzon a pontos hulladéktárolóval. Ide tartoznak a tengerpart, a folyópart és a víztestek. A tamponokhoz, pelenkákhoz és egészségügyi betétekhez hasonló, nem lebomló termékeket állítólag nem kell leengedni a vécén, ezek használata károsíthatja a szennyvízkezelési eljárást, ráadásul általában a strandokon fekvő alomként fejeződik be.

Következésképpen elengedhetetlen, hogy mindannyian megfelelő lépéseket tegyünk annak érdekében, hogy elkerüljük legértékesebb erőforrásunkat, a vizet, amikor tisztátalanná válunk.