Hogyan tartsuk egészségesen a májat?

Aggódik a máj egészsége miatt? Egészséges májat szeretnél? Ha igen! Akkor ez a cikk az Ön számára. Manapság az élet nagyon mozgalmassá válik, ezért nagyon fontos, hogy a máj egészségét jó állapotban tartsuk. A máj támogatja a létfontosságú ásványi anyagok és vitaminok fogyasztásának felhalmozását és szabályozását, kiegyensúlyozza a koleszterinszintet, ráadásul szitaként teljesít, amely megvédi Önt a sok toxin bevitelétől. Így ebben a cikkben ma néhány tippet mondunk a máj egészségének megőrzése érdekében.

Hogyan tartsuk egészségesen a májat

A máj hatékony szerepet játszik a hormonkezeléstől a tisztításig. Sokan napi stressz hatására fokozzák a máj működését, például tisztátalan levegőt lélegeznek be, alkoholt fogyasztanak, valamint kezelt vagy káros ételeket fogyasztanak. Ne feledje, hogy az, ahogy él, óriási következményekkel jár a májunkra.

A legjobb módszerek a máj egészségének megőrzésére:

Az alábbiakban néhány módszert említettünk, amelyek előnyösek a máj egészségének fenntartásához. Ezek a következők;

1. Kiegyensúlyozott étrend:

A májnak nagy mennyiségű ásványi anyagra és vitaminra van szüksége számos funkciójának ellátásához; ezért étrendjének nagyszerűnek kell lennie a gyümölcsökben, valamint a tápanyagban gazdag ételekben és zöldségekben, például a sárgarépa-zöldségekben, mint a sárgarépa, a kelbimbóban, a karfiolban és a brokkoliban, valamint a leveles zöldségekben, például a spenótban, a kelkáposzta, a pitypang zöldjében stb. körte, zab, fahéj és alma.

2. Kerülje a mérgező elemeket:

Bármit is lélegez be és belemélyed a bőrébe, az a máját hozza létre. A peszticidek, gombaölő szerek és festékek, valamint a további vegyi anyagok nagyon halálosak. Amint mérgező anyagokról van szó, védje arcát maszkkal, álljon meg egy szellőztetett helyen, és védje bőrét sálakkal, hosszú ujjakkal és kalapokkal.

3. Igyon tiszta vizet:

Minden ivóvizet, kávét vagy gyümölcslevet tiszta vízzel cseréljen. Nagyon fontos, hogy elegendő víz kerüljön a rendszerbe, ami nagyon fontos a tisztításhoz. Igyon legalább 8-10 pohár tiszta, feszített vizet minden nap. Ennek segítségével a máj ki tudja öblíteni a szennyező anyagokat a testén túl.

4. Tartsa egészséges súlyát:

Tudnia kell, hogy az elhízás olajos májbetegségeket okoz, és nagy a veszélye a májhegesedésnek vagy cirrózisnak, májráknak és májelégtelenségnek. Meg kell mérni a derékrészét, és egészséges kerületben meg kell őriznie. Edzés, valamint alacsony zsírtartalmú, rostban, antioxidánsokban, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag étrend fogyasztása, valamint az erős súly és a máj megőrzése.

5. Izzadás:

Ha a máj egészségét szeretné megőrizni, akkor néhány gyakorlatot kell elvégeznie az izzadás ellen. Ez azért van, mert az izzadás lehetővé teszi a szervezet számára, hogy eltávolítsa a pórusok fölötti méreganyagokat, és csökkentse a máj tisztító terhelését.

6. Masszírozza a májat:

Bármennyire is feküdt a gerincén, mérsékelten masszírozhatja az epehólyagot vagy a májat, amely a test jobb oldalán, az alsó bordazóna mellett található. Ezenkívül segít javítani a terület vérkeringését.

7. Kerülje az alkoholfogyasztást:

A legújabb tanulmányok megerősítették, hogy az alkohol mérgező a májra, ráadásul sokkal rosszabb májbetegségeket okoz, mint a hepatitis. Ha ezt nem tudja megtenni, kerülje a nagy arányú ivást. Károsíthatja a májsejteket, puffadtságot vagy károsodást okozhat, ami cirrhosis kialakulásához vezethet, és halálos lehet.

8. Vigyázzon a hepatitisre:

Ez egy olyan betegség, amely károsítja a májat, valamint a testben a testoldatok fölött mozog. Injekciókat lehet kapni hepatitis B és A esetén. Kerülje a dolgok, például tűk, fogkefék, borotvapengék stb..