15 legjobb oxigénben gazdag étel Indiában – az étrendbe

Oxigén nélkül nincs élet! A sejtek kialakulásától a funkcióik fenntartásáig az oxigén kritikus elem a szervezetünk számára. Sokan azonban sok ok miatt szembesülnek alacsony oxigénszinttel. Ezek a kiváló oxigénben gazdag ételek segíthetnek kiegyensúlyozni az oxigént a szervezetben és helyreállítani a normális állapotot. Ezek az oxigénben gazdag ételek főleg zöld zöldségeket, gyümölcsöket, magokat, csírákat és diót tartalmaznak. Ezeknek az élelmiszereknek a logikája az, hogy magas a víztartalmuk, amely 2 rész oxigént tartalmaz. Ezzel együtt meg vannak terhelve Nézzük meg mindegyik magas oxigéntartalmú ételt.

oxigénben gazdag ételek

Az oxigénben gazdag ételek top listája Indiában:

Nézzünk meg a legjobb oxigénben gazdag ételeket, amelyek biztosítják számunkra az állandó oxigénellátást, és segítenek az oxigénszint természetes javításában.

1. Spenót:

az oxigénben gazdag élelmiszerek listája

A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a spenót nagyon magas vastartalmú. A spenótban található vas segít az oxigén szállításában az egész testben, így az agy és az izmok erősebben működnek. A vason kívül fitonutriensekben is gazdag, és a világ legegészségesebb tápláléka.

2. Brokkoli:

A brokkoli számos táplálkozási és gyógyászati ​​előnnyel jár. Nagyon gazdag antioxidáns vitaminok biztosításában szervezetünkben. Hosszú távon támogathatja szervezetünk oxigén -anyagcseréjét. Egyél brokkolit minden nap, mert az ételben található oxigéntartalom nagyon magas szinten segíti rendszereink működését.

3. Lucernacsíra:

A csírázott magvak, amelyek jó mennyiségű klorofillt tartalmaznak, az egyik legjobb élelmiszer, amely növeli az oxigénszintet. A lucernacsíra tartalmazza a legnagyobb mennyiségű tápanyagot és enzimet, amelyek elősegítik szervezetünk működését. Az egészség megőrzése érdekében a lucernacsírát be kell vennünk a napi étrendünkbe. Tehát ha a vér oxigén telítettsége elkezd lucerna csírát enni.

4. Avokádó:

magas oxigéntartalmú ételeket

Az avokádó vitamin- és ásványianyag -tartalma kiváló. Segítenek javítani a szervezet vérellátását, és segítenek az agy oxigénellátásában is. Mivel magas a víztartalma, az avokádó csodálatos a szervezet számára. Tehát ha oxigénhiány van a szervezetben, akkor rendszeresen fogyasszon avokádót.

5. Piros bogyók és kék bogyók:

A szervezet oxigénellátásának növelésének egyik legjobb módja a vörös bogyós gyümölcsök és áfonya fogyasztása. Mind az áfonya, mind a vörös bogyó gazdag antioxidánsokban. Ettől eltekintve az áfonya fogyasztása határozottan javítja a memóriát és a tanulást. Tehát ha szervezetének folyamatos oxigénellátásra van szüksége, hogy több vörös és áfonyát ehessen.

6. Édes burgonya:

Az édesburgonya magas antioxidáns tartalommal rendelkezik, és segít megvédeni szerveinket mindenféle károsodástól. Ezek nemcsak ásványi anyagokban, hanem káliumban és magnéziumban is gazdagok. Kezdje az édesburgonya kiegészítését az étrendjében; megvédene mindenféle károsodástól, ami a sejtek oxigénellátása miatt következik be.

7. Szerves zselatin:

élelmiszerek, amelyek növelik az oxigénszintet

A szerves zselatin erősen gazdag kalciumban és vasban. De ezek az összetevők segítenek testünk zavartalan működésében. A szerves zselatin javítja a vér oxigénellátását. Ha szervezete oxigénellátást igényel, akkor mindenképpen szerves zselatint fogyasszon, mivel rosttartalma is gazdag.

8. Görögdinnye:

A görögdinnye lúgos tartalma nagyon magas, és a görögdinnye ph-értéke több, mint 9. De sok ember nem biztos, hogy tisztában van azzal, hogy a görögdinnye rendkívül gazdag béta-karotin- és likopinellátottságában. Ezen kiegészítők miatt a szervezet oxigénszintje emelkedni kezd. Kezdje el a görögdinnye fogyasztását, mivel ez az egyik legjobb életfenntartó étel.

9. Kivi:

A kivi nagyon gazdag C -vitaminban, mint bármely más gyümölcs. A kiwi számos fitotápanyagot tartalmaz, amelyek elősegítik egészségét. A kivi segít semlegesíteni a sejtjeit károsító szabad gyököket. Ezenkívül segít javítani a vérsejtek oxigénellátását. Tehát kezdje el a kivi fogyasztását az étrendjében, ha úgy tűnik, hogy oxigénhiány van a szervezetében.

10. Citrom:

élelmiszerek, amelyek növelik a szervezet oxigéntartalmát

A citrom az egyik legjobb étel, amely növeli a szervezet oxigéntartalmát. Tele vannak negatív ionokkal, amelyek jobb oxigénáramlást biztosítanak az agysejtekhez. Ezzel együtt a citromok tele vannak káliummal, ami javíthatja szellemi éberségünket és aktív maradhat. Ha naponta egy pohár citromlevet fogyaszt, hatékonyan javíthatja egészségi állapotát.

11. Hüvelyesek:

A hüvelyesek a Leghamoglobin nevű vegyületet tartalmazzák, amely oxigénhordozó. Ez a szer rengetegben megtalálható a hüvelyes növények csomóiban. Tanulmányok azt mutatják, hogy a Leghamoglobin nagyobb affinitással rendelkezik az oxigénhez, és néhány másodpercig képes tárolni. A hüvelyesek jó mennyiségben történő fogyasztásával ennek a vegyületnek a szintje is növekedhet, ami jobb oxigénellátást eredményez.

12. Tenger gyümölcsei és húsok:

Az oxigén visszatartásához szükséges egyik legfontosabb ásvány a vas. A vashiány rossz oxigénellátáshoz vezethet a szervezetben. A tenger gyümölcsei és a hús két fontos állati forrás, amelyek vassal vannak tele. Mindkét élelmiszer hozzájárulhat a hemoglobin -tartalom növeléséhez, ami jobb oxigénáramláshoz vezet.

13. Capsicum (Cayenne), Cantaloupe:

oxigén táplálékforrások

Az olyan élelmiszerek, mint a paprika, a Cantaloupe és a Cayenne bors nagy mennyiségű víztartalommal rendelkeznek, ami biztosítja a szükséges oxigént a szervezetben. Ezek az ételek jó mennyiségű A -vitamint is tartalmaznak, amely természetes antioxidáns a szabad gyökök elleni küzdelemben. Ezen előnyök mellett ezek a gyümölcsök élelmi rostokban is gazdagok, hogy javítsák a bél egészségét.

14. Édes szőlő és körte, passiógyümölcs, mazsola, ananász, zöldséglevek:

Ezek a gyümölcsök hihetetlen antioxidáns források, amelyek csökkenthetik a szabad gyököket a szervezetben. A szabad gyökök károsítják a szervezet sejtjeit, ami rossz oxigénellátáshoz és végül meghibásodáshoz vezet. Ezeknek a gyümölcsöknek a napi étrendjébe való bevonása segíthet megelőzni számos halálos betegséget, hogy jobban élvezhesse egészségét.

15. Gyümölcslevek, kivi, cikória:

A gyümölcslevek, a kivi és a cikória a flavonoidok legfőbb forrásai, amelyek természetes antioxidánsok. Ezek segítenek azonnali energiát adni és felfrissíteni a testedet. Mivel magas a természetes víztartalma, a gyümölcslevek megtisztíthatják a rendszert és elősegíthetik a szervezet jobb oxigénellátását. Ezek az egyik legjobb élelmiszer, amely oxigént tartalmaz.

Mindezek az élelmiszerek magas lúgos tartalommal rendelkeznek, amelyekről ismert, hogy növelik a vérkeringést a szervezetben. Ezek a 8,5 pH -értékű oxigén táplálékforrások elősegíthetik az oxigén jobb felszívódását sejtszinten. Ezenkívül növelik a vitaminok és ásványi anyagok jobb felszívódásának képességét a szervezetben. Ha ezeket a gyümölcsöket hozzáadja a napi étrendhez, ellenőrizheti a légzési problémákat, megelőzheti a szívbetegségeket, és még a rákot is megvédheti. Váltson oxigénre a jobb élet érdekében!