9 legjobb treoninban gazdag étel, amelyet be kell vennie az étrendjébe

Az aminosavak a test építőkövei, és számos funkciót kell ellátniuk. A mai cikkben tárgyalt egyik ilyen aminosav a treonin. Mielőtt azonban folytatnánk a treoninban gazdag élelmiszerek felfedezését, gyorsan megnézzük, mit tesz ez az aminosav a szervezetünkkel.

Mi az a treonin?

A treonin egy esszenciális aminosav, amelyre a szervezetnek szüksége van a fehérjeszint kiegyensúlyozásához, a kollagén elősegítéséhez, a szívszövetek kialakításához és még az emésztőenzimek előállításához is. Természetesen számos növényi és állati forrásból nyerik.

A treonin felelős az általános növekedést elősegítő glicin és derű előállításáért is. Ismerjük meg, hogyan lehet ezt az aminosavat beépíteni azáltal, hogy megismerjük a legjobb treonin tartalmú ételeket

A legjobb treonin élelmiszer -források Indiában:

Olvasson tovább, hogy tudjon a legjobb élelmiszerekről, amelyek magas treoninszintben vannak. Vessünk egy pillantást rájuk.

1. Törökország:

Ismert, hogy egy csomó fehérjében gazdag hús, például pulyka, megfelelően kiegészíti a szervezetet treoninnal. Valójában az Egyesült Államok Egészségügyi és Mezőgazdasági Minisztériuma széles körben elismeri, hogy az egyik leggazdagabb treoninforrás. Egy 85 grammos adag pulyka 1090 milligramm treonin. Ez az adag önmagában biztosítja a treoninszükséglet 61 % -át, ha véletlenül férfi vagy 72 % -át a fogyasztásának, ha nő..

Treonin % 100 grammban: 100 % – 104 %

2. Tojásfehérje por:

Nulla telített zsírt vagy koleszterint tartalmaz, a tojásfehérje por kiváló treoninforrás lehet. Sütés közben tojásfehérje-port használhatunk két evőkanálnyi adagként, és ismert, hogy 513 milligramm treonint tartalmaz. Ez a férfiak napi treoninszükségletének 30 % -a, és egy nőnek napi 34 % -a.

3. Szója termékek:

treoninban gazdag ételek

A vegánoknak újabb okuk van örülni a szójatermékeknek, mivel a szója köztudottan gazdag treoninforrás. Ismert, hogy egy csésze nyers szójabab 3000 milligramm treonint tartalmaz. Ez messze meghaladja a férfiak és nők napi szükségletét. Szójaliszt, szójatej, tofu és szójadarabok is hozzáadhatók étrendünkhöz, hogy kiegészítsék treoninszükségletünket.

Treonin % 100 grammban: 22 %

4. Sovány marhahús:

A sovány marhahúsról ismert, hogy gazdag treoninforrás, nagyrészt attól függően, hogy hogyan főzik. A marhafilé csont nélküli felső hátsó része grillezve 2142 milligramm treonint tartalmaz, ami a marhahúst kiemelkedő fehérjeforrássá teszi férfiak, nők és gyermekek számára.

Treonin % 100 grammban: 134 %

5. Csirkemell:

treoninban gazdag ételek 2

Bár a csirke mindennapos étrendünkben mindennapos hús, alig tudjuk, hogy treoninban gazdag. Egy egész főtt csirke 137 % treonin RDI -t tartalmaz. Ezenkívül egyéb esszenciális aminosavakat is tartalmaz, amelyek előnyösek férfiak, nők és gyermekek számára.

Treonin % 100 grammban: 112 %

6. Parmezán sajt:

A parmezán messze a világ egyik legnépszerűbb sajtfajtája. Amikor legközelebb elvihető pizzaételt fogyaszt; ne érezd magad bűnösnek, mert amit megeszel, az nem szemét. A parmezánban ismert a treonin RDI 125 % -a.

Treonin % 100 grammban: 125 %

7. Sertéshús:

Legyen szó szalonnáról, szalámiról vagy sertésszeletről, a sertéshús gazdag treoninforrás, amely elengedhetetlen a növekedéshez és a szervek működéséhez. A sertéshús ismert, hogy a treonin RDI 132 % -át tartalmazza. Ez köztudottan az egyik legjobb treoninban gazdag étel, és számos módon érhető el sertéshús használatával.

Treonin % 100 grammban: 132 %

8. Sósvízi halak:

Íme egy másik ok, amiért el kell vinnie családját egy tenger gyümölcsei étterembe, mivel az Omega 3 zsírsavakban gazdag sósvízi halak a treonin aminosav gazdag forrásai. A lazacról ismert, hogy a treonin RDI 122 % -át tartalmazza. Sok egészséges tápanyagban is gazdag, hogy elősegítse az egészséges jólétet.

Treonin % 100 grammban: 122 %

9. Fehér bab:

treoninban gazdag ételek

A fehér bab áldás a vegánok számára, akik szeretnék kiegészíteni treoninszükségletüket. Számos egészségügyi előnye mellett a fehérbab ismert, hogy a treonin RDI 39 % -át tartalmazza. Ha nem fogyaszt húst vagy tojást, akkor a fehér bab kötelező a tányéron.

Treonin % 100 grammban: 39 %

Most, hogy látta a treoninban gazdag ételek listáját, itt az ideje, hogy felvegye őket az étrendjébe. A treonin rendkívül fontos a szervezet számára, és más aminosavakhoz hasonlóan kulcsfontosságú elem. Egy olyan komplex rendszer, mint az emberi test, kiegyensúlyozott étrendre van szüksége ahhoz, hogy minden alapvető tápanyagot bejusson. Ha hozzáadja őket a napi étkezési tervéhez, nemcsak a treoninhiányokkal tud megbirkózni, hanem számos veszélyes rendellenességet is megelőzhet.

Tájékoztasson bennünket, ha továbbra is kétségei vagy aggályai vannak a treoninban gazdag ételekkel kapcsolatban. Szívesen segítünk a legjobb megoldásokban és válaszokban.