A 9 legjobb természetes élelmiszer a vérlemezkék számának növelésére

A vérlemezkék a vér egyik legapróbb sejtjei, amelyek megvédik az emberi testet a sérülés során a túlzott vérveszteségtől. A vérlemezke sejtek szó szerint úgy néznek ki, mint a lemezek a nem aktív állapotukban. Sebsebzés esetén ezek a sejtek vándorolnak a helyszínre, megkötik a sérült ereket és vérrögöt képeznek.

Az emberi test normális esetben egészséges, 150000-450000 vérlemezkeszámmal rendelkezik MCL vérben. Amikor a vérlemezkék száma e tartomány alá csökken, az állapotot trombocitopéniának nevezik. Az alacsony vérlemezkeszám általában valamilyen drasztikus egészségi állapot tünete.

Természetes élelmiszerek a vérlemezkék számának növelésére

A legjobb élelmiszerek a vérlemezkék természetes növelésére:

Lássuk, milyen ételeket kell enni a vérlemezkék számának növelésére.

  1. Gránátalma
  2. Tej
  3. Sovány fehérjetartalmú ételek
  4. Tőkehalmáj olaj és lenmagolaj
  5. A -vitaminban gazdag ételek
  6. K -vitaminban gazdag ételek
  7. Makrobiotikus étrend
  8. Folsavban gazdag étel
  9. Klorofill búzafűből

1. Gránátalma:

Ételek a vérlemezkék növelésére Gránátalma

A gránátalma sokoldalú gyümölcs. Gazdag vörös színe a magas vastartalom bizonyítéka. A gyümölcs rendszeres fogyasztásával segíthet a növekvő vérlemezke -csökkentés elleni küzdelemben. Fogyaszthatja nyersen vagy gyümölcslé formájában. A gyümölcs vitaminokban is gazdag, amelyek segítenek fenntartani az energiaszintet annak ellenére, hogy a vérlemezkék szintje alacsony.

2. Tej:

Alacsony vérlemezkék diétás tej

A tej magas kalciumtartalmú, ami segíthet a szervezetnek a vérlemezkék számának regenerálásában. A kalcium a K -vitaminnal és a tejfehérje fibrinogénnel együtt működik. Ez növeli a vérlemezkeszámot és a vér alvadékképző képességét. A kalciumhiány miatt a szervezet sokkal hosszabb ideig tarthat, amíg vérrögök képződnek, különösen akkor, ha túlzott vérzésről van szó.

3. Sovány fehérjetartalmú ételek:

Sovány fehérjetartalmú élelmiszer alacsony vérlemezkék számára

A sovány fehérje ételek a legjobb élelmiszerek a vérlemezkék számának növelésére. Ezek kiváló cink- és B12 -vitaminforrások. Ezek a tápanyagok elengedhetetlenek a thrombocytopenia hatásainak visszafordításához. Ha a vérlemezkék száma csökken a szervezetben, akkor olyan étrendre kell váltania, amely megfelelő adag sovány fehérjét, például pulykát, csirkét és halat tartalmaz. Az osztriga magas cinkforrásként is ismert, és be kell vonni a vérlemezke -termelést fokozó étrendbe.

4. Tőkehalmájolaj és lenmagolaj:

Élelmiszer a vérlemezkeszám növelésére a vérben lévő tőkehal májolajban

A csukamájolaj vagy a lenmagolaj fogyasztása segíthet az immunrendszer erősítésében. Ez leküzdi a test hajlamát arra, hogy összezavarja és megtámadja sajátját, amely magában foglalja a vérlemezkéket. Sok autoimmun betegség a thrombocytopenia vagy az alacsony vérlemezkeszám vezető oka. Ezek az olajok segítenek csökkenteni a gyulladást a szervezetben, valamint javítják a vérkeringést.

5. A -vitaminban gazdag ételek:

Diéta a vérlemezkék növelésére A -vitaminok Ételek

Az A -vitamin elengedhetetlen az egészséges vérlemezke -termeléshez. Ez a tápanyag a szervezet fehérjék képződésében is jelentős. Az egészséges fehérje szabályozás segíti a sejtosztódást és a növekedést. Ezért elengedhetetlen, hogy A -vitaminban gazdag ételeket fogyasszunk a szervezet normális működésének fenntartásához. Ideális ételek, amelyek ebbe a csoportba tartoznak: sárgarépa, sütőtök, kelkáposzta és édesburgonya.

6. K -vitaminban gazdag ételek:

A legjobb élelmiszerek a vérlemezkék növelésére K -vitamin

Összességében magas kalóriatartalmú ételeket javasolnak a vérlemezkék ideális előállításához. A K -vitamin szükséges összetevő, amely optimális szinten tartja a sejtek növekedését. A vérlemezkék csak 10 napig tartanak fenn, ha a vérlemezkék egészséges mennyiségét folyamatosan elő kell állítani a szervezetben elveszett mennyiség pótlására. A tojás, a máj és a kelkáposzta fogyasztása rendkívül előnyös lehet abban a tervben, hogy megfelelő K -vitamint biztosítson a szervezet számára.

7. Makrobiotikus étrend:

Makrobiotikus étrend

Ez az étrend bebizonyította, hogy segít az optimális vérképzésben. A betegeknél a thrombocytopenia elleni küzdelem jeleit is megfigyelték. Az étrend a teljes kiőrlésű gabonák, zöldségek és biobabok következetes fogyasztását javasolja. Javasolja azonban az állati fehérjék bevitelének csökkentését, kivéve a halat és a kiváló minőségű természetes sajtot és joghurtot. Az étrend azt is javasolja, hogy kerüljék bizonyos olyan élelmiszer -elemeket, amelyek aszpartámot, alkoholt, keserű citromot, kinint, tonizáló vizet és keserű dinnyét tartalmaznak.

8. Folsavban gazdag ételek:

A vérlemezkék foláttartalmának növelésére fogyasztható ételek

A folsav súlyos hiánya a szervezetben a vérlemezkék számának csökkenését eredményezheti. Ennek a lehetséges következménynek a leküzdése érdekében olyan étrendet kell fogyasztania, amely folsavban gazdag ételeket tartalmaz. A B9 -vitamin vagy a folsav rendkívül fontos a szervezet egészséges sejtosztódásához. Egy egészséges felnőttnek naponta legalább 400 mg folsavat kell fogyasztania étrendjében. Néhány folsavban gazdag étel a spárga, a narancslé, a spenót és a dúsított gabonafélék.