A legjobb 9 anyagcserét fokozó élelmiszer

Tudod, melyek az anyagcserét fokozó ételek? A gyorsabb anyagcsere segíti az emésztést, ráadásul elősegíti a zsírégetést is, még akkor is, ha alszik. Az anyagcsere egy összetett biokémiai módszer, amelynek során a szervezet kalóriát vesz ki az elfogyasztott élelmiszerből, egyesíti azt oxigénnel, és energiát termel..

Az anyagcserét fokozó élelmiszerek

Azt az arányt, amellyel a szervezet a kalóriákat energiává cseréli, az alapanyagcsere -aránynak tekintik. Ezért, ebben a cikkben, vannak olyan élelmiszerek, amelyek elősegítik az anyagcsere fokozódását, és a szerelőhöz jutnak.

Az anyagcserét fokozó élelmiszerek:

1. Zabpehely:

zabpehely

Értékelje más reggelire, hogy rengeteg extra rostot tartalmaz, és ahogy a szervezete lebontja, ráadásul adja át az egészet, miközben felpörget, és több kalóriát éget el. Ezenkívül ki van téve a koleszterinszint csökkentésének; következésképpen bőven van miért fogyasztani.

2. Lencse teljes kiőrlésű gabonával:

az anyagcserét fokozó ételek 2

A lencse a fehérjék, a rostok és a szénhidrátok nagy bázisa, amely segíti a jó emésztést. A vasanyag elősegíti az oxigén áramlását az egész testben, ami tovább segíti az anyagcserét és az energiatermelést. Sőt, vegyen be teljes kiőrlésű gabonát az étrendjébe, miközben további energiára van szüksége a megtöréshez, valamint az emésztéshez és a zsírégetéshez.

3. Sovány hús is fehérje:

Vörös hús

A szervezetnek keményen kell dolgoznia, hogy emészthesse a fehérjét, amely növeli az anyagcserét, mivel sok energiát csak az elfogyasztott fehérje megemésztésére fordítanak. Ha minden étkezéshez fehérjét ad hozzá, akkor az anyagcsere fő helyreállítása lehetséges. Jó fehérjeforrás a hal, sovány csirke, pulyka, valamint a sovány marhahús és a sertéshús.

4. Dió Plus magvak:

Vegyes dió

A szárított gyümölcsök motiválják az energiát. A mandulához, dióhoz, pisztáciához és brazil dióhoz hasonló dió számos egészségügyi előnnyel jár. Nagy fehérjeforrás. Mivel a fehérje fokozott termikus hatást fejt ki, a szervezetnek extra zsírokat kell elégetnie, hogy ezeket megemészthesse.

5. Brokkoli:

brokkoli

Gazdag mind a kalciumban, mind a C -vitaminban. Ez a két vitamin együttesen segít a kalóriák gyorsabb és hatékonyabb elégetésében. A kalcium aktiválja az anyagcserét, míg a C -vitamin segít extra kalciumot vonzani.

6. Kávé:

kávéház

Gyakran emlegetik ételként, amely segíthet a kalóriák elégetésében, de hasonló időben a májra is hatással van, ráadásul minden csésze kávéhoz 3 további csésze vizet kell innia, hogy segítse a májmosást a koffein ráadásul hidratált marad.

7. Alacsony zsírtartalmú joghurt:

joghurt

Ez az egyik legnagyobb élelmiszer, amelyet fogyasztani kell, ha fogyni szeretne, és javítja az anyagcserét. A joghurt tele van kalciummal és fehérjével. Olyan energiát kínál, amelyet a tested szeretne egész nap fenntartani, ráadásul segít a sovány izomtömeg felépítésében. A joghurt emellett segíthet az emésztőrendszer szabályozásában.

8. Lazac és tonhal:

Salman

A leptin hormon nagy szintje lassabb anyagcseréhez és súlygyarapodáshoz kapcsolódik. A leptinszint csökkentésének egyik legjobb módja a halfogyasztás fokozása. A halakban, például a lazacban, és a tonhalban található olaj csökkentett leptinszintnek volt kitéve, és segíti a szervezetet az élelmiszerek extra sikeres feldolgozásában.

9. Zöld tea:

Zöld tea 5

Abban az állapotban, ha megnövekedett anyagcsere -szerelvényt keres, meglepődve kell megtudnia, hogy a zöld teában található EGCG -t gyakran használják a diétás tabletták gyártói ezért. A fogyókúrás tabletták veszélyével és arányával való bonyodalmak helyett jobb, ha a természetes források mellett tovább növeli a zöld tea fogyasztását.

Az anyagcserét fokozó élelmiszerek