Chayote – tuoretta eksoottista tulee Eurooppaan

Keitä chayote-vihreä päärynän muotoinen

Kasvava chayote kotona

Tiedätkö chyoten? Jos olet käynyt Latinalaisessa Amerikassa tai kokeillut siellä tyypillistä ruokaa, olet todennäköisesti jo tutustunut tähän eksoottiseen kasviin. Chayote kuuluu kurpitsaryhmään. Hedelmät ovat päärynän muotoisia. Kun ne ovat vihreitä, niitä voidaan syödä myös salaattien muodossa.

Ne voidaan myös paistaa tai höyryttää. Tässä tapauksessa ne keitetään kuten perunat ja kesäkurpitsa.

Kasvi on erittäin kestävä ja kestää hyvin kaikkia sairauksia ja tuholaisia. Latinalaisessa Amerikassa chayote on monivuotinen yrtti. Mutta Euroopassa tämäntyyppisiä vihanneksia ei tunneta kovin hyvin, niitä kasvatetaan usein vain appelsiinissa.

Eksoottinen kasvi myös Euroopassa

chayote -päärynän muotoinen vihreä kasvi

Mitä sinun tarvitsee tietää chayoten hoidosta

Haluatko kasvattaa chayotea kotona? Se on eksoottinen vihannes. Se osoittaa hyvin pitkän kasvukauden. Yksinkertaisin tapa on asettaa koko tikku paikalleen. Lisäksi, jos aiot istuttaa chayoten puutarhaan, sinun on ensin istutettava sauva kotikasvisruukkuun. Paras aika tehdä tämä on helmikuu. Viikon tai kahden kuluttua chayote kehittyy ja voidaan sitten siirtää pihalle. Maaliskuussa tai huhtikuussa nuorta kasvia voidaan käyttää avoimessa tilassa, eli puutarhassa. Voit nauttia pitkästä sadonkorjuukaudesta, jos ajoitat kaiken samalla tavalla.

Chayote kuuluu kurpitsaperheeseen

chayote eksoottisten kasvien hedelmät kurpitsat perhe

Chayote on kiipeilykasvi

Chayote on kiipeilykasvi. Tämän vuoksi on tärkeää, että sitä käytetään oikeassa paikassa. On parempi rakentaa stutz, johon chayote voi kiivetä. On suositeltavaa käyttää useampaa kuin yhtä kasvia. Sillä olisi positiivinen rooli levittämisessä. Sato tulee olemaan paljon runsaampi.

Valmista tuoreita, vihreitä smoothieita

chayote tuorepuristettuja vihreitä smoothieita

Orgaaniset lannoitteet

Haluaisimme myös käyttää chayoten istuttamisen aihetta puolustaaksesi sitä, että käytät mahdollisimman paljon orgaanisia lannoitteita. Tässä tapauksessa suositeltu määrä olisi 3 kiloa 1-2 neliömetriä maaperää kohti. Chayote kasvaa hyvin nopeasti ja siinä on paljon kasvua. Ne, joita ei käytetä maan päällä, voidaan leikata pois. Niiden avulla voit levittää vihanneslajiketta edelleen ja myös aloittaa uuden kasvin. Sauvan muotoiset kasvut voidaan keittää ja syödä kuten parsaa.

Herkullinen kanakeitto

chayote keitetty hünner super

Kukkaruukku tai puutarha

Voit kasvattaa tätä eksoottista kasvia paitsi puutarhassa, myös kotona kukka -astiassa. Mainitsimme jo lähestymistavan. Kuten sanoin, sinun on ensin istutettava chayote kukkaruukkuun ennen sen käyttöä puutarhassa. Alaosan on oltava vapaa. Tässä ja muissa tapauksissa olisi tärkeää sijoittaa de chayote paikkaan, jossa on paljon vettä ja aurinkoa.

Tuore salaatti chayoten ja mansikoiden kanssa

chayote -päärynä -avokado -salaatti

Mausteinen intialainen chutney

chayote chutney aasialainen resepti intialainen

Päärynän muotoiset hedelmät

kurpitsa eksoottisia hedelmiä kurpitsat ruoanlaitto

Helppo leikata

Kurpitsan ruoanlaitto leikkaa palasiksi

Terveellinen kevätsalaatti

chayote-meksikolainen-salaatti-tuore-terve

Herkullista intialaista ruokaa

kurpitsa moru curry intialainen

Itämainen resepti

Kurpitsan keitetty turkkilainen resepti