Hopeakorujen puhdistaminen: yksinkertaisia ​​ja tehokkaita vinkkejä kotona!

Kukaan meistä ei puutu hopeakoruja, koska tämä on jalo ja samalla suhteellisen edullinen vaihtoehto korostaa omaa ulkonäköäsi. Se sopii yleisesti lähes kaikkiin asuihin ja henkilökohtaiseen ulkonäköön. Hopeakoruilla on kuitenkin yksi suuri haitta ja se on se, että se tahraa ajan myötä. Ongelma ei kuitenkaan ole niin suuri kuin luulisi. Vain harvinaisissa tapauksissa on välttämätöntä, että ammattikoruliikuri puhdistaa omat hopeakorut. Suosittelemme tätä erityisesti kalliille hopeasta valmistetuille esineille. Voit kuitenkin puhdistaa yksinkertaisemmat korut helposti kotona käyttämällä muutamia yksinkertaisia ​​menetelmiä ja kodin korjaustoimenpiteitä. Tässä on joitain käytännön vinkkejä tämän tekemiseen!

Puhdista hopeakorut säännöllisesti!

kaksi upeaa hopeakorua puhtaana

Kuinka puhdistaa hopeakoruja – vesi ja kotilääkkeet

Heti alussa kuvataan menetelmä, jolla on kolme eri vaihtoehtoa. Tällä voit puhdistaa hopeakorut ihanasti kotona. Voit itse päättää, kumman vaihtoehdon valitset. Tällä toimenpiteellä tarvitset seuraavat tuotteet hopeakorujen puhdistamiseen:

  • Kuuma vesi;
  • Lämminvesisäiliö, joka on riittävän suuri puhdistettaville koruille;
  • Alumiinifolio;
  • Suola / ruokasooda / ruokasooda;
  • Puhdistuskäsineet;
  • Kangas pyyhittäväksi.

Jalokivikauppa puhdistaa mieluummin jalot ja kalliit kappaleet

Kauniit jalokivet puhdistavat hopeakoruja

Kuten saatat jo nähdä itse, suurin ero on käytössä olevassa kotihoidossa. Voit puhdistaa hopeakorusi suolalla sekä soodalla tai ruokasoodalla. Ehkä voit valita yhden tai toisen saastumisen tasosta riippuen. Ruokasooda ja ruokasooda ovat hieman suolaa tehokkaampia, ja niitä tulisi käyttää voimakkaammin likaisiin koruihin. Suola sen sijaan on hieman lempeämpi ja sitä voidaan käyttää myös ennaltaehkäisyyn.

Ensimmäinen asia, joka sinun pitäisi tehdä, on puhdistaa hopeakorut kiillotusliinalla

Hopeakorujen puhdistaminen - upeat pienet sormukset

Näin puhdistat kotihoidoilla

Peitä astia tarpeeksi alumiinifoliolla ja levitä puhdistettavat korut sen päälle. Niiden ei pitäisi olla päällekkäin, jotta ne kaikki voidaan tehdä hienosti. Lisää yksi tai kolme lusikkaa vastaavaa kotitaloustuotetta (riippuen lujuudesta ja likaantumisasteesta) ja kaada siihen kuumaa vettä. Viiden tai kymmenen minuutin pitäisi riittää, jotta hopeakorut ovat puhtaita. Pese pois vesijohtovedellä! Kuivaa sitten liinalla.

Lävistykset tulee puhdistaa säännöllisesti desinfiointia varten

Upeat lävistävät puhtaat hopeakorut

Ammattimaiset keinot

Toinen ryhmä keinoja, joilla voit puhdistaa hopeakorut, voidaan kuvata ammattimaisemmiksi. Niitä voi ostaa koruliikkeistä. Joitakin näistä voidaan käyttää myös yksi kerrallaan parempien tulosten saamiseksi.

Ketju sydämellä – tällaisia ​​kappaleita on ilo käyttää ja ne likaantuvat nopeasti

Sydän ja muut ideat - puhtaat hopeakorut

Kiillotusliina

Voisit olla ensimmäinen kiillotusliina päättää. Tämä voi olla täysin riittävä, etenkin hopeakappaleille, jotka eivät ole kovin likaisia. Voit käyttää sitä harjataksesi hopeasi säännöllisesti, jotta se ei yleensä huonone.

Tällä tuotteella on kuitenkin vaikea puhdistaa suuria määriä likaa ja hankalia kulmia.

Erota hopea muista koruista!

Hopeakorujen puhdistus - erilaisia ​​koruja

Hopeinen puhdistuskylpy

Tällaisissa tapauksissa voit käyttää hopeaa puhdistavaa kylpyä. Tämä on seos, joka on erityisesti suunniteltu hopean puhdistamiseen. Kun olet kiillottanut liinalla, voit tehdä hopean puhdistuskylvyn. Kuten kotihoitomenetelmissä, tarvitset sopivan säiliön ja alumiinifolion. Liuota hieman ainetta kuumaan veteen pakkauksen ohjeiden mukaisesti ja jätä korut 5-10 minuutiksi. Kuivaa sitten aivan kuten toisella menetelmällä.

Säännöllinen puhdistus tekee tarpeettomaksi käyttää liian aggressiivisia aineita

Hopeakorujen puhdistaminen - erilaisia ​​hienoja kappaleita

Mikä menetelmä sinun pitäisi valita??

Talousarvio on vähemmän aggressiivinen, ja siksi sitä on nostettava eteenpäin. Näin voit puhdistaa hopeakorusi useammin vahingoittamatta niitä millään tavalla. Jos pyyhit sen pois kiillotusliinalla, sinulla on paremmat mahdollisuudet menestyä. Hopeakylpyaine on sen sijaan melko aggressiivinen, ja siksi sitä on pidettävä viimeisenä mahdollisena vaihtoehtona.

Hopeakorut, jotka eivät ole liian kalliita, voidaan puhdistaa kotona säännöllisesti 

Hopeakorut puhdistavat erilaisia ​​esineitä

Riskit

Hopeakorujen puhdistamiseen kotona liittyy aina tiettyjä riskejä. Ensinnäkin saattaa osoittautua, että et ole tekemisissä puhtaan hopean kanssa tai että olet jättänyt huomiotta jotkut elementit muista materiaaleista. Yleensä jälkimmäinen ei saa joutua kosketuksiin hopean puhdistusaineiden kanssa. Ne voidaan peittää tai kääriä esimerkiksi foliolla. Muuten he rikkovat kuvattuja menetelmiä. Suosittelemme mieluummin kaikkien korujen ammattimaista puhdistamista jalokiviliikkeessä. Voit ottaa tietyn riskin kaikkien muiden kanssa, eikö niin? Jos noudatat vinkkejämme, pärjäät useimmiten.

Toivomme, että nautit hyvin puhdistettujen hopeakorujen käytöstä!