Iberian ja Serranon kinkun rooli espanjalaisessa gastronomiassa

 Espanjalainen ilmakuivattu kinkku tai tunnetaan paremmin nimellä Jamón Serrano

Ei ole sattumaa, että yksi ensimmäisistä elokuvista, jotka vakiintunut tandem Penélope Cruz ja Javier Bardem toivat yhteen vuokraseinälle, on nimeltään “Jamón Jamón”. Tarina ei kerro vain kahden päähenkilön intohimoisesta rakkaudesta, vaan myös espanjalaisen keittiön salaisuuksista, gastronomisesta kulttuurista ja espanjalaisen todellisesta kulinaarisesta intohimosta. Serranon kinkku on herkullinen tyypillinen erikoisuus tämän maan jokaisen snackbaarin valikossa, ja koko herkumuseo on jopa rakennettu Madridiin! Ilman tätä herkullista kinkkua, joka on valmistettu vaaleanruskeista kesysikojen lihasta, espanjalainen keittiö olisi jo kauan sitten menettänyt ainutlaatuisen viehätyksensä! Päinvastoin kuin muut Pyreneiden niemimaalle tyypilliset ruoat, joissa erilaiset ruoanlaittotyylit vanhasta maailmasta ja Pohjois -Afrikasta ovat kietoutuneet yhteen, jamón on todellinen espanjalainen herkku!

Serranon kinkku ja Iberian kinkku – espanjalaisen gastronomian huippu

Serranon kinkkua

Markkinoilla on kahta erityyppistä espanjalaista kinkkua – Jamón Iberico ja Jamón Serrano. Ainutlaatuisen maun ansiosta Serrano -kinkku on ajan myötä muuttunut espanjalaisten suosimaksi herkuksi. Tämä kinkku muistuttaa italialaista prosciuttoa sekä maultaan että valmistustavaltaan.

Markkinoilta löydät herkkua ympäri vuoden melko edulliseen hintaan ja voit nauttia sen milloin tahansa vuorokauden aikana.

Jamón Iberico puolestaan ​​on paljon kalliimpi erikoisuus, josta paikalliset nauttivat erityisesti uskonnollisilla festivaaleilla. Iberian kinkku on peräisin tummaihoisista sioista, joita ruokitaan yksinomaan tammenterhoilla 12 kuukauden ajan. Sikojen on liikuttava jatkuvasti laitumella laiduntamisen aikana. Tällä tavalla ylimääräistä rasvaa ei varastoida niska -alueelle, mutta rasva -massa saavuttaa kaikki kehon lihakset: Rasva on maun kantaja ja gourmetit pitävät sitä miellyttävänä, kunhan se ei ole liian vahvaa.

Iberian kinkku on nautinto kaikille aisteille!

kinkun viiniä

Viipaleet tulee hieroa suolalla ja antaa sitten laatuluokasta riippuen kypsyä ja kuivua 12–38 kuukauden ajan tuotteen parhaan laadun takaamiseksi. Ensiluokkainen Jamón voidaan helposti tunnistaa sen voimakkaasta mausteisesta tuoksusta, ja se on todellinen ilo silmille ja kaikille muille aisteille! Kinkku tulee tarjoilla lasillisen punaviinin tai kuivan sherryn kanssa. Leikkaa se ohuiksi viipaleiksi, jotta voit hengittää tuoksun kunnolla, ja anna sitten lihan sulaa suussa!

Espanjan kinkun terveysvaikutukset

serreno kinkun reseptejä

Sekä Serrano -kinkku että Iberian kinkku ovat melko runsaasti A-, E- ja rasvahappoja, jotka normalisoivat kolesterolitasoa. Jamón sisältää myös paljon aminohappoja, rautaa ja sinkkiä, sen suolapitoisuus on kohtuullisissa rajoissa 6-8%. Tämä herkku edistää uudistumista ja haavan paranemista ja hidastaa ikääntymistä. Jos verenpaine on liian korkea tai ruoansulatusongelmia, on parempi välttää kinkkua! Lisäksi kinkun nauttiminen on ehdottomasti kielletty ateroskleroosin yhteydessä!

Tutkijat löysivät äskettäin Iberian kinkun umamin -maun luonnolliset komponentit. On totta, että tätä makuaistia ei voida muotoilla, mutta sitä voidaan kuvata jotain lihaista, mausteista ja melko maukasta.

Serrano -kinkku – tätä herkkua löytyy jokaisesta espanjalaisesta snackbaarista melko edulliseen hintaan

serreno kinkku välipala

Serrano -kinkku – Jamón voidaan yhdistää täydellisesti melonin ja muiden hedelmien kanssa

serreno kinkku terveellistä

Iberian kinkku on todellinen herkku

iberiko kinkku

Serrano -kinkku – tyypillinen välipala Välimeren alueella

Serreno -kinkku herkullista

Madridissa voit tutustua Jamón -museoon

serenon kinkun museo

Serrano -kinkku – syö terveellisesti ja herkullisesti

serrano kinkku hamon

Kinkku on leikattava ohuiksi viipaleiksi

serrano kinkun mestari Leikkaa serreno -kinkku Syö serreno -kinkkua