Italialaiset jälkiruoat – tiramisu ja sen herkulliset salaisuudet

Mitä tiedät tarkalleen tiramisusta?

Klassinen italialainen tiramisu on jo kauan sitten tiennyt sydämemme ja lumoaa kaikki taivaallisella maullaan! On outoa, että tämä italialaisen keittiön mestariteos ilmestyi keittokirjoihin vasta 1900 -luvulla. Massimo Alberini, yksi maailman suurimmista kulinaariasiantuntijoista, väittää kirjassaan “Storia della Cucina Italiana” (“Italialaisen keittiön historia”), ettei yhtäkään maailman tiramisureseptiä voida kuvata huonoksi tai vialliseksi.

Italialaiset jälkiruoat – italialaisen keittiön makea houkutus

italialaisia ​​tiramisu -jälkiruokia

Tiramisu tarkoittaa kirjaimellisesti vetää minut ylös! ja se on valmistettu kananmunista, sokerista, mascarponesta ja naisen sormista, jotka on kastettu vahvaan kahviin (vaihtoehtoisesti laukauksella). Yhden lukemattomien tiramisun keksimistä koskevien legendojen mukaan jälkiruoka valmistettiin ensimmäisen kerran Sienassa Toscanan suuriruhtinas Cosimo III: n kunniaksi..

de ‘ Medici valmisti – valtiomies piti tästä jälkiruoasta niin paljon, että siitä hetkestä lähtien se tunnettiin herttuan keitona (vaikka sillä ei ole mitään tekemistä keiton kanssa!). Ajan myötä jälkiruoka tuli yhä tärkeämmäksi hovimestarien keskuudessa. Huhu herkullisesta ja makuista imartelevasta jälkiruoasta levisi hetkessä, koska ainesosiensa ansiosta tiramisu ansaitsi nopeasti aprodisiakin maineen!

“Tiramisu syntyi Trevisossa noin kymmenen vuotta sitten”

(Lainaus italialaisen gourmet Giuseppe Maffiolin artikkelista vuodelta 1981)

Jos pysymme tiramisun polulla, se vie meidät Trevison Le Beccherie -ravintolaan – väitetään, että siellä tarjoiltiin ensimmäistä kertaa italialaisen keittiön kuuluisin jälkiruoka! Täällä syntyneet uudet makuelämykset hukuttivat kävijät siinä määrin, että erityisen jälkiruoan resepti levisi nopeasti koko niemimaalle.

Jälkiruoka, joka valloitti koko maailman

keksijä tiramisu

Alba Campeol -ravintolan omistajan väsyneen ja heikon poikansa syntymän jälkeen pitäisi nopeasti saada takaisin voimat ja elinvoima. Hänen äitinsä valmisti hänelle tyypillisen italialaisen creme zabaionen vanhan perhereseptin mukaan-munankeltuaiset sokerin ja mascarponen kanssa sekoitetaan vaahdoksi. Itse asiassa tämän makean seoksen kulutusta pidetään italialaisten keskuudessa hyvin yleisenä menetelmänä ihmiskehon vahvistamiseksi. Anoppi lisäsi kupillisen kahvia kermaan vetääkseen Alban ylös! Kun Alban annettiin mennä takaisin ravintolaan, hän ehdotti pääkokki Roberto Linguanottolle, että he tarjoavat tätä virkistävää jälkiruokaa piristääkseen arkipäivän stressistä väsyneitä kävijöitä. Lyhyen harkinnan jälkeen tämä idea toteutettiin, mutta kokki jätti oman jälkimakunsa – hän laittoi vuorotellen espressoon kastettuja Savoiardi -keksejä ja masaba -masoneen kanssa sekoitettua zabaione -kermaa päällekkäin ja ripotti lopuksi jälkiruoan kaakaojauheella!

Italialaiset jälkiruoat – Tietysti löydämme maailman parhaan tiramisun Italiassa!

italialainen tiramisu -jälkiruoka

Klassisen italialaisen tiramisun maistaminen on unohtumaton kokemus, joka antaa sinulle joitain elämän parhaita hetkiä. Ajan mittaan gourmetit ympäri maailmaa yrittivät muuttaa joitain makean kiusauksen perusaineosia lisäämällä villimarjoja, sitruunoita, mansikoita tai muita hedelmiä tai yksinkertaisesti korvaamalla tuorejuusto tavallisella jogurtilla. Kulinaaristen innovaatioiden kanssa tai ilman, tiramisu virkistää makuamme yhä uudelleen ja vetää meidät vieraanvaraiseen ja tunnelmalliseen maailmaan: Tervetuloa Italiaan! Tässä ovat TOP 3 tiramisu -mestarimme!

Pakkaa matkalaukkusi heti ja tutustu italialaisen tähtitieteen maailmaan

italialainen jälkiruoka tiramisu

  • Löydät ravintolan pienessä rannikkokaupungissa Vico Equensessä lähellä Napolia Torre del Saracino, jonka pääkokki loi todellisen gastronomisen mestariteoksen yksinkertaisimmista ainesosista vuosia sitten! Valmistuksen aikana syntyneiden tunteiden kautta hänen tiramisu kertoo pitkän tarinan italialaisten intohimosta ruoanlaittoon ja jäljittelee paikallista aluetta parhaalla mahdollisella tavalla! Mascarpone, joka on valmistettu vesipuhvelinmaidosta ja kevyestä, herkästä Espessosta tasapainoisessa harmonisessa suhteessa, muodostaa tämän jälkiruoan luonteen!

Torre der Saracino – rentouttava ilmapiiri ja hyvää ruokaa

torre del saracino herkullista ruokaa

tiramisu italia italialainen dsserts

  • Pieni makeiskauppa Sal de Riso sijaitsee Italian Tramontin kunnassa; Täältä löydät paikallisten herkullista tiramisu -tulkintaa – kotitekoista mascarponea, sitruunakermaa, kermavaahtoa ja limoncelloon kastettua biscottia! Todellinen maamerkki, jossa tälle alueelle tyypillinen ruoanlaittotyyli ja italialaisten rauhallisuus kietoutuvat toisiinsa!

Sal de Riso ja jälkiruoka poikkeuksellinen tulkinta

italialaisia ​​sal del rison jälkiruokia

tiramisu sitruuna

  •  L’Asino d’oro Italian pääkaupungissa on vierailijoiden magneetti ja kulinaarinen välttämätön ruokapaikka! Täällä kokki tarjoilee tiramisua, joka on valmistettu makeista leipäviipaleista biscottin sijasta, mascarpone korvataan ricottalla! Outoa tai ei, mutta se maistuu yhtä hyvältä kuin klassinen tiramisu -versio!

Mielenkiintoinen ja epätyypillinen maku, joka kiinnostaa yhä enemmän

tiramisu leipää

Italialaiset jälkiruoat – Voit valmistaa tämän ainutlaatuisen jälkiruoan itse?

italialainen tiramisun valmistus

Anna vain olla lumottu!

tiramisu -kakkuja

Italialaiset jälkiruoat – tiramisu voidaan tarjoilla eri tavoilla

tiramisu reseptejä

resepti tiramisu

italialaisia ​​jälkiruokia tiramisu

Italialaiset jälkiruoat – Tiramisu -jäätelö on suosittu nuorten ja vanhojen keskuudessa

syö tiramisujäätelöä heti

Italialaiset jälkiruoat – tiramisu mansikoilla

edberry tiramisu

Galleriassamme sinulla on mahdollisuus tutustua muihin italialaisiin jälkiruokiin:

Canollo siciliano on tyypillinen sisilialainen jälkiruoka – sisilialaisia ​​putkia, jotka on täytetty ricottalla 

cannoli

Cassata siciliana – kerroskakku Sisiliasta

cassat siciliana

Italialaiset jälkiruoat – Budino on melko paljon kuin tyypillinen englantilainen vanukas

budino

Italialaiset jälkiruoat – Panna cotta on valmistettu kermavaahdosta, sokerista ja gelatiinista

pannacotta

Zuccoton juuret ovat Firenzessä

zucotto

Italialaiset jälkiruoat – Zuppa Inglese 

Joidenkin uskomusten mukaan tiramisu on peräisin Zuppa Inglesestä

Englantilainen Zuppa

… ja seuraavat valokuvat ovat vain gourmetille:

italialainen jälkiruoka

Italialaiset jälkiruoat nuolla

herkullisia italialaisia ​​jälkiruokia italialaisia ​​jälkiruokia italialaisia ​​jälkiruokia