Ivy – ikivihreä lääkekasvi terveille hengitysteille

Ikivihreä kiipeilijä ja maanpeite, lyhyesti muratti, valittiin vuoden lääkekasveksi vuonna 2010. Eikä ilman hyvää syytä! Tämän kiipeilykasvin parantavat ominaisuudet tunnettiin ja arvostettiin muinaisina aikoina. Ivy -lehtiä on käytetty kansanlääketieteessä muinaisista ajoista lähtien pääasiassa kuivaa ja limaista yskää, vilustumista ja keuhkoputkentulehdusta vastaan. Niiden sanotaan myös olevan tehokkaita kihtiä, sappirakon tautia, syöpää ja palovammoja vastaan. Sisäinen ja ulkoinen sovellus on mahdollista.

Olet varmasti yllättynyt tässä vaiheessa, koska muratti pidetään myrkyllisenä kasvina. Kyllä, se on totta, mutta myrkyllisistä ainesosista huolimatta tällä ikivihreällä pensaalla on ansaittu paikka lääketieteessä, homeopatiassa ja kansanlääketieteessä. Tässä artikkelissa haluamme tarkastella lähemmin luonnon parantavia voimia ja selittää muratin parantavia ominaisuuksia. Jos olet myös kiinnostunut, pysy kanssamme ja lue eteenpäin!

Muratti pidetään ikuisen rakkauden ja uskollisuuden symbolina

muratilla on parantavia ominaisuuksia, milloin voit käyttää tätä lääkekasvia?

Historia

Katsotaanpa ensin taaksepäin historiaa ja käsitellään joitakin tosiasioita. Kreikkalainen lääkäri Hippokrates arvosti ikivihreän kasvin kipua lievittävää vaikutusta ja käytti sitä pernan vaivojen, korvakipujen ja päänsärkyjen hoitoon. Siihen aikaan oli mielenkiintoisia legendoja ja myyttejä, jotka painoivat tätä kiipeilykasveja vuosisatojen ajan.

Tristanin ja Isolden legendassa muratti ylistetään ikuisen rakkauden, uskollisuuden ja kuolemattomuuden symbolina.

Muinaisessa Egyptissä murattilehdet liittyivät kuolemattomuuteen ja omistettiin Osirikselle, kuolemanjälkeiselle jumalalle. Muinaisessa Ateenassa kreikkalainen viinin jumala Dionysos käytti murattilankaa kuten roomalainen Bacchus. Myös kreikkalaisen hedelmällisyyden jumalattaren Demeterin sekä metsä- ja paimenjumala Panin nimet liittyvät muratti -kasveihin ja niiden parantavia voimia ja maagisia vaikutuksia kehutaan. Tästä voimme helposti päätellä, että ihmiset ovat tunteneet muratin hyvin muinaisista ajoista lähtien ja arvostavat sen parantavia ominaisuuksia.

Missä ja miten muratti menestyy parhaiten?

Muratti on kuuluisa parhaasta kiipeilijästä ja maanpeitteestä. Se on kestävä ja kimmoisa monivuotinen, jossa on hyvin muotoillut ikivihreät lehdet, jotka eivät kuihtu paikallisessa kylmässä talvella. Laitosta pidetään myös yhtenä liaanina Keski -Euroopassa, se leviää maahan ja kiipeää talon julkisivuihin, seiniin ja seiniin. Ivy viihtyy parhaiten ravinteikkaassa, liituisessa ja kosteassa maaperässä. Sen kasvu on paljon parempi varjossa kuin kirkkaassa auringossa. Jos haluat edelleen tiedustella tämän kiipeilykasvin hoitovinkkejä, voit napsauttaa tätä heti ja löytää tarvittavat tiedot.

Kiipeilykasvien klassikko pitää tuulista puiden ympärillä

muratti lääkekasvina ja koristeena puutarhassa

Ivyin parantavat ominaisuudet

Kuten kirjoitimme historiallisessa katsauksessa, ihmiset ovat tunteneet murattilehtien parantavat ominaisuudet jo pitkään. On jo tieteellisesti todistettu, että ne sisältävät saponiineja, flavonoideja, eteerisiä öljyjä ja polyasetyleenejä. Näillä aineosilla sanotaan olevan kouristuksia ja antibiootteja. Lääkekasvin marjat ovat myrkyllisiä, vaikka niitä käytettiin aiemmin myös kansanlääketieteessä. Keskiajalla murattia käytettiin voiteina haavojen parantamiseen.

Hedera helixillä on kipua lievittävä vaikutus

muratti kukkaruukun koristekasvina ja lääkekasvina

Selluliittia vastaan ​​hyvin käytettyjen murattilehtien verenkiertoa edistävä vaikutus on mielenkiintoinen. Lääkekasvien lehdistä saadut uutteet torjuvat tehokkaasti veden kertymistä elimistöön ja taistelevat siten selluliittia vastaan.

Ivy -lehtiuutetta voidaan käyttää sisäisesti ja ulkoisesti

muratti puutarhassa ja lääkekasvina

Sitä tiedetään käytettäväksi vilustumista ja akuuttia yskää vastaan. Nykyään jokaisesta apteekista löydät tippaa, yskäsiirappia ja pastillia, jotka sisältävät uutetta muratti -lehdistä ja parantavat siten helpommin hengitysteiden sairauksia, kuten kroonista keuhkoputkentulehdusta ja astmaa. Voit myös tehdä murattipehmusteita maissia vastaan ​​ja taistella niitä vastaan ​​onnistuneesti.

Pisarat, yskäsiirappi tai pastillit, joissa on murattiuutetta terveiden hengitysteiden ylläpitämiseksi

muratti -kiipeilykasvi, jolla on parantavia ominaisuuksia

Yhdysvalloissa lääkekasveja käytetään paljon laajemmin. Esimerkiksi muratti -lehtiuutteita käytetään erilaisiin sairauksiin, kuten sappirakon sairauteen, kihtiin, niveltulehdukseen, palovammoihin ja jopa syövän parantamiseen. Tämä estää myös arpia vammojen jälkeen ja ulkoinen käyttö johtaa hyviin tuloksiin auringonpolttamissa ja syyhyissä.

Yhdysvalloissa murattia käytetään laajemmin lääkekasvina

muratti lääketieteen vinkkejä ja trivia

Muratin parantavia ominaisuuksia voidaan vaihdella

muratti ja sen parantavat ominaisuudet

varovaisuutta! On parempi olla tekemättä teetä kuivatuista murattilehdistä! Tällaista teetä tarjotaan vain kansanlääketieteessä sen vahvistavan vaikutuksen vuoksi.

Lisävinkki: Ennen kuin ryhdyt käyttämään muratti -tuotteita, sinun on neuvoteltava niistä lääkärisi kanssa.

Kysy neuvoa lääkäriltäsi ennen kuin valitset murattilehtiuutetta sisältävän lääkkeen

muratti puutarhan istutuskoneessa