Magnesiumia sisältävät ruoat terveellisiin yöuniin

Joka kolmas Saksassa nukkuu huonosti. Miljoonilla ihmisillä ympäri maailmaa on vaikeuksia nukahtaa ja unihäiriöitä. Tiedetään, että hyvät yöunet vaikuttavat moniin tekijöihin. Esimerkiksi työstressi ja epäterveellinen syöminen vaikuttavat erittäin kielteisesti unen laatuun. Asiantuntijat neuvovat kuitenkin, että on hyvä ottaa huomioon muutama asia ennen nukkumaanmenoa, jotta yöunet olisivat hyvät. Esimerkiksi makuuhuoneesi viihtyisällä ilmapiirillä on ensisijainen rooli unen laadussa. Täydellisessä makuuhuoneessa on oltava rauhaa ja rentoutumista voidakseen nukkua terveellisesti. Matkapuhelimilla ja nykyaikaisilla älypuhelimilla tai tableteilla, jotka ovat jatkuvasti toiminnassa, ei periaatteessa ole sijaa. Rasvainen ruoka, kahvi ja alkoholin kulutus illalla voivat pitää sinut hereillä tuntikausia ja aiheuttaa maha- ja verenkiertohäiriöitä. On kuitenkin joitain juomia ja yrttejä, jotka voivat auttaa sinua voittamaan unihäiriöt. Ruoat, joissa on runsaasti magnesiumia, johtavat myös terveisiin yöuniin. Saat lisätietoja tästä artikkelista.

 Ruoat, joissa on runsaasti magnesiumia, ovat erityisen tärkeitä hyvien yöunien saamiseksi.

Magnesiumia sisältävät elintarvikkeet Pähkinät Ytimet Avokado Pinaatti Parsakaali Ruusukaali Hedelmät

  • Miksi magnesiumia sisältävät elintarvikkeet ovat tärkeitä terveelle yöunelle?

Magnesium on tärkeä mineraali. Tämä sisältyy kehomme jokaiseen soluun ja osallistuu yli 100 kehon toimintoon. Esimerkiksi magnesium on vastuussa kehomme luiden rakenteesta. Se osallistuu kehon proteiinien muodostumiseen ja energian tuotantoon.

Se johtaa myös hermoimpulsseja lihaksiin. Saksan ravitsemusyhdistyksen (DGE) tilastojen mukaan aikuisten naisten tulisi kuluttaa noin 300 mg magnesiumia päivässä, kun taas miehet tarvitsevat noin 350. Joillakin ihmisillä, kuten raskaana olevilla naisilla, imettävillä äideillä ja 15–19 -vuotiailla aktiivisesti kasvavilla nuorilla, on korkeampi magnesiumin tarve. Aktiivisten urheilijoiden ja vanhusten tulisi ehdottomasti sisällyttää ruokavalioonsa runsaasti magnesiumia sisältäviä elintarvikkeita. Mineraali on erityisen tärkeä lihaksille ja nivelille.

Sisällytä ruokavalioosi mahdollisimman monta magnesiumia sisältävää ruokaa.

Ruokaan, joka sisältää runsaasti magnesiumia ruokavaliossa, ovat kalan vihreät vihannekset hedelmät avokadopähkinöiden ytimet

Magnesiumin puute voi aiheuttaa väsymystä, uupumusta ja energian puutetta kaikissa ikäryhmissä ja sosiaalisissa ryhmissä. Lisäksi tämän mineraalivaje aiheuttaa ongelmia nukahtamisessa ja jopa unettomia öitä. Ruoat, joissa on runsaasti magnesiumia, voivat rauhoittaa hermostoa ja siten poistaa unihäiriöt. Mutta näemme tarkalleen, mitkä elintarvikkeet sisältävät paljon magnesiumia seuraavassa kohdassa.

Juo lasillinen maitoa illalla ja nukut yön.

Ruoat, joissa on runsaasti magnesiumia Maitotuotteet terveelliseen yöuneen

  • Lyhyt katsaus magnesiumia sisältäviin elintarvikkeisiin

Päivittäinen määrä magnesiumia saadaan periaatteessa eri elintarvikkeista, jotka sisältävät tätä tärkeää mineraalia. Emme missään tapauksessa tarkoita vain leivän ja alkoholittomien juomien, kuten mehujen ja maidon, kulutusta. Seuraavat elintarvikkeet, joissa on runsaasti magnesiumia, sisältävät paljon tätä välttämätöntä mineraalia ja voivat siten estää mahdollisen magnesiumin puutteen. Mutta suurin plussa on, että ne auttavat unihäiriöissä. Ne johtavat myös terveelliseen ja rauhalliseen yöuneen.

Magnesiumpitoisuus 100 grammassa maitoa on 12 mg.

Magnesiumia sisältävät elintarvikkeet 12 mg magnesiumia 100 g: ssa maitoa

  • Maito ja maitotuotteet: nämä ovat epäilemättä tärkeä proteiinin lähde ja sisältävät paljon tryptofaania. Tämä on aminohappo, joka tuottaa serotoniinia kehossamme. Tämä puolestaan ​​edistää terveellistä unta. Maito ja maitotuotteet sisältävät myös paljon kalsiumia, joka säätelee unihormonin melatoniinia. Se on erityisen tärkeä päivä-yö-rytmimme kannalta ja varmistaa rauhallisen unen. Siksi sinun pitäisi syödä runsaasti lehmänmaitoa, jogurttia, parmesaania ja fetajuustoa. Koska nämä maitotuotteet sisältävät paljon magnesiumia ja ovat terveellisiä.

 Juusto välipaloja välissä – terveellistä ja hyvää yöunille!

Magnesiumia sisältävät ruoat Juusto nappaa terveelliseksi aterioiden välillä ja hyväksi yöunille

 Napsauta pähkinöitä ja ytimiä illalla, mutta pieninä määrinä!

Magnesiumia sisältävät ruoat napostavat pähkinöitä ja ytimiä pieninä määrinä illalla

  • Pähkinät ja ytimet: Cashewpähkinät ja saksanpähkinät ovat täydellisiä välipalana television edessä tai voit lisätä niitä tuoreeseen kasvisalaattiin illalla. Pähkinät sisältävät terveellisiä omega-3-rasvahappoja ja paljon tryptofaania. Ne ovat myös tärkeä B -vitamiinien lähde. Vinkkimme on valmistaa kvarkki saksanpähkinöillä tai manteleilla illalla ja makeuttaa se ruokalusikallisella hunajalla. Voit myös lisätä hieman seesaminsiemeniä. Kaikki nämä ovat suuria magnesiumia sisältäviä elintarvikkeita, jotka edistävät terveellisiä yöunia.

Cashewpähkinät, saksanpähkinät ja mantelit sisältävät myös runsaasti magnesiumia.

Magnesiumia sisältävät elintarvikkeet Cashew-pähkinät saksanpähkinät Mantelit sisältävät runsaasti magnesiumia

Palkokasvit täyttävät sinut ja auttavat painonpudotuksessa.

Ruoat, joissa on runsaasti magnesiumia eri palkokasvit pavut herneet kikherneet ovat terveellisiä

  • Kikherneet ja muut palkokasvit: nämä ovat hyvä lisä ruokavalioon, koska ne sisältävät paljon magnesiumia, B6 -vitamiinia ja tryptofaania. Sen ainesosat laukaisevat kylläisyyden tunteen, auttavat painonpudotuksessa ja vaikuttavat erittäin positiivisesti uneen.

Pavut, herneet ja vastaavat sisältävät monia terveellisiä ainesosia.

Ruoat, joissa on runsaasti magnesiumpapuja herneet kikherneet, sisältävät monia terveellisiä ainesosia

Sinun on syötävä kalaa useammin, vähintään kaksi kertaa viikossa.

Ruoat, joissa on runsaasti magnesiumia Syö kalaa kahdesti viikossa

  • Kalastaa: Rollmoppeja, katkarapuja, hummeria, sardineja, silliä, lohta tai muita merieläimiä voi nauttia kohtuudella illalla. Yksittäiset kalatyypit sisältävät paljon magnesiumia, B-6- ja 12-vitamiineja, jotka toimittavat keholle tryptofaania ja ovat siksi unta herättävää ruokaa.

 Yrtteillä ja sitruunalla koristeltu lohi on herkullista ja terveellistä!

Ruoka, joka sisältää runsaasti magnesiumia Lohi, joka on koristeltu yrteillä ja sitruunalla, maistuu erinomaiselta ja on terveellistä

Älä sulje täysjyväleipää ruokavaliosi ulkopuolelle!

Ruoat, joissa on runsaasti magnesiumia sisältäviä täysjyväleipiä, ovat terveellisiä

  • täysjyvätuotteita ovat yksi parhaista magnesiumin lähteistä. Emme tarkoita tässä vain suosittua täysjyväleipää, vaan myös vehnäleseitä, quinoaa, kaurapuuroa, hirssiä. Täysjyvärullat, täysjyväpasta ja ruskea riisi ovat myös hyviä magnesiumin lähteitä.

 Täysjyväleipää löytyy jokaisesta leipomosta ja itse asiassa hyvin erilaisia, kaikki tuoksuvat tuoreelta ja maistuvat erinomaiselta!

Magnesiumia sisältävät elintarvikkeet Täysjyväleipä jokaisessa leipomossa, erilaiset tuoreet tuoksut, maistuvat erinomaiselta

  • Tuoreet hedelmät ja kuivatut hedelmät: Tuoreiden hedelmien syöminen on aina oikein ja erittäin terveellistä. Mutta hapankirsikat sisältävät todellisia “unihormoneja”. Tieteelliset tutkimukset osoittavat, että lasi hapankirsikkamehua illalla parantaa unen kestoa ja laatua. Kirsikat sisältävät melatoniinia, jonka tiedetään olevan unihormoni. Mutta banaanit, taatelit, vadelmat ja avokadot ovat myös erinomaisia ​​magnesiumia sisältäviä ruokia ja hedelmiä. Ne, jotka haluavat napostella illalla, voivat käyttää kuivattuja hedelmiä, mutta ne sisältävät enemmän sokeria.

Kuivatut hedelmät ja pähkinät ovat hyvä yhdistelmä täynnä magnesiumia.

Magnesiumia sisältävät elintarvikkeet Kuivatut hedelmät ja pähkinät sisältävät paljon magnesiumia

Pinaatti on vahva magnesiumin lähde, 100 g sisältää 58 mg.

Magnesiumia sisältävät elintarvikkeet Pinaatti on vahva magnesiumin lähde

 

 

  • Vihreät kasvikset: Sveitsiläinen mangoldi, pinaatti, lehtikaali ja fenkoli ovat runsaasti magnesiumia sisältävien vihannesten luettelossa. Voit käyttää tätä tuoreena kasvisalaattina ja lisätä myös siemeniä tai pähkinöitä. Nauti sitten magnesiumista suurempina määrinä.

Kaakaojauhetta ja tummaa suklaata suklaan ystäville.

Magnesiumia sisältävät elintarvikkeet Terveellinen kaakaojauhe sisältää paljon magnesiumia

 

  • Kaakao ja tumma suklaa: Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, olemme myös ajatelleet kaikkia niitä, joilla on makeahammas, jotka saattavat joutua voittamaan magnesiumin puutteen. Voit tietysti hemmotella itseäsi kaakaojuomalla illalla ja napostella tummaa suklaata. Tämä on sallittua, koska molemmat ovat täydellisiä magnesiumia sisältäviä ruokia. Jotain muuta: mitä korkeampi kaakaopitoisuus, sitä parempi! Sitten saat enemmän magnesiumia! Kaakao sisältää myös terveellisiä flavonoideja. Nämä ovat arvokkaita antioksidantteja ja sieppaavat vapaita radikaaleja kehossa. Tämä tekee niistä erityisen tärkeitä ihmisten terveydelle ja tukee aivojen ja sydän- ja verisuonijärjestelmän toimintoja.

Snacking illalla on sallittu, mutta kohtuudella!

Ruoat, jotka sisältävät runsaasti magnesiumia, syövät tummaa suklaata illalla, ovat sallittuja

 Hemmottele itseäsi kuumalla kaakaolla tai kuumalla suklaalla illalla!

Magnesiumia sisältävät elintarvikkeet kaakaojuoma juo kuumaa suklaata illalla

 Nukkuminen television edessä ei ole tabu!

Magnesiumia sisältävät ruoat napostavat pähkinöitä illalla

Magnesiumia sisältäviä ruokia, naposteltavia pähkinöiden ytimiä illalla

Fetajuusto on terveellistä ja sisältää paljon kalsiumia ja magnesiumia!

Magnesiumia sisältävät elintarvikkeet Feta-juusto terve sisältää kalsiummagnesiumia

 Vehnäleseet ja täysjyväleipä ovat turvallisia syödä, jos haluat estää magnesiumin puutteen.

Ruoat, joissa on paljon magnesiumia Syö vehnäleseitä täysjyväleipää estääksesi magnesiumin puutteen

Ruoat, joissa on runsaasti magnesiumia, on oltava ruokalistallasi!

Magnesiumia sisältävät elintarvikkeet Avokado Kala Hedelmät Vihannekset Pähkinät Kuivatut hedelmät ytimet Täysjyväleipä