Mikä on krooninen kipu: syyt ja oireet

kroonisen kivun torjuminen pysy rauhallisena

Henkisen syyn krooniseen kipuun

Uusi tutkimus on osoittanut, että tunteet voivat johtaa krooniseen kipuun monilla ihmisillä. Monet lukijoistamme ovat tienneet sen jo pitkään. Mutta nyt on olemassa myös tieteellisiä vahvistuksia.

Mitä tehdä kroonisen kivun kanssa?

krooniset kipulääkkeet

Tunteet heijastuvat fyysiseen tilaamme. Tämä tapahtuu kivun muodossa. Alussa sen ei tarvitse olla niin paha. Voit havaita kivun vahvana signaalina siitä, että jokin ei mene täsmälleen oikealla tavalla emotionaalisella tasolla.

Ihmiset kärsivät todennäköisemmin kroonisesta kivusta

taistele kroonista kipua vastaan

Selkäkipu työpaikalla

krooninen kipu selkäkipu työssä

Mutta kroonisen kivun osalta asiaa on tarkasteltava ja käsiteltävä erityisen vakavasti. Ennen kaikkea tulosten opetus on, että kroonisen kivun tapauksessa on välttämätöntä hoitaa sekä emotionaalinen että fyysinen puoli!

Tunteet heijastuvat fyysiseen tilaamme

taistele kroonista kipua vastaan ​​päänsärky

Pysy rauhallisena ja löydä parannuskeinoja krooniseen kipuun

pidä rauhallisena krooninen kipu

Jooga ja meditaatio auttavat tässä merkittävästi

jooga krooniseen kipuun

Trauma ja aivojen tila

Krooninen kipu voi, Dr. Apkariania ei voida selittää pelkällä traumalla. Pikemminkin kestävyys voidaan selittää kivun ja vastaavan aivotilan yhdistelmällä. Mitä enemmän emotionaalisesti aivot reagoivat alkuperäiseen traumaan, hän sanoo, sitä kauemmin kipu kestäisi myöhemmin. Tämä voi kestää kauan sen jälkeen, kun olet jopa parantunut.

DR. Apkarian

Taistele kroonista kipua vastaan, tohtori Apkarian

Koe

Selitämme lisää kokeesta. Osallistui 40 vapaaehtoista, jotka olivat mitanneet kivun trauman seurauksena. Näitä kaikkia tutkittiin aivotutkimuksella vuoden aikana. Tuloksia on verrattu niihin, jotka yleensä syntyvät, kun kipu tuntuu.

Aivojen skannauskokeilu

aivojen analyysi krooninen kipu

Mitä aivojen skannaus näyttää?

krooninen kipu selkäkipu aivokokeilu

Vuoden kuluttua 21 potilasta tunsi olonsa täysin terveeksi. Heillä ei ollut lainkaan kipua, puhumattakaan kuorokivusta. Mutta loput, tulokset eivät olleet niin hyviä. 19 kokenut kroonista selkäkipua.

Krooninen selkäkipu

krooninen kipu selkäkipu selkäranka

Kroonisen kivun oireet

aivojen analyysi kroonisen kivun oireet

Tässä toisessa ryhmässä tutkijoilla on epätavallinen yhteys tunteista vastaavan pääaivojen prefrontaalisen kuoren ja ytimen accumbensin, viereisen ytimen, välillä, joka on osa ns..

Aivot eivät itse voi tuntea kipua

krooninen kipu päänsärky aivot

johtopäätös

Näiden 19 potilaan skannaustulosten mukaan aivojen kaksi aluetta toimivat yhdessä. Riippuen siitä, missä määrin nämä kaksi työskentelivät yhdessä, tutkijat pystyivät ennustamaan, muuttuuko kipu krooniseksi vai ei.

Mitä skannaustulokset osoittavat kroonisesta kivusta?

krooninen kipu kokeilu aivot

Lisäksi näiden kahden vuorovaikutus selittää kuinka krooninen kipu ja ihmisten taipumus haitallisiin tapoihin liittyvät toisiinsa.

DR. Vania Apkarian