Mitä yhteisiä viikkomarkkinoilla ja osakesalkulla (voi olla)

Jos vertaat kuluttajana supermarkettien ja viikoittaisten markkinoiden tarjouksia, viimeisten 15 vuoden aikana on tapahtunut suuria muutoksia. Vähittäiskaupan liha- ja vihannesosastot ovat sopeutuneet yhä enemmän viikkomarkkinoiden tarjontaan. Tämä ei koske tuotevalikoimaa, mutta koskee valmistajaa. Mainonnan tarkoituksena ei ole enää sanoa, että kaikki on halpaa ja halvempaa. Tuotteita, joihin on merkitty valmistajan, eli vastaavan viljelijän, nimi, mainostetaan. Emme tiedä sen sian nimeä, jonka makkaraa syömme tällä hetkellä, mutta toisin kuin alennukset, tilan nimi on nyt monien vähittäiskauppiaiden pakkauksissa. Se, mikä on aina ollut yleistä viikkomarkkinoilla, on nyt vakiinnuttanut asemansa myös elintarvikkeiden vähittäiskaupassa. Omenat tai kurkut eivät enää välttämättä näytä vastaavan suvun “mallilta”, mutta ostaja tietää, että ne ovat torjunta-aineettomia tuotteita, jotka ovat joskus hieman ryppyisiä. Luomumunat vapailta kanoilta ovat olleet valikoimassa jo pitkään. Kuluttajien keskuudessa on tullut ajatus uudestaan. Luomuviljelijät, joille hymyiltiin, ovat nyt voittajia siirtymässä halvoista maataloustuotteista ekologisesti puhtaisiin viljelymenetelmiin.

Viikoittainen markkina- ja osaketalletus Espanja Catalonia Torroella de Montgrí

Uudelleenarviointi ei pelkästään ruuan suhteen

Mitä tulee ”ekoon” ja ”luomutuotteisiin”, kuluttajat suuntautuivat laajasti paitsi ruokaan. Myös talonrakentamisessa on tapahtunut suuria muutoksia. Vähäenergiatalot ovat nykyään vakiona. Kattojen aurinkokennot muokkaavat kaupunkikuvaa. Ei vain suuret energiantuottajat johtavat aurinkotiloja. Yksityishenkilöt käyttävät omakotitaloaan hankkiakseen sähköä uusiutuvista energialähteistä. Pienet tuuliturbiinit, joiden halkaisija on 60 tai 80 senttimetriä, ovat ihanteellinen lisä aurinkosähköjärjestelmään. Erityiset lainaohjelmat palvella kiinteistöjen jälkiasennusta ja kunnostamista energiatehokkaalla tavalla. Vaikka suuret yritykset sanelevat raakaöljyn ja sähkön hinnat, uudet rakentamismenetelmät mahdollistavat asunnon omistajien irtautumisen palveluntarjoajien hinnasta. Vaikka sähköautot eivät ole vielä saavuttaneet liittovaltion hallituksen suosiota, ennemmin tai myöhemmin kadut täytetään niillä. Norja ei halua sallia polttomoottorisia autoja vuoteen 2023 mennessä.

Mitä tekemistä tällä on osakesalkun kanssa??

Kun osakesalkku on puhdas arvopaperitili, sillä ei ole väliä, mutta sisällöllä on väliä. Aivan kuten luomuviljelijöille hymyiltiin kolmekymmentä vuotta sitten, sijoittajat suhtautuivat kestäviin investointeihin jonkin verran epäilevästi. Maatalouden massatuotanto oli yhtä suosittua kuin investointien voiton maksimointi. Voitot ovat edelleen investointien painopiste. Yhä useammat sijoittajat kuitenkin kiinnittävät huomiota siihen, miten ja missä heidän voitonsa syntyvät. Vertailu Luonnollinen osakeindeksi NAI ja DAX30 osoittaa, että investoinnit kestävästi toimiviin yrityksiin eivät tuota vain ihanteellisia voittoja, vaan että tulot virtaavat kovina euroina. Kestävät investoinnit, olivatpa ne niin sanottuja kestävän kehityksen rahastoja, rahastot, jotka keskittyvät kestävyyteen, olivatpa ne investointeja uusiutuviin energialähteisiin, kuten tuulipuistoihin tai vesivoimalaitoksiin, ovat löytäneet tiensä Saksan varastoihin. Jokainen säästäjä päättää itse, mikä talletus on sopivin tarjoaja. Yleiskatsaus kustannuspuolelle löytyy esimerkiksi aktienkaufen.com, portaali, joka käsittelee nimenomaan tätä aihetta. Aivan kuten päivittäistavarakauppiaiden tarjoama tuotevalikoima on muuttunut viime vuosina, varastosekoitukset ovat nykyään erilaisia ​​kuin 30 vuotta sitten – kestävämpää.