Oikea käsienpesu suojaa sinua ja läheisiäsi koronavirukselta

Koronakriisi on tosiasia, ja se vaikuttaa yhä useampiin maihin ympäri maailmaa – Kaukoidästä koko Eurooppaan ja Pohjois -Amerikkaan. Tilanne on erittäin vakava ja aiheuttaa loogisesti huolenaiheita, pelkoja ja huolenaiheita miljoonille ihmisille ympäri maailmaa. Siksi tällä hetkellä on vain yksi aihe, joka vaikuttaa ihmiskuntaan, nimittäin miten koronaviruksen leviäminen pysäytetään. Jotta tämä olisi mahdollista, meidän kaikkien on pysyttävä yhdessä ja taisteltava yhdessä COVID-19-pandemiaa vastaan. Ensimmäinen tärkeä askel tässä suhteessa on hyvä hygienia. Oikea käsienpesu voi suojata sinua ja rakkaitasi eri taudinaiheuttajilta. Siksi WHO (Maailman terveysjärjestö) varoitti hyvissä ajoin, että käsien pesu pelastaa nyt hengen. Jos peset kädet perusteellisesti säännöllisesti, suojaat itseäsi ja muita koronavirukselta ja autat pysäyttämään taudin.

Oikea käsienpesu ei ole koskaan ollut tärkeämpää kuin nyt!

Oikea käsienpesu Saippua kädet, huuhtele juoksevan veden alla, kuivaa

Seuraavassa annamme sinulle tärkeitä vinkkejä käsien pesuun oikein. Tässä esitetyt tiedot perustuvat WHO: n, Robert Koch -instituutin ja liittovaltion terveyskasvatuskeskuksen ohjeisiin ja vinkkeihin. Olemme tutkineet näitä lähteitä voidaksemme esitellä lyhyesti tärkeimmät tiedot ja vinkit oikean käsienpesun suorittamiseksi.

Toivomme, että tämä artikkeli on hyödyllinen kaikille lukijoillemme.

 Yhdessä koronavirusta vastaan!

Oikea käsienpesu monet virukset lisääntyvät yhdellä kädellä näkymättömästi paljaalle silmälle

  • Oikea käsienpesu suojaa infektioilta ja on ehdoton edellytys koronakriisissä!

Me kaikki tiedämme, että monet tartuntataudit tarttuvat käsien kautta. Viruksia ei voi nähdä paljaalla silmällä, mutta niitä voi olla missä tahansa ympärillämme. Kädet joutuvat useimmiten kosketuksiin heidän kanssaan ja voivat siirtää sen mihin tahansa, mihin myöhemmin kosketetaan. Tämä on täsmälleen tilanne, kun kätellään ja jaetaan esineitä. Jos kosketat sitten kasvojasi kädelläsi, virukset voivat helposti päästä kehoon nenän, suun ja silmien limakalvon kautta. Sitten COVID-19: n myötä kehittyy miljoonia bakteereja, jotka vahingoittavat keuhkoja ja vaikuttavat myös muihin elimiin. Siksi käsien pesu on ensimmäinen askel, joka meidän jokaisen on otettava koronapandemian pysäyttämiseksi!

 COVID-19 on virusten leviämä hengityselinsairaus.

Oikea käsienpesu saippualla juoksevan veden alla COVID-19-pandemian torjumiseksi

Säännöllinen ja perusteellinen käsienpesu voi estää niiden leviämisen!

Oikea käsienpesu monta kertaa päivässä, pese kädet huolellisesti taudin leviämisen estämiseksi

  • Milloin ja missä tapauksissa sinun tulee pestä kädet perusteellisesti??

Kehotamme sinua pesemään kädet huolellisesti säännöllisesti. Tämä on välttämätöntä esimerkiksi, kun tulet kotiin, jokaisen wc -käynnin jälkeen, nenäsi puhalluksen, yskimisen ja aivastamisen jälkeen, kun olet joutunut kosketuksiin eläinten, rehun ja eläinjätteen kanssa. Seuraava tunnettu sääntö pätee edelleen: pese kädet aina ennen jokaista ateriaa ja myös lääkkeiden ja kosmetiikan koskettamisen jälkeen. Lisäksi perheelle aterioita valmistettaessa on noudatettava tiukkaa hygieniaa ja vältettävä myös kosketusta sairaisiin. Jos pidät nämä säännöt mielessäsi, voit tehdä jotain hyvää itsellesi ja rakkaallesi. Ja samalla edistää paljon muiden ihmisten terveyttä. Yhdessä voimme taistella viruksia vastaan!

Kuinka monta kertaa päivässä peset kädet??

Oikea käsienpesu Pese kädet huolellisesti monta kertaa päivässä

  • Huolellinen käsienpesu viidessä vaiheessa

Tässä on vaiheittaiset ohjeet käsien pesemiseksi oikein.

  1. Kastele kädet ja pidä niitä juoksevan veden alla 20-30 sekuntia.
  2. Käytä nestemäistä saippuaa ja vaahdota märät kädet huolellisesti. Puhdista tätä tehdessäsi kaikki käden alueet. Esimerkiksi käsien takaosia, sormenpäitä, kynsiä, sormien ja peukalojen välistä tilaa ei saa unohtaa puhdistaa kunnolla.
  3. Vaahdota noin 20 sekuntia, jotta saippua toimii kunnolla.
  4. Pese saippua sitten juoksevan veden alla.
  5. Kuivaa kädet kuivaamalla myös sormien väliset tilat. Mieluiten puhtaalla liinalla, jota käytät vain henkilökohtaisesti. Voit käyttää myös kertakäyttöpyyhkeitä, ne ovat myös erittäin hygieenisiä.

Oheinen video näyttää täsmälleen, kuinka sinun on pestävä kätesi kunnolla ollaksesi tehokas koronavirusta vastaan.

  • Käsinpesu tai desinfiointi?

Asiantuntijoiden mukaan käsien desinfiointi on suositeltavaa tapauksissa, joissa ne eivät ole näkyvästi likaisia. Paras tapa tehdä tämä on alkoholipohjainen desinfiointiaine. Se toimii nopeammin, on tehokkaampi ja helpompi iholla! Muista kuitenkin, että käyttämäsi desinfiointiaine ja saippua poistavat öljyt iholta. Tämä voi tehdä kädet liian kuiviksi. Siksi asiantuntijat suosittelevat, että pidät hyvää huolta käsistäsi myös pesun tai desinfioinnin jälkeen. Käytä esimerkiksi kosteuttavaa ihovoidetta säännöllisesti.

 Pese tai desinfioi kädet?

Oikea käsienpesu naisten käsien helmirannekkeen desinfiointiaine

Sinulla on aina oltava desinfiointiaine käsillä koronakriisin aikana!

Oikea käsienpesu, hyvä desinfiointiaine, suusuojat käsillä koronakriisin aikana

Jos sinulla on edelleen epäilyksiä siitä, mikä on parempi käsien pesu tai desinfiointi, sanomme seuraavan. Yksi kahdesta vaihtoehdosta riittää täysin! Käsiä ei tarvitse pestä kunnolla ja desinfioida ennen tai jälkeen. Molemmat menetelmät ovat oikein ja voit käyttää niitä vuorotellen!

Pysy terveenä ja pese kädet säännöllisesti, perusteellisesti ja kunnolla!

 Keskustele myös lapsillesi viruksesta ja opeta heille, että käsien pesu on erityisen tärkeää.

Oikea käsienpesu äitilapsi kylpyhuoneessa pesee kädet

Puhtaat kädet ovat välttämättömiä terveydelle!

Oikea käsienpesu

 Desinfioi kädet – tämä suojaa myös koronavirukselta!

Asianmukainen käsienpesu desinfioi aina hyvä desinfiointiaine käsillä

 Kuinka pysäyttää COVID-19-pandemian leviäminen!

Asianmukaiset käsienpesun desinfiointiaineet pysäyttävät COVID-19-pandemian leviämisen