Omistajat huomioivat – kodin kunnostuksen tarkistuslistan

Sinun tulee olla tietoinen kodin kunnostamisesta

Onko sinulla oma uusi asunto? Onnittelemme sinua tästä. Nauti jokaisesta hetkestä uudessa asunnossasi ja odota kiinteistön ostamista joka päivä. Mutta älä unohda olla myös käytännöllinen. Asunto ei aina pysy uutena ja jossain vaiheessa se on kunnostettava. Jotta tämä hetki ei tulisi liian nopeasti ja kunnostus ei maksaisi sinulle liikaa, sinun on suoritettava joitain käytännön toimenpiteitä säännöllisesti. Meillä on luettelo niistä valmiina sinulle. Se on pitkä ja ehkä hieman tylsä, mutta suosittelemme sen lukemista ja tärkeiden asioiden muistamista!

Talon kunnostamisessa on otettava huomioon paljon 

talo kunnostaa ullakkoeristyksen kuva ylikuormitus

Kaikki nämä vinkit ovat tärkeitä, jos sinulla on koti. Jotkut vaikuttavat myös niihin, jotka asuvat uudessa asunnossa. Jos kuulut toiseen ryhmään, sinun on ehkä yliviivattava joitakin kohtia.

Ullakkoeristystä säännellään nyt lailla kaikille 

talon uusiminen ullakkoeristyksen kuva

Tarkista katon eristys

Suurimmat kustannukset liittyvät yleensä kattorakenteen kunnostamiseen. Katon vuosihuolto ja sen säännöllinen uusiminen säästää paljon kustannuksia pitkällä aikavälillä. Kannattaa siis tarkistaa katto säännöllisesti vaurioiden ja vikojen varalta.

Ota selvää mahdollisesta valtion rahoituksesta 

talo remontoida ullakon eristys

Tarkasta lämminvesijärjestelmät ja sähköjohdot huolellisesti

Sähkö- ja kuuman veden laitteistovauriot ovat toisaalta vaarallisia. Lisäksi ne vaikuttavat negatiivisesti sähkölaskuihisi ja elämääsi yleensä. Ne on tarkistettava säännöllisesti ja pienet viat on korjattava nopeasti. Tämä tarkoittaa, että uutta asennusta tai perusteellista peruskorjausta ei suoriteta niin usein ja se maksaa myös vähemmän.

Ajattele ja elä kestävästi. Se on fiksua 

talo kunnostaa ullakkoeristyksen kuva ylikuormita älykäs koti2

Asenna kattotuulettimet, jos sinulla ei vielä ole niitä

Jos sinulla ei ole kattotuulettimia, suosittelemme niiden asentamista. Ensinnäkin ne näyttävät tyylikkäiltä ja edistävät myös sisustuksen hienostunutta tyyliä. Lisäksi kattotuuletin varmistaa, että huoneilma kiertää paremmin. Joten kesä muuttuu viileämmäksi ja talvi lämpimämmäksi. Ilma pysyy raikkaana ja miellyttävämpänä.

Optimoi veden kulutus nykyaikaisella ja ympäristöystävällisellä tavalla

talo remontoida ullakkoeristyksen kuva ruuhkautumisvesiputki

Tiivistä vapaasti seisovat vesiputket

Onko sinulla näkyvät vesiputket? Suosittelemme sinetöimään tämän. Tämä on myös loistava tilaisuus mukauttaa se olemassa olevaan sisustustyyliin. Lisäksi tällainen toimenpide varmistaa, että lämmin vesi ei kylmene, kun se kulkee putkien läpi. Tämä säästää myös sähköä ja välttää korkeat energiakustannukset.

Kyky katsoa eteenpäin – se on älykästä!

talon uusiminen ullakkoeristyksen kuva ylikuormitusilmanvaihtojärjestelmä

Korjaa “pienet” viat nopeasti

Pienten vikojen korjaamista lykätään usein, koska uskotaan, että ne voidaan korjata nopeasti milloin tahansa. Mutta sitten katut katkerasti, kun vikoja ja vikoja on kertynyt liikaa ja ne kaikki yhdessä heikentävät rakennetta. Asunnon remontti maksaa paljon enemmän rahaa ja hermoja tällä lähestymistavalla.

Valitse vihreä 

talo remontoida ullakkoeristyksen kuva ylikuormitus energiansäästölamppu

Käytä LED- ja CFL -lamppuja

On parasta asentaa LED- ja CFL -lamput. Argumentit sen puolesta ovat tavallisia – ne syttyvät pidempään ja säästävät paljon sähköä.

Tarkista veden kulutus

talon kunnostus ullakkoeristyksen kuva ylikuormita älykäs koti2

Ole fiksu älykkäiden tilojen kanssa

Älykkäät tilat ovat tulevaisuutemme. Mutta niitä ei ole toteutettu täydellisesti kaikilla alueilla. Tämä tarkoittaa, että toinen tai toinen perinteinen ratkaisu voi olla parempi kuin heidän supermoderni vaihtoehto. Käytä niitä älykkäästi ja huolellisesti.

Vähennys ja optimointi ovat tulevaisuuteen suuntautuneita

talon kunnostus ullakkoeristyksen kuva ylikuormita älykäs koti2

Istuta puutarhaan lisää puita

Onko sinulla puutarha, josta haluat tehdä kauniin ja käytännöllisen? Istuta siihen joitakin puita. Tee tämä strategisesti niin, että jossain vaiheessa ne varmistavat sinulle luonnollisen sävyn ja voit siten perustaa kodikkaan pakopaikan ja viihdealueen pienillä kustannuksilla ja ajalla.

Osallistua ympäristöolosuhteiden parantamiseen 

talo remontoida ullakko eristys kuva ruuhkainen metsä

Tarkistuslistan avulla halusimme ensisijaisesti antaa sinulle käytännön vinkkejä ja hyödyllisiä ohjeita. Lue se muutaman kerran läpi ja saatat jopa keksiä uusia kohtia. Pyydä muita perheenjäseniä ja ehkä ystäviä ja tuttavia antamaan heille lisää vinkkejä siitä, mitä voidaan nyt tehdä ennaltaehkäisevänä kotona. Näin voit uudistaa asuntosi harvemmin ja edullisemmin.

Istuta puita omaan puutarhaan 

talon kunnostus ullakkoeristyksen kuva ylikuormita älykäs koti2

Kannusta muita tekemään niin 

talo kunnostaa ullakko eristys kuva ylikuormitus puu