Ongelmia nukahtamisessa ja unihäiriöissä? Jotkut juomat auttavat torjumaan tätä

Tunnet luultavasti seuraavan tilanteen: Tulet kotiin väsyneenä raskaan työpäivän jälkeen ja kaipaat lepoa ja hyviä yöunia. Lyhyen suihkun jälkeen menet suoraan nukkumaan, mutta et voi nukahtaa heti ja pysyä hereillä tuntikausia. Vain silloin sinulla on häiriintynyt uni, joka ei tuo sinulle toivottua fyysisten ja henkisten voimiesi uudistumista. Seuraavana aamuna tunnet silti olosi väsyneeksi etkä halua nousta ollenkaan. Luovasta työstä tuskin voi puhua! Jos pysyt rauhallisena, se ei tapahdu vain sinulle, vaan miljoonille ihmisille ympäri maailmaa. Tällaisissa tilanteissa monet turvautuvat unilääkkeisiin ymmärtämättä, että heillä on muita keinoja saada hyvä, terve uni unessa. Seuraavassa haluamme näyttää sinulle juuri ne juomat, jotka auttavat parantamaan nukahtamis- ja unihäiriöitä. Niitä löytyy jokaisesta keittiöstä tai ne on erittäin helppo valmistaa.

 Muki kuumaa maitoa juuri ennen nukkumaanmenoa voi vain auttaa.

Juoda lämmintä maitoa paremman yöunen torjumiseksi unihäiriöitä vastaan

Onneksi se, mitä juot ennen nukkumaanmenoa, voi auttaa sinua nauttimaan rauhallisemmasta yöstä. Muistatko lapsuutesi ja mitä rituaaleja sinulla oli ennen nukkumaanmenoa? Äitisi varmaan tiesi mitä teki, kun hän lähetti sinut nukkumaan mukin lämpimällä maidolla. Valikoima muita herkullisia juomia voi myös auttaa sinua, jos et löydä lepoa yöllä.

Tässä artikkelissa esittelemme vain 10 tällaista juomaa, joita sinulla on jo kotona tai voit nopeasti valmistaa illalla parantaaksesi unta ja poistaaksesi unihäiriöt.

 Lämmin maito maistuu hyvältä ja sisältää monia terveellisiä aineita.

Unihäiriöiden torjunta Lämmin maito sisältää terveellisiä aineita

  • Maitojuomat auttavat unettomuuteen

Lasi lämmintä maitoa on itse asiassa ikivanha kotihoito unihäiriöiden voittamiseen. Sitä käytetään edelleen tänään, vaikka sen terveydellisistä eduista on viime aikoina jaettu mielipiteitä. Kuitenkin lämpimällä maidolla ennen nukkumaanmenoa on edelleen lukemattomia seuraajia. Monet äidit ja tieteelliset asiantuntijat pitävät lämpimästä maidosta siksi, että maito sisältää merkittäviä määriä aminohappoa tryptofaania. Tryptofaania löytyy myös runsaasti hiilihydraatteja sisältävistä aterioista, minkä vuoksi monet ihmiset tuntevat uneliaisuutta runsaan aterian jälkeen. Heti kun tryptofaani on käytetty loppuun, se muuttuu elimistössä luonnolliseksi melatoniinihormoniksi, joka säätelee unen luonnollista tilaa.

Maito sisältää suuria määriä aminohappoa tryptofaania.

Unihäiriöiden torjunta Maito sisältää aminohappoa tryptofaania

Koska markkinoilla on tällä hetkellä erilaisia ​​maitotyyppejä, haluamme korostaa mantelimaitoa hyväksi maitotuotteeksi unihäiriöitä vastaan. Se toimii seuraavasti: Aivan kuten lehmänmaidossa, tryptofaania löytyy myös mantelimaidosta. Säännöllisellä mantelimaidon kulutuksella voit saavuttaa terveen keskushermoston serotoniinipitoisuuden. Kuten tiedetään, tämä tila auttaa nukahtamaan helpommin ja nauttimaan häiriöttömästä yöunesta. Lisäksi mantelimaito sisältää myös runsaasti magnesiumia, joka on toinen tärkeä ravintoaine, joka voi parantaa unen laatua.

Mantelimaito toimii unihäiriöitä vastaan.

Unihäiriöiden torjunta Mantelimaito on terveellistä ja toimii unihäiriöitä vastaan

Valitettavasti mallasmaitoa löytyy harvoin Saksasta, mutta sitä on muissa Euroopan maissa. Olipa kyseessä klassinen British Horlicks -vaihtoehto tai Ovaltine -kaltaiset tuotteet ja vastaavat merkkituotteet, tämä yöjuoma on loistava uniapula niille, jotka valitsevat lämpimät maitojuomat. Mallasmaito sisältää paljon B -vitamiinia, sinkkiä, rautaa, fosforia ja magnesiumia – mineraalien seos, joka sopii erinomaisesti rentoutumiseen ennen nukkumaanmenoa.

 Yrttiteetä, kiitos?

Unihäiriöiden torjunta Yrttiteetä on hyvä unihäiriöihin

  • Juo yrttiteetä illalla ja nauti terveellisistä yöunista

Lukuisia yrttejä on tunnettu parantavista ominaisuuksistaan ​​tuhansia vuosia. Illalla lämmin yrttitee voi parantaa unta ja rentoutua. Siksi yrttejä kutsutaan nykyään “luonnollisiksi lääkkeiksi”, ja aivan oikein! Toisin kuin kemialliset unilääkkeet, yrteillä ei ole sivuvaikutuksia. Lisäksi yrttiteetä on helppo valmistaa, sillä on erinomainen maku ja miellyttävä tuoksu. Mutta näytämme sinulle tarkasti, mitkä yrtit auttavat unettomuuteen hetkessä!

 Etsitkö tehokasta tapaa nukahtaa paremmin? Sitten juo valerian -teetä!

Unettomuuden torjuminen Valmista valerian -tee ja juo se ennen nukkumaanmenoa

Valerianjuurta on käytetty rauhoittavana lääketieteellisessä maailmassa vuosisatojen ajan. Voidaan silti arvostaa niiden ominaisuuksia, jotka vähentävät ahdistusta ja stressiä luonnollisella tavalla ja palauttavat ihmisten rauhallisuuden. Tämän vuoksi valerianjuurta käytetään nykyään laajalti unettomuuden hoitoon, etenkin ihmisillä, jotka kärsivät unettomuudesta. Yleensä valerian yhdistetään sitruunamelissaan, humalaan ja muihin yrtteihin. Kaikkien näiden yrttien tiedetään aiheuttavan uneliaisuutta. Kuppi valerian -teetä illalla voi johtaa lempeään rauhoittavaan ja terveelliseen uneen. Mutta ole varovainen, kun käytät sitä, koska valerian voi olla melko koukuttava. On parasta keskustella asiasta lääkärisi kanssa.

 Kofeiiniton vihreä tee terveellisiin yöuniin.

Vihreä tee on erittäin suosittu nykymaailmassa, koska se voi edistää laihtumista. Kuitenkin, kun poistat kofeiinivahvistuksen vihreästä teestä, juomalla on myös unta aiheuttava vaikutus.

Vihreä tee sisältää teaniinina tunnettua aminohappoa, jonka on osoitettu vähentävän stressiä ja edistävän rauhallisempaa unta. Kuuma, kofeiiniton vihreä tee voi olla täydellinen vaihtoehto juuri ennen nukkumaanmenoa.

Kamomillatee on täydellinen luonnollinen lääke unihäiriöihin.

Taistele unihäiriöitä vastaan ​​Kamomillatee on täydellinen luonnollinen lääke unihäiriöihin

Kamomillatee, kuten lämmin maito, on toinen perinteinen vaihtoehto unihäiriöiden luonnolliseen parantamiseen. Asiantuntijat ovat vuosien ajan suositelleet kamomillateetä unettomuudesta kärsiville. Usein tämä tee on erittäin rauhoittava ja tietysti kofeiiniton.

Joissakin tapauksissa kamomillatee yhdistetään muiden luonnollisten lääkkeiden, kuten magnesiumlisien, kanssa sen vaikutusten parantamiseksi.

 Sitruunamelissa oleva yrttiteetä on terveellistä ja ihanteellinen unihäiriöihin.

Yrttiteetä sitruunamelissa taistelevat unettomuutta vastaan

Viimeinen tee -ehdotuksemme koskee myös kofeiinitonta yrttiteetä. Yhdessä sitruunamelissaa yrttiteet voivat olla ihanteellinen uniapua kaikille, jotka haluavat poistaa unihäiriöt luonnollisilla lääkkeillä. Sitruunamelissa, joka tunnetaan myös nimellä balsam minttu joillakin alueilla, on loistava vaihtoehto stressin vähentämiseen, unettomuuden estämiseen ja hyvän unen edistämiseen.

Jotta saat parhaan yrttiteetä, pese ensin 10 sitruunamelissalehteä ja lisää ne teekannuusi kiehuvalla vedellä. Anna sen jähmettyä noin viisi minuuttia ennen kuin lisäät lusikallisen hunajaa ja juot sitä kuumana.

 Juo puhdasta kookosvettä ja mene nukkumaan!

Taistele unettomuutta vastaan ​​juomalla puhdasta kookosvettä

  • Muut juomat, jotka rauhoittavat sinua ja edistävät unta

Kookosvesi voi olla yllättävä lisäys tähän juomalistaan, koska sitä käytetään usein tai ainakin mainostetaan korkean energian juomana. Totuus on kuitenkin, että kookosvesi on täynnä ainesosia, jotka voivat auttaa sinua nukkumaan paremmin. Se sisältää esimerkiksi magnesiumia ja kaliumia, jotka rentouttavat lihaksia. Tämä juoma on myös täynnä B -vitamiinia, jonka tiedetään lievittävän stressiä.

Banaani smoothie parantaa mielialaa ja saa sinut nukkumaan.

Banaanismoothie torjuu unettomuutta paremman mielialan ja hyvän unen saavuttamiseksi

Toinen hedelmäpohjainen uniapua on banaanismoothie, joka on helppo valmistaa ennen nukkumaanmenoa ja sopii hyvin terveelliseen uneen. Sinun tarvitsee vain sekoittaa pieni banaani mantelivoin ja maidon kanssa herkullisen smoothien luomiseksi. Tämä terveellinen juoma ei ainoastaan ​​auta sinua torjumaan keskiyön välipaloja, vaan se sisältää myös runsaasti magnesiumia ja kaliumia, mikä edistää lihasten rentoutumista.

Aromaattinen juoma, joka sisältää melatoniinia.

Unihäiriöiden torjuminen Kirsikkamehu sisältää paljon melatoniinia

Herkullista kirsikkamehua voi juoda päivän aikana, mikä lääkäreiden ja ravitsemusasiantuntijoiden mukaan vähentää merkittävästi unettomuutta. Yksi syy tähän vaikutukseen on, että kirsikat ovat täynnä melatoniinia – antioksidanttia, jonka tiedetään säätelevän unisykliä.

Johtopäätös: Tässä ehdotetut juomat eivät voi auttaa sinua nukahtamaan heti ja voittamaan kaikki unihäiriöt ja unettomuus muutamassa sekunnissa. Loppujen lopuksi niillä on joitain luonnollisia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa sinua rentoutumaan ja lepäämään pitkän päivän jälkeen ja sitten nukahtamaan kunnolla. On parasta yhdistää nämä luonnolliset lääkkeet kevyeen ruokaan ja riittävästi liikuntaa päivän aikana, jolloin voit helposti torjua unihäiriöitä ja unihäiriöitä ilman lääkkeitä.

Toimituksemme toivottaa sinulle terveitä ja levollisia yöunia!

Taistele unettomuutta vastaan, juo jotain terveellistä ja nuku hyvin

Tämä maito- ja suklaajuoma on puhdasta viettelyä!

Fight unettomuus maitosuklaa juoda puhdasta kiusausta

Mutta silloin tällöin haluat hemmotella itseäsi jollakin makealla?

Unettomuutta vastaan ​​taistele vain ajoittain jotain makeaa