Perheen ja työn yhteensopivuus – näin löydät tasapainon

Onnistunut työ- ja yksityiselämän tasapaino

Perheen ja työn yhteensopivuus – miten se on mahdollista?!

“En voi, koska minun on mentävä töihin!”, “Minun on mentävä, koska muuten myöhästyn töistä!”, “Mennään elokuviin töiden jälkeen!”. Tiedätkö nämä sanat? Aikuisina tottuimme siihen. He satuttavat meitä myös, mutta me jätimme heidät huomiotta.

Perhe vai ura? Se on se kysymys

Työ- ja yksityiselämän tasapaino

Mutta lapset eivät varmasti ymmärrä sitä. Heidän on vaikea ymmärtää termiä “jälkeenpäin”. Jotta he oppisivat käsittelemään tällaisia ​​termejä, he tarvitsevat paljon aikaa ja energiaa, jota he eivät välttämättä voi kerätä. Se muuttuu vielä monimutkaisemmaksi, kun pikkulasten ympärillä on muita lapsia, joista toinen vanhemmista on usein kotona.

Tarvitset suunnitelman ja hyvän suunnitelman

Suunnittele perheen ja työn yhteensopivuus yksityiskohtaisesti

Perheen ja työn yhteensopivuuden on oltava helppoa viime vuosina. Riippumatta siitä, johtuuko se taloudellisista syistä vai koska vanhemmat haluavat löytää työpaikan. He ovat oikeassa tekemään niin. Lasten ei myöskään pitäisi ajatella olevansa maailman keskipiste. Sinun on kyettävä selviytymään siitä, että vanhemmilla on omat tarpeensa. Mutta miten voimme tehdä niin, että pienet ymmärtävät tämän viestin hyvin ja kasvavat silti onnellisiksi ja rakastaviksi ihmisiksi? Haluaisimme nyt tarkastella sitä tarkemmin!

Tie perheen onnellisuuteen

Perheen ja työn yhteensopivuus onnellinen perhe

Keskustele velvollisuuksistasi lasten kanssa

Lasten ja työn yhteensopivuuden on ennen kaikkea tapahduttava psykologisella tasolla. Selitä lapsellesi tarkalleen miltä he näyttävät ja miksi sinulla ei ole heille niin paljon aikaa kuin haluaisit! Sinun pitäisi myös tehdä pienelle selväksi, että kuljetat niitä ajatuksissasi, vaikka olisit kaukana niistä. Onko sinulla kuva hänestä toimistossa? Mikset sano sitä! Soita lapselle useammin, vaikka se olisi vain muutaman minuutin.

Sinulla ei ole varaa menettää tasapainoasi

Tasapainon löytäminen perheen ja työn välillä

Pyytää apua

Varmista, että lapsi ymmärtää sinua paremmin. Jaa tiettyjä aiheita ja kysymyksiä, jotka se ymmärtää. Kysyä neuvoa. Joten olisit hyödyllinen ja ymmärtäisit intuitiivisesti, että työ sellaisenaan ei ole huono ja sillä on myös suuri arvo. Muuten opetat lapsesi olemaan aktiivinen ja sinulla on ajattelumalleja, jotka voivat myöhemmin helpottaa päivittäisen työn integroimista hänen elämäänsä useita kertoja.

Määritä päätavoitteesi!

Perheen ja työn tasapainon yhteensopivuus

Mutta säästät itsesi vaivoilta! Vain miellyttävistä aiheista on keskusteltava. Loput eivät koske pieniä. Kun he saavat selville ongelmista, he kasvavat epävarmoiksi.

Näytä lapsille työpaikkasi!

Lapset ymmärtävät helpommin tarpeen yhdistää työ ja perhe -elämä, jos he eivät koe olevansa jätetty pois elämäsi tästä osasta. Tuo siis lapsesi työhösi sopivassa tilanteessa.

Hyvä suhde kollegoihin on myös erittäin tärkeä heidän hyvinvointinsa kannalta. Anna mukavien tutustua heihin henkilökohtaisesti.

Näytä työpaikkasi!

Perhe- ja työuran yhteensopivuus

Määritä grafiikka

Työ, mutta myös aika itsellesi ja lapsille ovat yhtä tärkeitä, jotta voit pysyä terveinä ja onnellisina pitkällä aikavälillä. Ota kaikki vakavasti, eikä kukaan tunne laiminlyötyään. Tästä lähtien pienet oppivat myös kunnioittamaan muiden ihmisten yksityisyyttä ja käsittelemään järkevästi tapaamisia. Se varmasti auttaa paljon.

Viikko -ohjelma sinulle ja lapsillesi

Perheen ja työn tasapainottaminen kotona

Jaa vastuut

Jatka vastuun jakamista, kunnes kaikki voivat hyvin. Jos joku ei tee työtään, se voi johtua myös siitä, että hän on kiireinen tekemään jotain, mistä hän ei pidä. Ehkä voit vaihtaa yhden tai toisen tehtävän.

Tehtävät jokaiselle perheenjäsenelle

Ruoanlaitto yhdessä perheen ja työn yhteensovittamiseksi

Ole itsevarma

Lapset kopioivat asenteemme toisiamme kohtaan. Olkaa siis itsevarmoja ja positiivisia ottaessanne esille sääntöjä. Joten pienetkin havaitsisivat ne paljon helpommin ja luonnollisemmin.

Jos olet epävarma, eli kun et tiedä, onko sääntö melko hyvä vai huono, sinun pitäisi oppia kuuntelemaan tunteitasi.

Osoita luottamusta!

Osoita itseluottamusta perheen ja työn yhteensopivuuteen

Tutustu rituaaleihin lapsuudestamme

Yritä muistaa oma lapsuutesi. Entä sinä sitten? Miltä sinusta tuntui silloin? Mikä jäi sinulle miellyttäväksi, neutraaliksi tai negatiiviseksi kokemukseksi? Mitä vanhemmat olisivat voineet tehdä paremmin tai huonommin kyseisessä tilanteessa? Opi tällä tavalla heidän kokemuksistaan.

 Pidä hauskaa yhdessä!

Lue työ- ja yksityiselämän tasapaino yhdessä

Anna pikkuiselle onnellisia hetkiä

Yhdessä pelaaminen perheen ja työn sovittamiseksi yhteen

Ehkä tarvitset kodikkaan kotitoimiston?

Perheen ja työpaikan kotitoimiston yhteensopivuus

Keskustele lapsesi kanssa työstäsi

   Perheen ja työn isän ja lapsen suhteen yhteensopivuus

Yhdessä onnessa

Perhe- ja työvinkkien sovittaminen yhteen