Poikkeuksellista ruokaa ja arvokkaita ainesosia ympäri maailmaa

Tutustu gastronomian tuntemattomaan maailmaan

Jotkut ihmiset valitsevat tietyn lomakohteen, koska he tuntevat kiinnostusta näkemisen arvoisista paikoista. Toiset matkailun harrastajat sen sijaan haaveilevat kokeilevansa epätavallisia ja eksoottisia ruokia eri puolilta maailmaa päästäkseen lähelle eri kansojen kulttuureja. Alla esitetyt ruoat ovat todella outoja, jotkut niistä ovat myös melko kalliita. No … herkullista tai ei, arvaa itse! Tietenkin vain, jos sinulla on rohkeutta todella kokeilla näitä erikoisuuksia. Kuka hyväksyy haasteen seurata meitä ainutlaatuisella gastronomiamatkalla??

Poikkeuksellista ruokaa ympäri maailmaa

poikkeuksellinen ruoanlaittoperinne

Ihmeellistä on se tosiasia, että nykypäivän globalisoituneessa maailmassa voimme edelleen löytää sijaintikohtaisia ​​ainesosia, jotka ovat meille tuntemattomia tietyissä paikoissa. Nämä ovat erilaisten välipalojen ja hämmästyttävien ruokien perusta, ja useimmat ulkomaalaiset pitävät niitä herkkuna. Muut eksoottiset ja poikkeavat ruoat eivät kuitenkaan näytä herättävän positiivisia assosiaatioita matkailijoiden kanssa, ja ne hyväksytään pikemminkin outoina.

Ruoka, joka on epätavallista useimmille eurooppalaisille, on kuitenkin osa paikallisten päivittäistä ateriasuunnitelmaa. Reseptejä siirretään sukupolvelta toiselle, ja ne ovat nyt syvästi juurtuneet kunkin maan tapoihin.

  • Ruotsalaiset nauttivat ympäri vuoden ns säilötyt hapan sillit (surstromming). Joka tapauksessa tölkit on avattava ulkona … voimakkaan hajun vuoksi! Butaanihapon (pilaantunut voi), etikkahapon ja rikkivedyn erikoinen yhdistelmä tekee pahan hajun! Kalan on annettava käydä tynnyrissä yhden tai kahden kuukauden ajan, ja sen jälkeen se on säilytettävä välittömästi. Tämä tuote kestää noin vuoden, kunnes kaikki orgaaniset aineet muuttuvat kokonaan hapoiksi ja kaasuiksi ja sillit ovat valmiita nautittavaksi.!

Poikkeuksellinen ruoka – Säilykkeet hapan silli

poikkeukselliset ruoka -sillit

  • Japanissa ne tarjoilevat erityyppisiä kaloja, jotka ovat vaarallisia terveydellesi. Fugu -erikoisuus valmistetaan puffer -kalan lihaslihasta ja on yksi japanilaisen keittiön tunnetuimmista ja suosituimmista ruuista. Tämä kala on kuitenkin varsin vaarallinen, sen voimakas myrkky voi tappaa terveen ihmisen muutamassa sekunnissa. Tästä syystä vain valitut ja erinomaiset kokit saavat valmistaa ruuan aivan vieraiden edessä ravintolassa – oikea valmistus on pitkän harjoittelun ja lukuisten tuntien harjoittelun tulos, mikä viime kädessä tuo kokille erityisen mestarikokin todistus. Huolimatta korkeasta hinnasta ja kuoleman vaarasta, tämä ruoka saa melko paljon kiinnostusta gourmetilta. Vain yksi henkilö Japanissa ei saa rikkoa fugun syömiskieltoa – keisarin turvallisuus on etusijalla ja erittäin tärkeää!

Poikkeuksellinen ruoka – Vain erikoiskoulutetut kokit saavat valmistaa fugua

poikkeuksellinen ruoanlaitto fugu

  • Kiinassa ihmiset haluavat syödä keittoa, joka on valmistettu … lintujen pesistä! Oksien ja olkien sijasta salanganit rakentavat pesänsä omasta syljestään ja levistä. Tämä erityisesti niellä pesäkeitto tunnetaan edelleen nimellä kiinalainen kaviaari tai idän kaviaari, sitä pidetään voimakkaana aphrodisiacina ja se maksaa noin 2000 dollaria oletettujen terveyttä edistävien ominaisuuksiensa vuoksi!
  • Balut on tyypillinen ruokalaji Filippiineillä, Vietnamissa, Kambodžassa ja Laosissa. Tämä kuoriutunut keitetty kanan- tai ankanmuna on runsaasti proteiineja ja sillä on maine aphrodisiacina.
  • Käärmeviini tai käärmebrändi on erittäin suosittu Vietnamissa, erityisesti perinteisen kiinalaisen lääketieteen yleisen näkemyksen vuoksi, että käärmeen myrkky vahvistaa immuunijärjestelmää ja suojaa ihmiskehoa lukuisilta sairauksilta! Tämän juoman erikoisuus on se, että pullo täynnä riisiviiniä sisältää myrkyllisen käärmeen ruumiin. Älä huoli – alkoholi myrkyttää denaturoituna!

Eksoottinen ruoka ja sen ylellinen hinta

kuluttaa poikkeuksellista ruokaa

Jotkut ihmiset ovat tyytyväisiä viipaleeseen pizzaa, spagettia tai vain suklaata, kun taas toisilla on hieman erikoisempi maku ja he ovat taipuvaisia ​​eksoottisiin ja ylellisiin ruokiin, kuten talon kaviaariin ja valkoiseen tryffeliin. Tiedoksi: kilo taloluolaa maksaa vähintään 5000 dollaria, puolitoista kiloa valkoista tryffelia myytiin 160 000 dollarilla viime vuonna! Esittelemme sinulle maailman herkullisimpia, mutta myös arvokkaimpia ruokia!

  • Puoli kiloa Iberian kinkkua tammenterhoilla (Jamon Iberico de bellota) joudut maksamaan noin 100 dollaria! Sikoja, joiden lihasta tämä tyypillinen espanjalainen kinkku valmistetaan, ruokitaan vain tammenterhoilla koko elämänsä ajan. Lihaa on suolattava kaksi viikkoa ja säilytettävä sitten kolme vuotta, kunnes kinkku saavuttaa lopulta asiakkaat.

Poikkeuksellinen ruoka ylelliseen hintaan

poikkeuksellisen kallis ruoka

  • Mustaa “densuke” -vesimelonia kasvatetaan Japanin Hokkaidō -saarella. Tämä hedelmä eroaa muista hedelmätyypeistä tuoreutensa ja erityisen makeutensa vuoksi.
  • Sahramia pidetään maailman kalleimpana mausteena – puolen kilon pitäisi maksaa 2000 dollaria!
  • Libanonin suklaatehdas Patchi tuotti arvokkaimmat suklaamakeiset Lontoon kuuluisimmalle tavaratalolle Harrodsille. Laatikko sisältää 49 suklaata ja maksaa 5000 dollaria. Karkit on kääritty käsintehtyyn silkkiin Intiasta, jossa Swarovskin kiteet ja aitoa kultaa kimaltavat!
  • Ranskan Atlantin Noirmoutierin saari on tullut maailmanlaajuisesti tunnetuksi kalleimpien perunoiden viljelystä. Lannoitus merilevällä oikeuttaa suuren määrän (500 euroa kilolta). Perunat jättävät suuhun hieman suolaisen jälkimaku ja niille on ominaista hieno sitruunan aromi.

Poikkeuksellinen ruoka – Surstromming on avattava ulkona

poikkeuksellinen ruoka ruotsi

Tämä pieni turkkilainen kala on melko myrkyllinen

poikkeuksellinen ruoka fugu

Poikkeuksellinen ruoka – pääskysen keitto

poikkeuksellinen erikoisruoka

Lasi käärmebrändiä sinulle?

poikkeukselliset ruokakäärmeen snapsit

Oletko jo maistanut Jamon Iberico de bellotaa??

poikkeuksellinen ruoka jamon

syödä hyvin

Musta vesimeloni on terveellinen ja herkullinen hedelmätyyppi

musta vesimeloni

Lammas on maailman kallein mauste

sahramin myyntimarkkinat

shafran arvokas

Arvokkaimmat suklaakarkit

suklaa

Noirmoutier -perunat ovat samanlaisia ​​kuin tavalliset perunat, mutta niille on ominaista niiden erityinen maku

Perunat ovat kalliita tuotteita