Suuhygienia – joitakin faktoja hammasharjasta ja hammastahnasta

asianmukainen hammashoito tyttö harjaa hampaita

Takaisin suuhygieniaan

Kuinka kauan on kulunut siitä, kun ihmiset ovat käyttäneet hammasharjoja? Joku toimituksestamme esitti tämän provosoivan kysymyksen viime viikolla. Tiedätkö mitä: Olimme kaikki järkyttyneitä vastauksesta.

Oikea hammashoito ei ole aina ollut yhtä helppoa kuin nykyään

suuhygienia harjaa hampaasi kunnolla

Värilliset hammasharjat

Oikea hammashoito hammasharjat vaaleanpunainen vihreä sininen

Jo ennen 3500 vuotta esi -isillämme oli työkalut omilleen Suuhygienia ja hän hoiti hänen kaunista hymyään. Babylonissa ihmiset pureskelivat jo pieniä tikkuja hampaidensa pesemiseen. Ajan myötä näistä on kehittynyt suurempia kohteita. Ne näyttivät kyniltä ja vähän maalausharjoilta.

Monta vuotta sitten ihmiset huolehtivat hymyistään

oikea hammashoito kaunis hymy

Jotkut Australian ja Afrikan asukkaat käyttävät edelleen samanlaisia ​​työkaluja suuhygieniansa ylläpitämiseen. Lähteiden mukaan tällaisia ​​hammaskeppejä käytettiin Kiinassa noin 1600 eaa.

Hammasharja hiuksilla

Mitä tulee nykyaikaiseen hoitomuotoon Suuhygienia Hiusten rintakuvien juuret ovat Kiinan historiassa. Se on palannut ajassa noin 1600 eKr. Siperian sian teroitettuja talvikarvoja käytettiin ensimmäisten hammasharjojen valmistukseen.

Muinaiset kiinalaiset auttoivat paljon hammashoidon kehittämisessä

Suuhygienia harja hampaat hammasharja

On ihailtavaa ja hauskaa, että näistä edistysaskeleista huolimatta kiinalaisilla oli mytologisia uskomuksia hammassairauksien alkuperästä. He uskoivat, että ne johtuivat valkoisista matoista, joilla oli musta pää. He uskoivat myös vakaasti, että kun poistat hampaasi, voit nähdä ne.

William Addis

Keksijä William Addis on hammasharjan nykyaikaisen version isä. Hän loi tämän tuotteen vuonna 1780. Käytettiin myös eläinten luita ja karvoja. Ei juurikaan eroa kiinalaisista?

Miten moderni hammasharja keksittiin?

suuhygienia william addis hammasharja

Loppujen lopuksi William Addisin perheen seuraajat aloittivat liiketoiminnan noin 1800 -luvulla. Se onnistui ja hammasharjoja myytiin jo Euroopassa ja Japanissa. Hammasharjojen massatuotanto alkoi Yhdysvalloissa. Tämä tosiasia voidaan jäljittää vuoteen 1885.

Viimeisin kehitys hammasharjatuotannossa

Tässä muutamia tärkeitä faktoja käyttämästämme hammasharjasta Suuhygienia on niin perustavaa laatua. Luonnolliset hiukset korvattiin synteettisillä vuonna 1938. Vain 21 vuotta myöhemmin ensimmäinen sähköhammasharja tuli markkinoille.

Valitse itsellesi sopivin hammasharja

suuhygienian nykyaikainen tarina hammasharjasta

Sähköhammasharja – viimeinen keksintö hammashoidossa

suuhygienia sähköhammasharja harjaa hampaasi

Monet ihmiset pitävät nykyään parempana sähköhammasharjoja

Kaunis rotujenvälinen pari kylpyhuoneessa harjaamassa hampaita

Hammastahna

Mutta missä on meidän Suuhygienia Hammastahnan historiaa? Se on myös siellä aikaisemmin kuin luulet. Tarinoita erilaisista hammashoitoseoksista juontaa juurensa vuoteen 1550. Tuolloin tähän käytettiin vahan, hunajan ja erilaisten kasvien seoksia. Mutta ennen sitä muinaiset kreikkalaiset käyttivät hampaidensa puhdistamiseen leviä, talkkia ja jopa eläinkynsiä. Mutta ne ovat usein vahingoittaneet hampaiden ulkonäköä. He eivät vain olleet tietoisia tiettyjen aineiden tuhoavasta vaikutuksesta hampaan pintaan. Hammastahnan massatuotanto ulottuu 1970 -luvulle. Se tapahtui, kuten voitte kuvitella, Yhdysvalloissa.

Miten tämän päivän hammastahna syntyi?? 

Suuhygienia Harjaa hampaasi kunnolla hammasharjat

Älä unohda asianmukaista hammashoitoa

Suuhygienia hammasharja hammasharjat oikea hammashoito

No, ei kaikki mitä meillä on tänään asiasta Suuhygienia Hammasharjan ja hammastahnan kokema historia on hieno ja nautinnollinen. Mutta olkaamme kiitollisia kaikesta: Kaikki nämä vaiheet johtavat erinomaiseen Suuhygienia jota saamme harjoitella joka päivä kotona näinä päivinä.

On tärkeää, että lapset myös harjaavat hampaitaan kunnolla

asianmukainen hammashoito pienen pojan hammasharja