Viininmaistelu tapahtuu yleensä kolmessa vaiheessa

Viininmaistelu tapahtuu yleensä kolmessa vaiheessa

Kuka koskaan yhdessä Viininmaistelu osallistunut tietää, että tämä tapahtuu kolmessa vaiheessa. Ensin kyse on ulkonäöstä, sitten hajusta ja vasta lopulta juomisesta. Mutta mistä yksittäisissä vaiheissa oikeastaan ​​on kyse??

Muistiinpanot ovat hyödyllisiä

Se saattaa kuulostaa oudolta, mutta tee muistiinpanoja aikana Viininmaistelu tehdä se on täysin järkevää. Koska tällä tavalla voit laittaa aistilliset vaikutelmat sanoiksi ja tallentaa ne. Myöhemmin voit lukea siitä kokonaisvaikutelman tai käyttää muistiinpanoja vertailuun. Jos osallistut ammattimaiseen viininmaisteluun, saat todennäköisesti ns. Maistelulomakkeet, jotka voit täyttää ja myöhemmin verrata muihin osallistujiin.

Viininmaistelu tapahtuu yleensä kolmessa vaiheessa

Väriteoria optisena vaikutelmana

Olet varmasti nähnyt tämän ennen: Viinin tuntijat heiluttavat viiniä lasissaan ja katsovat syntyneitä ns. Tämä tarkoittaa, että viini valuu lasin sisäseinää pitkin paksuina pisaroina. Mitä enemmän se laskee, sitä enemmän hänellä on palkkaa. Toinen vaihe koskee sävyä ja voimakkuutta, jonka voit parhaiten havaita valkoista taustaa vasten. Punaviinit vaihtelevat punaruskeasta rubiininpunaiseen tai jopa mustanpunaiseen violetilla sävyllä. Pohjimmiltaan värin voimakkuus vaikuttaa punaviini paljon sen iästä, mutta myös kasvualueesta. Valkoviinit voi olla vihreä-keltainen tai kullankeltainen tai vaaleanruskea. Tässä noudatetaan seuraavaa periaatetta: mitä vanhempi viini, sitä tummempi se on.

Nenän arviointi tuttujen tuoksujen perusteella

Seuraava vaihe on haju, joka kuvataan parhaiten tutuilla hajuilla. Voi olla, että hieno pisara tuoksuu hunajalle, lakritsille tai tervalle. Yleensä makuja on seitsemän erilaista, kukkaisista hedelmäisiin, vihanneksiin tai mausteisiin ja karamellisoituihin. Myös mikrobiologinen tai savuinen haju on mahdollinen.

Lopussa on maku

Viimeisenä askeleena Viininmaistelu voit myös maistaa viiniä sanan varsinaisessa merkityksessä. Jotta maku voidaan arvioida täydellisesti, sinun tulee ensin siemailla sitä hitaasti ja pitää sitä suussa jonkin aikaa. Jos liikutat sitä edestakaisin kielelläsi, maku voi voimistua. Tässä yhteydessä asiantuntijat puhuvat “viinin pureskelusta”.

Ennen kaikkea kyse on happamuuden ja makeuden välisestä suhteesta, koska juuri näillä kahdella maulla on vahva vaikutus viiniin. Sitten kehitetyt aromit kuvataan samalla tavalla kuin tuoksu ja jaetaan eri perheisiin. Toinen tärkeä kriteeri on rakenne, eli miltä viini tuntuu suussa.