Vinkkejä ja vinkkejä onnelliseen elämään

onnellinen elämä vihjeitä viisautta

Onnellista elämää uhrin roolin ulkopuolella

Tiedätkö mitään soveltavasta psykologiasta? Tiedätkö mitä psykologit tarkoittavat uhrilla? Termi itsessään kertoo paljon. Koska kyse on kuitenkin enemmän henkisestä tilasta kuin todellisesta tilanteesta, tarvitaan yksityiskohtaisempaa selitystä.

Muut ovat aina syyllisiä!

Yksinkertaisesti sanottuna ihmiset tuntevat olonsa onnettomaksi uhrin roolissa ja syyttävät siitä muita … Tunnetko tällaisia ​​ihmisiä? Käyttäydytkö joskus samalla tavalla? Itse asiassa, ehkä tehdä sitä yhä useammin?

Ei hyvä eikä paha

Haluamme vakuuttaa teille etukäteen, että meillä ei ole aikomusta tuomita ketään. Uhrin rooli ei ole synti – sillä on psykologinen selityksensä. Valitettavasti se on itsetuhoista ja vaikuttaa ympärilläsi oleviin ihmisiin negatiivisella tavalla.

Siksi ammattilaisen apu on joskus välttämätöntä

onnellista elämää terapeuttinen apu

Kuka tahansa voi päästä siihen, ja itse asiassa me kaikki satunnaisesti. Kun tulemme tietoiseksi siitä, alamme luonnollisesti työskennellä sen voittamiseksi. Kun teemme tämän, meistä tulee vahvempia ja onnellisempia.

Joten älä pelkää katsoa tätä asennetta kasvoihin! Kuten sanoin, se, että otat uhrin roolin satunnaisesti tai useammin, ei ole ollenkaan niin paha. Monet ihmiset tekevät niin. Harvat ihmiset tunnustavat sen ja tekevät jotain voittaakseen sen. Tämän tekeminen on sinänsä rohkea päätös ja se vetää meidät pois uhrin roolista.

Oireet

Mitä oireita ihmiset osoittavat, jotka näyttelevät ”uhrin roolia”? Nämä ovat käyttäytymistä ja uskomuksia, joilla on olennaisesti yksi yhteinen piirre: ne estävät sinua elämästä onnellista elämää.

Tämä rooli vaikuttaa usein myös jokapäiväiseen työelämään

onnellinen elämä liikemies korosti masennusta

Elämä on kova haaste

Uhrit näkevät maailman pahana paikkana. Kaikki ihmiset ovat heidän mielestään pahoja. “Muut” tekisivät sinulle jotain huonompaa kuin hyvää. Uhrit löytävät jotain huonoa jopa parhaissa tilanteissa.

Ulkoinen viestintä

Tässä on kaksi tyypillistä käyttäytymistä. Tällaiset ihmiset joko löytävät jonkun, jolle he valittavat pysyvästi. Heitä ei kiinnosta mikään muu tapa katsoa asioita. Pikemminkin he haluavat vahvistuksen siitä, että he todella ovat uhreja. Päästäksesi eroon tällaisesta henkilöstä sinun on yksinkertaisesti evättävä häneltä oikeus olla uhri. Kyllä, sinä lasket nyt myös “muiden” ja “pahojen poikien” joukkoon, mutta et enää rasita heidän huonoa energiaansa.

Vältä ihmisiä, jotka valittavat jatkuvasti ja tuottavat negatiivista energiaa

onnellisen elämän uhrin rooli valittaa

Toisessa, laajimmassa variantissa, uhriroolissa olevat ihmiset vetäytyvät syvään masennukseen

onnellinen elämä suru masennus

Tämä valinta on epäilemättä huonompi. Se ei ainoastaan ​​tuhoa mahdollisuuksia onnelliseen elämään myöhemmin, vaan sillä voi olla myös vakavia terveysvaikutuksia.

Terveydeksi

Useimmiten uhrin roolissa olevilla ihmisillä on monia terveysongelmia negatiivisen itsetuhoisen asenteen vuoksi.

Ne syvenevät ajan myötä enemmän, jos eivät muuta asenteitaan

onnellinen elämä terve sydämen vakaus

Syyt uhriksi joutumiseen

Milloin ja miksi henkilö päättää pelata uhrin roolia onnellisen elämän rakentamisen sijaan? Se on hyvin yksilöllistä. Valitettavasti tällä on paljon tekemistä kotona tapahtuvan kasvatuksen kanssa. Kun vanhemmat näyttelevät uhrin roolia, lapset kasvavat ja tuntevat, että tämä on normaali elämäntapa.

Anna siis lapsillesi avoin, rohkea ja positiivinen lähestymistapa elämään

onnellista elämää vanhempien kasvatus

Lisäksi uhrin roolin omaksuminen voi liittyä liian korkeisiin vaatimuksiin ja tunteeseen hukkua. Jos olisimme liian usein tilanteissa, joissa epäonnistuimme, se voisi tapahtua.

Syy voi olla todellinen epäonni. Menetykset, onnettomuudet, väkivaltahyökkäykset iskevät meitä joskus niin voimakkaasti, että elämme heidän masentavan vaikutuksensa alla kauan sen jälkeen.

Muista, ymmärrä, voittaa

Mielestämme ja myös monien menestyvien psykologien mielestä väitteet eivät auta. “Uhri -ihmisten”, joita me kaikki periaatteessa joskus olemme, pitäisi tutkia tunteitaan. Kysy itseltäsi, tunnetko itsesi uhriksi ja miksi. Milloin tämä tapahtui sinulle ensimmäisen kerran? Onko “perheen perinne” olla onneton? Usein pääsemme oikeisiin vastauksiin intuitiivisesti. Ne voivat olla loogisia, mutta eivät välttämättä. Jos sinusta tuntuu, että sinua ei pidetty vauvana, saatat olla totta, vaikka sinulla ei olisi muistoja ajasta. Nämä on juuri säilytetty intuitiivisella tasolla.

Ne voivat myös vaikuttaa rakkaussuhteeseen myöhemmin

onnellinen elämä rakkaussuhteet viestintä

Auta muita

Voit auttaa muita vain, jos he todella haluavat sitä… tai jos olet erinomainen psykologi…. Tukea pitäisi saada vähemmän moitteista ja enemmän kuin ymmärrystä.

Yritä työskennellä tämän henkilön kanssa selvittääksesi, mistä hänen negatiiviset asenteensa ovat peräisin

onnellinen elämä rakkaussuhde perhe

Mitä sinun pitäisi tehdä sen jälkeen??

Mitä meidän pitäisi tehdä sen jälkeen, kun olemme tietoisia siitä, milloin ja miten meistä on tullut uhreja? Ensinnäkin, sinun ei pitäisi koskaan lakata etsimästä sitä. Useimmat ihmiset kohtaavat useita vastauksia. Jokainen seuraava on yleensä joko syvemmällä meissä tai se osoittaa meille eri näkökulman samaan asiaan.

Mutta se on melkein kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä. Heti kun ymmärrämme uhrin roolin asenteena, olemme suurelta osin voittaneet sen. Katsomme sitä, ja se tarkoittaa, että se ei ole enää osa meitä. Nyt olemme siirtymässä pois siitä hitaammin tai nopeammin. Missä? Uusiin käyttäytymismalleihin ja onnelliseen elämään. Hieno oikein?

Vapauta itsesi uhrin roolista ja koe todellinen vapaus!

onnellinen elämänkokemus onni on ilmainen

 Pysy raittiissa ilmassa mahdollisimman usein ja tee tarpeeksi liikuntaa

onnellinen elämä urheilu raikas ilma luonto

Jooga on myös suositeltava strategia

onnellinen elämä jooga urheilu meditaatio

Älä unohda työ- ja yksityiselämän tasapainoa!

onnellinen elämä saavuttaa työ- ja yksityiselämän tasapainon