Vinkkejä terveelliseen laihtumiseen vanhuudessa

Useimmat eläkeläiset ovat sitä mieltä, että laihduttaminen on vaikeaa vanhuudessa ja että se ei ole edes välttämätöntä. Ravitsemusasiantuntijat ja lääkärit eivät kuitenkaan ymmärrä tätä, koska laihtuminen on hyväksi terveydellemme missä iässä tahansa. Ylimääräisten kilojen menettäminen on erityisen tärkeää aikuisille. Se voi tehdä jotain hyvää yleiselle terveydellesi ja ehkäistä useita sairauksia. Suuri kysymys on kuitenkin, kuinka laihtua helposti, terveellisesti ja tehokkaasti vanhuudessa. Tiukkoja ruokavalioita, kuten OMAD -ruokavaliota, ei suositella eläkeläisille lääketieteellisistä syistä. Mikä sitten auttaa ylipainoisia vanhuksia? Meillä on vastaus tähän kysymykseen. Alla on muutamia hyvin kokeiltuja vinkkejä terveelliseen laihtumiseen vanhuudessa. Lisäksi vältetään väärän laihtumisen mahdolliset riskit. Pian kuitenkin tiedät, mitä kannattaa varoa.

Laihdutus vanhuudessa on mahdollista, jos noudatat oikeita vinkkejä ja sääntöjä.

Laihtuminen ikäinen mies nainen ostoksia terveellistä ruokaa tuoreita hedelmiä ja vihanneksia

Terveellinen laihtuminen vanhuudessa on vaikeaa, mutta ei mahdotonta

On tieteellisesti todistettu, että tietyt kehon toiminnot muuttuvat iän myötä. Ennen kaikkea nämä ovat hormonaalisia muutoksia ja hidas aineenvaihdunta. Seniorit eivät ole enää yhtä aktiivisia kuin ennen, he liikkuvat vähemmän ja kuluttavat siksi vähemmän kaloreita.

Tässä suhteessa ruokavalio on olennainen asianmukaisen laihtumisen vanhuudessa ja yleisen terveyden kannalta. Kultainen sääntö tässä on: sinun on käytettävä enemmän energiaa kuin kulutat. Tämä tarkoittaa, että urheilu ja liikunta ovat tärkeitä myös vanhuudessa, jotta voit pysyä kunnossa ja terveenä pidempään. Älkäämme unohtako sosiaalisten kontaktien positiivista roolia. Tässä suhteessa voimme antaa vain yhden hyvän neuvon: ympäröi itsesi mukavilla ihmisillä, joilla on sama näkemys elämästä kuin sinulla. Nämä positiiviset ihmissuhteet voivat myös motivoida laihduttamaan vanhuudessa. Mutta nyt tärkeisiin vinkkeihin laihtumiseen vanhuudessa!

Jos haluat laihtua vanhuudessa, sinun on syötävä terveellistä ja kaloripitoista ruokaa.

Laihtua vanhuudessa nainen kiinnittää huomiota terveelliseen ja korkeakaloriseen ruokaan syödessään

Vinkki 1: Tasapainoinen ruokavalio on välttämätön terveelle laihtumiselle vanhuudessa

Terveellinen ja vitamiinipitoinen ruoka on välttämätöntä kaikille, jotka haluavat laihtua vanhuudessa. Tasapainoisella ruokavaliolla voit estää ei -toivotut sivuvaikutukset laihtumisprosessin aikana, kuten vähemmän energiaa, ravintoaineita ja vitamiinien puutteita jne. Laihtuminen vanhuuden aikana ei saa vahingoittaa elämänlaatua ja elinvoimaa. Tarvitset nyt paljon tuoreita hedelmiä ja vihanneksia (vuodenajasta riippumatta), mutta vähän rasvaista lihaa. Juo myös riittävästi vettä ja yrttiteetä hunajan kanssa päivän aikana. Tämä tehostaa aineenvaihduntaa ja saa kilot putoamaan helpommin. Sinun on kuitenkin tehtävä ilman välipaloja ja makeisia aterioiden välillä. Periaatteessa nämä ovat runsaasti kaloreita ja häiritsevät laihtumista. On myös suositeltavaa pienentää ruoka -annosten kokoa. Ota siis pieni lautanen. Vaikka se on täynnä, siinä on aina vähemmän ruokaa kuin isossa lautasessa. Saat myös hyvän kylläisyyden tunteen ja olet tyytyväinen. Pian totut pienempiin annoksiin.

Pienemmätkin annokset saavat kylläisyyden tuntumaan.

Laihtuminen ikäinen nainen yksin aamiaisella juo pienen osan teetä sanomalehden lukemisesta

 Vinkki 2: Tarkista ja muuta omia ruokailutottumuksiasi

Meillä kaikilla on hyvät ja huonot ruokailutottumuksemme. Jotkut vaativat vahvaa aamiaista aamulla, toiset syövät paljon illalla. Meillä on myös illallisia, makean hampaita ja monia muita herkkuja. Kuitenkin terveellinen laihtuminen vanhuudessa liittyy suurelta osin oikeaan ruokavalioon ja epäterveellisen ruoan välttämiseen. Tiukka ruokavalio on vanhuksille tabu, suositellaan vain ajoittaista paastoa, josta on tullut niin suosittua viime vuosina. Jos sinulla ei ole aineenvaihduntaongelmia (esimerkiksi kilpirauhasen sairaus tai diabetes), voit valita tämän ravitsemusmenetelmän. Sinun on kuitenkin keskusteltava suunnitelmista perheesi lääkärin kanssa etukäteen. Ajoittaisen paaston suuri pluspiste on se, että et laske kaloreita, vaan katso kelloa ja säädä ateria -aikasi sen mukaan.

Riisin ruokavalio ei todellakaan sovi kaikille.

Laihduttaminen ikääntynyt riisi ruokavalio ei tee parasta eläkeläisille terveellistä syömistä on pakko

 

Jotkut ajoittaisen paaston muodot tunnetaan. 16: 8 -menetelmä on erittäin suosittu, mikä tarkoittaa, että voit syödä 8 tunnin sisällä päivässä ja paastota 16 tuntia. Esimerkiksi monet ihmiset syövät aikaikkunassa klo 10-18 ja sitten se on ohi! Tämä paaston muoto vaatii kuitenkin myös vahvaa tahtoa ja itsevarmuutta. Toinen ajoittaisen paaston muoto on saanut viime aikoina suosiota, ja se on illallisen peruuttaminen. Seniorit voivat myös laihtua käyttämällä tätä ravitsemusmenetelmää. Ohita illallinen kokonaan kaksi tai kolme kertaa viikossa ja näet pian hyviä tuloksia. Menetät nopeasti ylimääräisiä kiloja ja tunnet olosi hyväksi ja terveeksi.

On parempi tehdä ilman piirakoita, kakkuja ja muita herkkuja.

Laihduta vanhuksilla vanhemmilla mieluummin vältä syömästä suurta kakkua

Vinkki 3: Liiku mahdollisimman paljon raittiissa ilmassa

Liikunta raittiissa ilmassa ei ole suosittu aihe ylipainoisille eläkeläisille. Monet ovat joko liian laiskoja tai eivät halua tehdä pitkiä kävelylenkkejä. Ja siksi ne lisääntyvät iän myötä. Paljon liikunnasta ja harrastuksista on hyötyä myös vanhuudessa. Ne tekevät meistä fyysisesti hyväkuntoisia ja saavat meidät hyvälle tuulelle. Joten niillä on vain positiivinen vaikutus, joten sinun ei pitäisi koskaan tehdä ilman niitä. Mutta paljon riippuu aiemmista tavoista. Meidän neuvomme on valita urheilulaji, josta pidät ja jota harrastit vuosia sitten. Tämä voi olla esimerkiksi pyöräilyä, vaellusta tai uintia. Nämä kolme urheilulajia ovat lempeitä nivelille, mikä on tärkeää vanhuudessa. Näillä voit myös asettaa oman tahtisi ja käyttää niitä kykyjesi mukaan. Lisäksi voimistelu tai jooga vanhemmissa ryhmissä voi myös olla hauskaa sinulle.

Hyvien ystävien kanssa kaikki on helpompaa.

Kolmen ikäiset ystävät laihtuvat kävellessään joen ohi puistossa suuressa kaupungissa

Sinulla on muita tapoja laihtua kiloa harjoittelemalla kuntosalilla. Sinun on kuitenkin keskusteltava voimaharjoittelusta lääkärisi kanssa etukäteen. Voit myös tehostaa aineenvaihduntaa käymällä saunassa ja vuorotellen kylpyissä. Tämä johtaa myös painonpudotukseen vanhuudessa. Kuitenkin edellyttäen, että olet hyvässä kunnossa ja sinulla ei ole sydän- ja verisuonitauteja. Meidän neuvomme on: älä yritä liikaa, hemmottele itseäsi muutamalla wellness -tunnilla kylpylässä.

Kevyet harjoitukset vanhemmassa ryhmässä ovat loistava idea laihtua vanhetessaan.

Laihtuminen vanhuuden kevyissä harjoituksissa vanhemmassa ryhmässä parempi idea voimaharjoitteluun

Voimaharjoittelu kuntosalilla on tarkoitettu vain hyvin koulutetuille eläkeläisille.

Laihtuminen ikääntyneellä naisella voimaharjoittelun aikana kuntosalilla Painoharjoitukset vain hyvin koulutetuille eläkeläisille

Lopuksi haluamme neuvoa sinua pyytämään neuvoa perheesi lääkäriltä, ​​oletko ylipainoinen ja haluatko laihtua. Keskustele hänen kanssaan sinulle parhaiten sopivasta ravitsemusmenetelmästä, jotta pysyt terveenä ja laihdutat kiloja. Ja älä unohda: missä on tahtoa, siellä on keino!

Aloita päivä kevyellä aamiaisella ja runsaalla hedelmällä.

Laihtua ikäinen nainen keittiössä aloittaa päivän kevyellä aamiaismehulla ja paljon hedelmiä

 Juo runsaasti vettä, teetä tai smoothieita koko päivän.

Laihtuminen ikääntynyt vanhempi nainen keittiössä kirjoittaa jotain juomien smoothie -teestä

 Ylläpidä hyviä yhteyksiä ystäviesi kanssa. Yhdessä syöminen voi motivoida laihtumista vanhuudessa.

Laihdutus vanhuudessa Vanhukset syödessä yhdessä Hyvien kontaktien ylläpitäminen puhuminen nauraen yhdessä

Juo aktiivisen harjoituksen aikana runsaasti vettä ja tarkista pulssi ja verenpaine.

Laihdutus vanhuudessa Nainen juo runsaasti vettä liikunnan aikana, tarkistaa pulssin ja verenpaineen

 Harrastatko voimaharjoittelua? Sitten ammatillisen kouluttajan valvonnassa!

Laihduta ikääntynyt painokoulutus studiossa ammattitaitoisen valmentajan kanssa

 Tai ehkä miehesi tai kumppanisi kanssa.

Laihtuminen ikäinen mies nainen kuntosalilla käyttää laitteita