Pienen asunnon kalustus – vinkkejä, temppuja ja myyttejä

Väärinkäsitykset pienten huoneistojen sisustamisesta

kalustavat pienet huoneistot suunnittelevat kirkkaita värejä

Näetkö pienen huoneen kalustamisen suurena haasteena? Hämmentyvätkö suositut asennusvinkit sen sijaan, että auttaisivat sinua? Se ei välttämättä ole sinun tai asuntosi vika. Tästä aiheesta on yksinkertaisesti liikaa myyttejä, jotka vievät pienten asuntojen sisustuksen aivan väärään suuntaan.

Pienen asunnon kalustus – Oletko antanut itsesi ohjata jotakin seuraavista vääristä käsityksistä sisustettaessa kotiasi??

pienten huoneistojen sisustaminen, riippuvalaisimien suunnittelu

myytti Numero 1: Laajan kulutuspinnan ja mukavuuden rinnastaminen

Pienissä huoneistoissa investoidaan äärettömän paljon vaivaa tilan luomiseen. Säilytystilaa ja käytettävissä olevia tiloja vaatteille, asusteille ja astioille on vähennetty minimiin. Prioriteettien asettaminen on pohjimmiltaan oikein. Mutta älä liioittele sitä: muutama neliösenttimetri vähemmän ei ole yhtä dramaattinen, jos sillä on mielekäs tehtävä.

Toisaalta, jos sinulla on rajallinen tallennustila, kaikki kotisi näyttää sotkuiselta. Se on paljon epämukavampaa kuin tilan puute.

Seinäkaapit – riippumatta siitä, ovatko ne kelluvia vai lattialle sijoitettuja – voidaan valmistaa seinävärillä niin, että huone on visuaalisesti valmis.

myytti Numero 2: Kalusta pieni huoneisto – ylellisyys ei sovi 

pienten huoneistojen sisustusideoita

Pieni asunto liittyy kaikilta osin säästöihin. Sanoisimme asian toisin: Pienellä alueella eläminen tarkoittaa keskittymistä olennaiseen. Sen sijaan, että käyttäisit paljon rahaa tarpeettomaan asuintilaan, sinulla on varaa enemmän ylellisyyttä muutamilla neliömetreillä. Pieni huoneisto on sisustettu muutamalla esineellä ja lisävarusteella. Loogisesti yksi tai toinen voi vain maksaa hieman enemmän.

myytti Numero 3: Tarvitset vain muutaman valon

sisustaminen pienet huoneistot ideoita suunnittelu

Monet uskovat, että pieni alue voitaisiin valaista vain yhdellä hyvällä lampulla. Tämä neuvo on laaja ja myös harhaanjohtava. Voit myös yhdistää ympäristön valon työvalaistukseen. Eri vuorokaudenaikoina tarvitset joko yhden tai toisen tai kaikki valonlähteet on kytkettävä päälle samanaikaisesti. Jos rajoitut kattovalaistukseen, varjoja on monissa paikoissa iltapäivällä ja illalla. Tämä heikentää elämänlaatua ja voi joissain tapauksissa olla jopa vaarallista. Riippumatta siitä, kuinka pieni keittiö tai keittokomero on, työtasolla on oltava erityinen valaistus. Näin teet työtä terveytesi eteen.

myytti Numero 4: Sinulla ei ole värinvapautta

sisustaminen pienet huoneistot ideoita suunnittelu luominen

Pienessä huoneistossa et saa kokeilla värejä – monet asukkaat ja suunnittelijat ovat vakuuttuneita siitä. Näin ei myöskään tarvitse olla. Pieni huone saa mukavuutta yksilöllisen ja rohkean muotoilun ansiosta. Värien ei tarvitse olla tummimpia. Mutta tietyissä tapauksissa se ei myöskään haittaa. Voit siis korostaa yhtä ulottuvuutta toiselle. Välkkyvät värit ovat myös järkeviä, jos sinulla on esimerkiksi upea näköala. Ikkunan vastakkaisen aksenttiseinän tulisi tällöin vastata maiseman vivahteita. Näin hämärtät sisä- ja ulkopuolisen rajan.

Jos päätät edelleen paljaan seinän suunnittelusta, sinun pitäisi ajatella kaunista sisustusta. Tempuilla voit torjua tyhjyyden tunteen täyttämättä huonetta liikaa tarpeettomana.

myytti Numero 5: Vain saumaton ulkonäkö on sopiva

sisustaminen pienet huoneistot ideoita suunnittelu luominen ylellinen huoneisto

Kaiken tekeminen yhdestä lähteestä on yksi monista vaihtoehdoista pienten huoneistojen viihtyisään sisustamiseen. Pikemminkin se riippuu yhtenäisestä konseptista, jossa jokaisen esineen on oltava oikein paikallaan. Muuten sinusta tuntuu ahdistuneelta.

On mukavaa, kun käytettävissä olevilla huonekaluilla on yhteisiä ominaisuuksia – yksi ja sama väripaletti, joka näyttää samankaltaisuuksia muodoissa ja materiaaleissa. Yhtenäinen ilme voidaan saavuttaa myös tuomalla käyttöön suurempi huonekalu, taide tai koriste, eli jotain, joka yhdistää eri näkökohdat ja hitsaten muotoilun yhteen.

Kun olet löytänyt myyttejä sisustussuunnittelusta, tunnet olosi vapaammaksi. Pienessä huoneistossa suunnittelu onnistuu nopeasti ja helposti. Sinun on pidettävä tämä mielessä ja sisustettava sitten pieni asuntosi ilman ennakkoluuloja ja paljon nautintoa.

Toimituksemme toivottaa sinulle hauskaa!

Käytännöllisten kalusteiden yhdistelmä

sisustaminen pienet huoneistot käytännöllisiä ideoita sisustusvaihtoehtoja

Käytännöllisiä ideoita ovat pienet huoneistot ennenkaikkea

käytännöllisiä ideoita sisustussuunnittelun luomiseen

Muotoilu kohtaa kodikkuuden ja estetiikka

käytännöllisiä ideoita sisustussuunnittelun luomiseen

Pienen asunnon kalustus – mielikuvitus tai lompakko?

pienten huoneistojen sisustusideoita

Pienen asunnon kalustus – mielenkiintoinen ratkaisu, joka säästää paljon tilaa ja näyttää hyvältä

sisustaminen pienet huoneistot suunnittelu käytännön järjestely

Suuri ylellisyys pienessä tilassa

sisustaminen pienet huoneistot design ylellisyyttä

Pienen huoneiston kalustus – epätavallinen muunnelma naisten makuun

sisustaminen pienen asunnon suunnittelu käytännön ideoita