Csakra meditációs technikák

A meditáció olyan gyakorlat, amely megfiatalítja a testedet és örül az elmédnek. Ennek alapja a csend, az egyszerűség és a csend. A jógához és más hasonló ősi jógagyakorlatokhoz hasonlóan a meditáció is összpontosítást, békés környezetet és szorgalmas gyakorlatot vagy technikák tanulmányozását igényli. A meditációnak is vannak különféle módszerei, bár mindegyik magában foglalja az elméd megtisztítását minden gondolattól, és egyszerűen a mantra vagy imaszó folyamatos ismételgetésére koncentrál..

csakra-meditáció

A csakra meditáció a test különböző csakráinak megnyitására összpontosít. Az ősi jógik azt hitték, hogy testünk különböző csakrákból áll. Minden csakra a testünk egy bizonyos részében található, és meghatározott funkciója van. A csakra meditáció különböző „mudrákat” vagy összecsukott kezeket használ, hogy egyesével kinyissa és megerősítse ezeket a csakrákat. Íme néhány csakra meditációs technika.

Itt vannak a különböző csakra meditációk kezdőknek.

Gyökér csakra:

Minden csakra meditációnak a gyökércsakrájával kell kezdődnie. Ne törekedj a többi csakrád megerősítésére, mielőtt erős gyökércsakrád van. Ez a gerinc alján található. Üljön keresztbe tett lábbal, egyenes háttal, vegyen mély lélegzetet, és koncentráljon erre a csakrára, és képzelje el, hogy a föld minden ereje belefolyik. hagyja, hogy hüvelykujja hegye érintse a mutatóujját. Ez az a mudra, amely maximalizálja a gyökércsakrádhoz juttatott energia mennyiségét. Kántálhatod a „lam” szót.

Szakrális csakra:

Ez a csakra az első felett. Színe narancssárga, és gyakran kapcsolódik az élvezethez. Lazítson mély lélegzetvétellel, majd képzelje el, hogy az első nyitott csakrájából errefelé felrohan az energia. Tegye mindkét kezét egymásra, tenyerével felfelé, és tegye őket az ölébe. Hagyja, hogy a tenyérhegyek finoman érintkezzenek. Koncentráljon a szakrális csakrára, miközben „vámot” énekel.

Tengeri csakra:

Közvetlenül a haditengerészet felett és a mellkas alatt található. Ez a csakra irányítja a tested repülési mechanizmusát és más ilyen dinamikákat. Színe sárga, és a körülötte lévő szerveket irányítja. Ennek a csakrának a megnyitásához a kezét a hasára kell helyezni. Hagyja, hogy ujjai összeérjenek a csúcsokkal, és keresztezze a hüvelykujját. Minden ujjának távol kell mutatnia magától. Tartsa egyenesen az ujjait, és koncentráljon a tengeri csakrájára, miközben „ram” -t énekel.

Szívcsakra:

A szívcsakra színe zöld. Igen, zöld és nem piros. Ez a központ a szeretet, a harmónia és más hasonló pozitív fogalmak megértéséhez. Irányítja a szívet, a tüdőt, a csecsemőmirigyet és a mellékveséket. A szívcsakra megnyitásához használt mudra meglehetősen egyszerű. Hagyja, hogy a hüvelykujja hegye hozzáérjen a mutatóujjához, majd mindkét érintőhegyet helyezze a mellcsont alsó része elé. Ez a jobb kezed. A bal kezét a bal térdére helyezi, tenyerével felfelé.

Torok csakra:

Ez a torkában található, és színe kék. Ez a csakra irányítja kreativitását és öngyógyító képességét. Az itt használt mudra azt jelenti, hogy minden ujját keresztbe kell tenni, majd a hüvelykujj hegyét érinteni kell, miközben felfelé húzza őket, és egyfajta rögtönzött gömböt képez a kezével. Meditáció közben koncentráljon a torokcsakrára.

Harmadik szem csakra:

A harmadik szem csakra vagy a homlok csakra lila színű. Ez a csakra kinyitva elviszi elmédet egy másik asztrális síkra. A mélyebb lelkekben rejlő igazságot keresi. Érintse meg a középső ujjak hegyét, miközben az összes többi ujját összehajtva tartja, és érintse meg a phalange -okat. „Ksham” ének.

Korona csakra:

Ez az utolsó csakra, és a homlokán található. Az energia, amely a gyökércsakrából kezdett áramlani a testedbe, most eléri ezt a csakrát, és kijön. Hajtsa össze az összes ujját, majd mutassa ki a gyűrűs ujjait, és érintse meg a hegyeket. Énekelje az „om” -t, miközben minden energiáját a fejére koncentrálja.

Képek Forrás: 1, Csakrák.