Hogyan kell helyesen meditálni – 9 lépés

Mi a meditáció:

A meditáció az egyik legjobb gyakorlási forma, amely megnyitja az elmédet és segít jobban koncentrálni. Nem csak, hogy ellazítja érzékeit, csökkenti a szorongást és a vérnyomást. Javul a vérkeringése, és ha szívproblémái vannak, számítson arra, hogy ebből valamilyen előny származik. Ez a gyakorlat több évtizede része az indiai kultúrának, és teljesen új arculatot és dimenziót adott az országnak. Többféle gyakorlatot is megtehet, hogy javítsa szellemi képességeit. A legtöbb ember szeret csatlakozni olyan órákhoz, amelyek meditációt tanítanak, míg néhányan otthon szeretnének megtanulni egy DVD segítségével. De nem kell vállalnia ezt a fáradságot. Csak kövesse az ebben a cikkben megadott lépéseket, és hamarosan készen áll a meditációra.

Meditáció kezdőknek

Sokan sok alkalmazást találtak a meditáció napi használatára nemcsak orvosilag, hanem a mentális stressz enyhítésére is. Sokféle meditáció közül lehet választani, és bár ezt sokan nem tudják, elsősorban kétféle meditáció létezik, amelyek a normál, nem megerőltető meditációtól a bonyolult meditációig terjednek azok számára, akik ismerik a folyamatot, és tudják, mit kell tenniük egy szakértővel. szint.

A meditáció és a jóga kéz a kézben jár, mivel mindkettő először az elme megnyugtatásával foglalkozik. Mindig jobb, ha folyamatosan tájékoztatja magát, ezért nagyon szükséges, hogy előtte végezzen egy kis kutatást, hogy meditáció közben pontosan tudja, mit csinál. Ha professzionális segítséget keres, számos olyan ember ismeri a meditáció művészetét, akiktől hatékonyan kérhet segítséget minden további vázlat nélkül.

Meditáció kezdőknek:

Itt vannak a legjobb módszerek és tippek a meditációhoz, valamint az egészségre gyakorolt ​​előnyök.

1. Javítson ki egy adott időrést magának:

A meditáció arról szól, hogy ellazul, és minden stresszt és feszültséget felold a testéből. Ez a gyakorlat túl egyedi és kockázatos ahhoz, hogy a nap vagy az éjszaka közepén végezzük. A meditációt azonban teljes mértékben az Ön kényelme szerint kell gyakorolnia. Ezért az első dolog, amit meg kell tennie a meditációhoz, az, hogy rögzít egy bizonyos időrést magának. Győződjön meg róla, hogy ezt napi rendszerességgel követi. A rendszeres meditáció egyidejűleg számos pozitív hatást fog eredményezni.

Hogyan kell meditálni kezdőknek

2. Válasszon egy csendes helyet:

Amikor megkérdezik, hogyan kell meditálni, csendes és nyugodt helyet kell keresnie. Mivel ez a gyakorlat önmagáról való kikapcsolódásra és érzékeinek ellazítására vonatkozik, ezt nem teheti meg olyan helyen, ahol tele van zaj és káosz. El kell menni valahova, ahol béke, nyugalom és nyugalom van. Ha véletlenül fent marad a hegyekben, akkor nagy szerencséje van. A festői helyek, az egzotikus kilátások és a nyugodt légkör segítenek a jobb meditációban.

Azok számára, akik a városban élnek, próbálja meg gyakorolni a meditációt a saját szobájában kora reggel. A meditációval való kezdéshez nagyon fontos és szerves része a megfelelő hely kiválasztása a test ülésére és pihentetésére, mivel minél nyugodtabban tudja megőrizni az elméjét e folyamat során, annál gyorsabb lesz a hatás. hatékony. Mindig ügyeljen arra, hogy távol maradjon a túlzsúfolt, esetleg túl nagy forgalmú helyektől vagy emberektől, mert ez zavarhatja a koncentrációt. A legjobb eredmény érdekében menjen egy csendes helyre, például egy parkba, ahol könnyen kapcsolatba léphet a természettel, és élvezheti a tökéletesen kidolgozott meditációs foglalkozást..

3. Üljön kényelmesen:

A kényelmes ülés a harmadik lépés, amelyet meg kell tennie a meditáció érdekében. Tartsa keresztbe a lábát, és tegye a kezét az ölébe. Tartsa egyenesen a gerincét és csukott szemmel. A meditáció teljes folyamata során a szemnek nem szabad kinyílnia, vagy a hátának nem szabad görcsölnie. A lótuszpóznak is nevezett padmasana az első és alapvető pozíció, amibe be kell helyeznie magát. Maradjon mozdulatlan és lélegezzen mélyen.

Ez a második lépés a lehető legjobb meditációs hatások elérése érdekében. Mint már tudja, többféleképpen is elhelyezheti magát, hogy élvezze a meditációs időszakot, amelyek közül néhány meglehetősen bonyolult és néhány nagyon könnyű. Rajtad múlik, hogy kiválasztod -e a számodra legkényelmesebb pózt, és előzetesen végezz egy kis kutatást ebben a kérdésben, hogy kipróbálhasd az ülés minden módját, mielőtt saját döntést hozol. Ez egy szórakoztató módja annak, hogy elfoglalja az idejét, és lehetővé teszi, hogy többet megtudjon a meditációról és annak csodálatos hatásairól, és amikor megkérdezik, hogyan meditálok, tudni fogja, mit mondjon.

4. Tartsa üresen a gyomrát:

Nem lehet teli gyomorral meditálni, különben elalszik. Nagyon fontos azonban, hogy ne feledje, hogy nem szabad meditálni, ha nagyon éhes. Nagyon nehéz lesz meditálni, és az egész folyamat pazarlás lesz. Ez az egyik oka annak, hogy a jóga tanárok és oktatók közül sokan azt mondják nekünk, hogy két órával a gyakorlat vagy meditáció előtt tartsuk üresen a gyomrunkat. A meditációt általában reggel, napkeltekor végzik, mert ilyenkor a test a legaktívabb.

A meditáció sok légzőgyakorlatot tartalmaz, amelyek megkövetelik, hogy üresen tartsa a gyomrot a legjobb eredmény érdekében. mivel a légzés időnként gyors és gyors is lehet, hogy nyirkos érzetet kelt, ha evett, csökkenti a meditáció hatásait, ezért tartsa üresen a gyomrát, és egyél egy kiadós ételt a meditáció befejezése után. Az edzés előtti rágcsálnivaló azonban megengedett, mert nem akarja, hogy a meditációs ülés teljes ideje alatt éhes legyen, ezért nagyon fontos lépések a meditáció..

5. Némi bemelegítés:

Bármilyen fizikai gyakorlat megköveteli a bemelegítést. A bemelegítés alatt pedig néhány nyújtást értünk. Próbálja meg néhány percig csinálni a Namaste pózt, a csónakpózot és a gyermek pózát, mielőtt igazán belekezdhetne a munkába. Ettől a tested könnyednek és ellazulttá válik. Azt is észre fogja venni, hogy a hosszabb ideig tartó meditáció már nem jelent problémát.

6. Vegyen néhány mély lélegzetet:

A meditáció gyakorlása közben fontos, hogy helyesen lélegezzen. Ez a jó meditáció egyik fő technikája. A mély belégzés és kilégzés segít abban, hogy hosszabb ideig békés és meditatív állapotban maradjon. A tüdő állapotát is javítani fogja, ha megtanul jobb légzést. Ne felejtse el mindig a légzésre koncentrálni. Alapvető elképzeléssel kell rendelkeznie a teljesítményéről.

7. Ne felejts el mosolyogni:

A teljes meditációs eljárás haszontalan lesz, ha elfelejt mosolyogni. A szelíd mosoly fokozza a békés helyzetet, és remek módon javítja a meditációt. Meditáció közben is jobban fogja érezni magát. A mosoly mindig pozitív hatással volt a naponta meditálókra.

8. Koncentrátum:

Meditáció közben ne felejtse el koncentrálni. Összpontosítson egyetlen pontra az ülés során. Kerülje el a zavaró tényezőket vagy akadályokat. Annak érdekében, hogy a meditáció állandó és hatékony maradjon, egyetlen szót vagy mantrát énekelhet. Rózsafüzért is tarthat, számolhatja a gyöngyöket és mondhat imát. Mivel az elmere való összpontosítás nagyon nehéz feladat lehet, egy kezdő csak néhány percig tud meditálni. A hosszabb ideig tartó meditáció csak gyakorlással jár. Legyen óvatos, vegye észre minden alkalommal, amikor az agya kíváncsi. Fókuszáljon erre a pillanatra, és koncentráljon újra. E folyamat során a koncentráció szintje határozottan javulni fog.

A megfigyelés ereje:

Ahhoz, hogy profi módon meditáljon, éles megfigyelőnek kell lennie. Minden alkalommal, amikor úgy érzi, hogy elméje máshová sodródik, legyen óvatos, és figyelje meg alaposan ezt a helyzetet. A tudatosság és a megfigyelés révén képes leszel megítélni a tapasztalatokat és megérteni a teljesítményedet. Ezzel a gyakorlattal kialakul a belső egyensúlyod, és képes leszel meditálni az igazi módon. Azt is meg kell tanulnia, hogy nagyon mozdulatlan legyen az egész eljárás során.

9. Nyisd ki a szemed:

Miután befejezte a meditációt, ne csak úgy keljen fel. Óvatosan és fokozatosan nyisd ki a szemed, és próbáld meg érezni a körülötted lévő világ szépségét. Legyen megfigyelő, és tisztában lesz a környezetével. Ülj ott gondolkodva pár percig, majd lassan felkelhetsz, és véget vethetsz ennek az ülésnek. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy elkezdje a napot, és megadja elmének és testének, hogy a kellő kikapcsolódás érdekében képesnek kell lennie arra, hogy kezelje a nap folyamán felmerülő problémákat. A meditációban az egyik legjobb dolog az, hogy világos életszínvonalat ad az életednek, lehetővé téve, hogy jobban tudj a környezetedről, és lehetővé teszi, hogy sokkal könnyebben kezelj minden problémát napi szinten anélkül, hogy túlterhelné egy teherautónyi stressz, mint mielőtt a meditáció legjobb módjává tenné.

Ez a cikk a napi meditáció előnyeiről, valamint a sikeres meditációhoz szükséges lépésekről szól..