Lépésről lépésre folyamat a Jyoti meditáció végrehajtásához

A Jyoti Meditációt Bhagawan Sri Sathya Sai Baba fogalmazta meg. Gyakorlati módszert akart kitalálni, hogy segítsen az embereknek a meditációban. Így alakult ki a Jyoti Meditáció, amely a meditáció művészete egy gyertya vagy bármilyen formában égő láng segítségével. Ez a legfontosabb egyetemes módszer a belső béke és a lelki fegyelem megszerzésére. A Jyoti Meditáció a láng fénysugarainak energiáját használja fel, hogy pozitivitással töltse fel testünket. Segít visszavonulni normális életünktől, és összpontosítani a szemünk között található harmadik szemen keresztül. A Jyoti Meditáció előnyei a nyugalmat juttatják eszünkbe és javítják a figyelmünket.

Lépésről lépésre folyamat a Jyoti meditáció végrehajtásához

Mi a Jyoti meditáció??

A Jyoti meditáció a Sri Sathya Sai Baba által kifejlesztett hatékony meditációs technika, amely a láng fénysugaraiból származó energiát használja fel. Ha egy meghatározott ideig a lángra összpontosítunk, akkor csukott szemmel is érezhetjük azt bennünk. Ez az energia megvilágítja testünket, és melegséggel tölti fel. Eltávolítja a sötétséget, amely testünket féltékenység, harag, vágy vagy depresszió gondolataival árasztja el. Rendszeres gyakorlással érezhető, hogy a fény egyre szélesebb és nagyobb lesz, hogy lefedje az egész testet és kinyitja minden érzékszervünket.

Hogyan kell csinálni a Jyoti meditációt??

Az alábbiakban bemutatjuk a lépéseket Jyoti Dhyan végrehajtásához és a maximális előnyök eléréséhez:

1. lépés: Rendelkeznie kell egy meghatározott idővel, amelyet meditációra szánhat. Válasszon egy időpontot, amely megfelel Önnek reggel vagy este, de a legjobb eredmény érdekében próbálja meg felkelni hajnal előtt és meditálni. Ez megváltoztathatja a szokásos rendszert, de ez lenne a legjobb kezdete a napnak.

2. lépés: Előtte gyertya lángjának égnie kell, majd le kell ülnie egy matracra vagy egy ászanára, amely elég kényelmes lesz a meditációhoz. Választhat a lótusz testtartást, de ha nem tudja megtenni, akkor csak üljön kényelmesen, és tartsa egyenesen a hátát.

3. lépés: Nézd a lángot, és koncentrálj rá egy ideig. Egy idő után lassan csukja be a szemét, és érezze, ahogy a gyertya ég a szemöldöke között. Lecsúszna a szívedbe, és gondolatokat és érzelmeket hozna létre. Még akkor sem fogsz látni sötétséget, ha csukott szemed van. A fény ragyogóbbá válik, és áthatja a végtagjaidat. A végtagjaidban nem lenne késztetés gonosz tevékenységek végzésére vagy a sötétben való tartózkodásra, most a szeretet és a fény közvetítői lennének. Ekkor a fény eléri nyelvét, ami eltávolítaná a szavak keserűségét. Hagyja, hogy a szemekhez, fülekhez jusson, és elpusztítson minden gonosz vágyat. Szabadítsd meg elmédet a bűnök gondolataitól. A boldog kapcsolatok fenntartása érdekében el kell terjesztenie örömét az embereivel.

A Jyoti meditáció előnyei:

Ahogy ezt minden nap gyakorolja, rájön, hogy belső átalakuláson ment keresztül.

  • Nem tehet többé gonoszt, nem láthat gonoszt, és nem lehet része minden rossznak, károsnak.
  • Menekülni kezd az egészségtelen szokások elől, és megpróbál többet keresni Istentől.
  • Megpróbálnád elképzelni Istent a ragyogó fényen keresztül.
  • Látni fogja, hogy elméje mentes a káosztól, és megtapasztalja a lelki békét
  • Eltávolíthatjuk a kerítéseket a szívükről, és elkezdhetjük elfogadni az embereket olyannak, amilyenek.

Sri Sathya Sai Baba Jyoti meditációja:

1. Csukd be a szemed és énekeld háromszor az OM -t. Az elméd kevésbé lenne stresszes és koncentrált.

2. Lélegezzen ritmikusan, hogy nyugodt maradjon. A belégzést és a kilégzést lassan kell elvégezni. Azt kell mondanod, hogy „SO-HUM”. Belégzés közben folyamatosan mondjon MONYAT szellemileg, és kilégzéskor mondja a HUM -ot.

3. Ahogy a jyoti -t nézed, lángot látnál szíved lótuszában. Szeretetet és együttérzést éreznél. Hagyja, hogy a láng átfolyjon testének különböző részein, és tudatosítsa magában, hogy nem szabad rosszat látnia, gonoszt nem hallania, nyelvének jó szavakat kell terjesztenie, a kezei úgy éreznék, hogy helyesen cselekszenek, a lábak előre mennek, hogy jót tegyenek cselekedetek. Vegye fel a lángot a lábakon keresztül az erő érdekében, majd a gyomorba a tisztításhoz, a szemekhez, hogy eltávolítsa a sötétséget, és az elméhez a megtisztításhoz.

4. Nyisd ki a szemed és nézd a Jyoti -t.

5. Képzeljen el egy alakot vagy választását a jyoti imádatához.

6. Ismételje meg a mantrát, például Om Sai Ram. Ettől nyugodtnak érezné magát

7. Csukja be a szemét, és meditáljon 20 percig.

8. Az utolsó 2-3 percben ne ismételje meg a mantrát

9. Fejezze be lassan a meditációt.

A Jyoti Meditáció az egyetemesség eszméjén alapul, ahol az isteniség fénye mindenütt jelen van. Ez a fény, ha saját testünkbe irányítják, csodákat tehet. A Jyoti meditáció során nemcsak a fényre kell összpontosítanunk, hanem el kell felejtenünk testünket, hogy megtapasztaljuk az érzést. Ahhoz azonban, hogy elérjük ezt a stádiumot, amikor teljesen megfeledkezünk testünk érzékeiről, sok gyakorlás és odaadás szükséges. Ha mindennap minőségi időt tölt, elsajátíthatja a meditáció művészetét.