6 Ayurvédikus arcpakolás az izzó és szép bőrért

Az ájurvédikus arcpakolások természetesek és nem irritálják a bőrt. Ez a cikk felsorolja azokat az ájurvédikus arcpakolásokat, amelyeket otthon kipróbálhat, hogy ragyogó bőrt kapjon.

Ayurvédikus arcpakolások az izzó és szép bőrért

Ayurvédikus arcpakolások:

Íme 6 ájurvédikus arcpakolás az izzó és gyönyörű bőrért.

1. Körömvirágvirág arcpakolás:

Körömvirág -arcpakolás

A körömvirág virágot népi nevén Genda virágnak nevezik. Nagyon könnyen beszerezhetők. Az arcpakolás elkészítéséhez szüksége lesz néhány genda virágra, 1 tk mézre és némi nyers tejre. A virágokat pépesre pépesítjük. Melegítsük fel a mézet, és adjuk hozzá a masszához. Végül adjuk hozzá a nyers tejet, és jól keverjük össze a pasztát. Vigye fel ezt a pasztát a nedves arcra és nyakra. Hagyja tizenöt percig, majd mossa le langyos meleg vízzel. Használja ezt a pasztát rendszeresen, hogy ragyogó bőrt kapjon.

2. Besan Face Pack kurkuma:

A besan vagy csicseriborsó liszt gyakori összetevő az indiai otthonokban. A kurkuma egy fűszer, amelyet népi nevén haldi. Ez az arcpakolás száraz bőrre készült. Az arcpakolás elkészítéséhez 2 evőkanál besan, 1 evőkanál kurkuma vagy haldi és kevés víz vagy tej szükséges. Keverje össze a besan -t a kurkuma -val, és készítsen pasztát. Vigye fel ezt a maszkot a nedves bőrre, és hagyja rajta, amíg megszárad. Ezután mossa le hideg vízzel. Ez az arcpakolás rendszeresen használható a cserzés eltávolítására és a bőr egészségének megőrzésére.

3. Szantálfa arcmaszk:

Szantálfa arcmaszk

A szantálfa népszerű nevén chandan. Híres természetes tulajdonságairól, amelyek nagyon jót tesznek a bőrnek. A Chandan segít megelőzni a pattanások kitörését, és segít a bőr ragyogásában is. Ehhez az arcpakoláshoz szantálfa paszta vagy szantálfa por és 1 evőkanál rózsavíz szükséges. Keverje össze a chandan port a rózsavízzel, hogy paszta legyen. Vigye fel ezt a maszkot a nedves bőrre, és hagyja rajta, amíg megszárad. Ezután mossa le hideg vízzel. Ezt rendszeresen lehet használni a bőr egészségének megőrzése érdekében.

4. Arcpakolás levendulaolajjal:

Arcpakolás levendulaolajjal

A levendulaolaj terápiás tulajdonságairól ismert. Segít hidratálni és táplálni a bőrt. Ehhez az arcpakoláshoz besan- vagy csicseriborsó -liszt, 1 tk kurkumapor vagy haldi, 1 evőkanál friss tejszín és 1 evőkanál levendulaolaj szükséges. A kurkumaport jól összekeverjük a besan -szal, hogy paszta legyen. Keverje hozzá a friss tejszínt és a levendulaolajat, hogy a tészta finom legyen. Vigye fel ezt a maszkot a nedves bőrre, és hagyja rajta, amíg megszárad. Ezután mossa le hideg vízzel. Ezt rendszeresen lehet használni a bőr egészségének megőrzése érdekében.

5. Arcpakolás mézzel és citrommal:

Arcpakolás mézzel és citrommal

A mézről ismert, hogy ragyogóvá teszi a bőrt. Segít hidratálni és hidratálni a bőrt. Arany fényt is ad hozzá. A citromlé elengedhetetlen, mivel C -vitamint tartalmaz, amely megvédi a bőrt a napsugárzástól, és segít eltávolítani a melanint, ezáltal világosítja a bőr tónusát és eltávolítja a barnulást. Ehhez az arcpakoláshoz 1 evőkanál méz és 1 evőkanál frissen facsart citromlé szükséges. Melegítsük fel a mézet. Ezután keverje össze a citromlevet a mézzel. Vigye fel ezt a maszkot a nedves bőrre, és hagyja rajta, amíg megszárad. Ezután mossa le hideg vízzel. Ezt rendszeresen lehet használni a bőr egészségének megőrzése érdekében. Ez a legjobb ayurvédikus arcpakolás.

6. Gyógynövényes arcmaszk:

Gyógynövényes arcmaszk

A besan vagy csicseriborsó liszt segít megfiatalítani a bőrt. A kurkuma népszerű nevén haldi. A citromlé elengedhetetlen, mivel C -vitamint tartalmaz, amely megvédi a bőrt a napsugárzástól, és segít eltávolítani a melanint, ezáltal világosítja a bőr tónusát és eltávolítja a barnulást. Az arcpakolás elkészítéséhez 2 evőkanál besan, 1 evőkanál kurkuma vagy haldi és 1 evőkanál frissen facsart citromlé szükséges. Keverje össze a besan -t a kurkuma- és citromlével, és készítsen pasztát. Vigye fel ezt a maszkot a nedves bőrre, és hagyja rajta, amíg megszárad. Ezután mossa le hideg vízzel. Rendszeresen használható a barnaság eltávolítására és a bőr egészségének megőrzésére. Ez a legjobb ayurvédikus házi arcpakolás.

Próbálja ki ezeket az ayurvédikus arcpakolásokat otthon, hogy pillanatok alatt ragyogó és gyönyörű bőrt kapjon!