5 egyszerű gyakorlat a székrekedés megszabadítására

A székrekedéshez vezető helytelen bélmozgás bárki számára komoly kényelmetlenséget okozhat. Nem hagy nyugodni, és fájdalmat és egyéb problémákat okoz a szervezetben, ha nem tesznek semmit a probléma gyors rendezése érdekében.

gyakorlatok székrekedésre

Mivel a hashajtók és más gyógyszerek a leggyorsabb megoldások, íme néhány gyakorlat, amelyek ugyanolyan gyorsan segítenek megszabadulni a székrekedéstől, és rendszeresen végezhetők fitneszre is.

Tempós séta:

A gyors gyaloglás jót tesz az egészségnek, és a legegyszerűbb edzésforma minden szempontból fitt marad. Egy jó 30 perces gyors séta kora reggel sok energiát termel a szervezetben, és segít megszabadulni a méreganyagoktól és szennyeződésektől. Megtartja az optimális oxigénellátást a szervezetben, és a mozdulatok oldják a stresszt, amely a székrekedés egyik oka lehet.

Negyedik guggolás:

A guggolás hasonló ahhoz, ahogy rendszeresen ülünk és állunk a széken. Ezt csak a szék nélkül kell megtenni. Tágítsa szét a lábait, hogy egy vonalba kerüljön a vállával, és terítse szét a kezét a vállig. Guggoljon addig, amíg a combjai párhuzamosak a padlóval, tartsa ezt a pozíciót 5 másodpercig, és térjen vissza a normál állapotba. Ismételje meg a gyakorlatot fél órával étkezés után, legalább 10 -szer. Ez enyhíti a belek problémáit és simává teszi a bélmozgást, ezáltal enyhíti a székrekedést.

Jóga:

A jógának különféle ászanjai vannak, amelyek mentesítik a testet a különféle problémáktól. Az egyszerű légzés, valamint a kéz és láb kombinációi segítenek megszüntetni a székrekedés okait, és pillanatok alatt enyhülést okozhatnak. A legegyszerűbb Aasan, amit tehetsz, ha egy szőnyegen ülsz, lábakkal együtt és egyenes háttal. Lélegezzen be, vegye be a pocakját, lélegezzen ki és engedje el. Ez a mozgás ellentétes azzal, amit normál légzéskor teszünk, ezért szükség lehet egy kis gyakorlásra. Tegye ezt kora reggel, hogy kisimítsa a bélmozgást és enyhüljön a székrekedés.

Vigyázat: Ha hátfájása van, vagy nem engedi, hogy a padlón vagy összehajtott lábakkal üljön, akkor egyenes háttal, vagy az ágyra hajtott lábakkal egyenesen ülhet. Ezt a gyakorlatot terhes nők nem végezhetik, mivel a gyomorizomzatra is hatással vannak.

Ugrókötél vagy ugrás:

Gyermekként mindannyian átéltünk egy fázist, amikor az ugrókötél nagy értékű volt. Ha gyomorproblémái vannak, talán itt az ideje, hogy visszatérjen az alapokhoz. Próbáljon kihagyni reggel vagy legalább naponta háromszor, hogy javítsa a véráramlást az egész testben. Az is előnyös, ha megnyomja a megfelelő nyomópontokat a lábakon, amelyeken keresztül a székrekedés pillanatok alatt megszüntethető.

Ugrások:

Az ugrások elősegítik a belek előre -hátra mozgatását minden alkalommal, amikor megfelelően végzi. A gyakorlat elvégzéséhez álljon egyenesen, mozgassa előre a lábát, és próbálja meg a combját a talajjal párhuzamosan kiegyenlíteni, miközben meghajlítja a ritka lábat. Ezután térjen vissza a többi testhelyzethez. Ismételje meg a gyakorlatot egy másik lábbal. Ez egy készlet. Végezzen naponta legalább tíz ilyen szettet a bélmozgás javítása érdekében. Egyenesen tarthatod a kezed a levegőben a fejed felett vagy elöl, vagy egyik fölött a térd előtt.

Vigyázat:

A hátproblémákkal küzdők kerüljék ezt a gyakorlatot. Ez a hát kis mértékű nyújtását is okozhatja, ami problémás lehet. A térdproblémákkal küzdő idős embereknek is kerülniük kell ezt a gyakorlatot, és valószínűleg egy másikat kell kipróbálniuk.

Próbálja ki ezeket az egyszerű mozdulatokat, és folytassa azt, ami a legjobban megfelel Önnek ahhoz, hogy problémamentes reggeli rutinja legyen a gyomor számára.