Berømte Mizoram -festivaler og kultur

Mizoram er et af de steder, hvor man bare kan stoppe og lugte de pragtfulde frodige grøntområder, tågen dækkede fjerne bakker, den sødt duftende blomsterudsigt. Beliggende på de nordøstlige bakker er Mizoram en af ​​de syv søsterstater, hvor man kan opleve himlen på jorden. Består hovedsageligt af en stambaseret befolkning, er mizorami -ordet for festival kut. Der er tre kuts, der afholdes i Mizoram-Chapchar Kut, Mim Kut og Pawl kut. Alle tre festivaler er udelukkende dedikeret til landbrugsaktiviteter. Festivalerne fejres for at markere forårets ankomst med ekstravagante fester og indviklede traditionelle danse.

Mizoram -festivaler og kultur med billeder:

Lad os se på de bedste mizoram -festivaler og kultur.

1. Chapchar Kut:

mizoram festivaler

Dette er betydeligt den ældste festival i mizoram. På denne festival fældede landmænd bambusskove for at få plads til sæsonbetonet landbrug. Dette er sæsonen, hvor landmændene venter på, at bambushaugene tørrer eller bliver brændt. Og denne proces betegnes som Chapchar. Mens Kut betyder festival, formulerer både regimet med tørring af dyngerne og en festival for at fejre forårets komme den sande betydning af chapchar kut.

Folk bærer traditionelt tøj og hatte lavet af perler og papegøjer fjer. I denne festival har de ingen sko på. Der udføres en traditionel bambusdans, hvor kvinderne danser ekstravagant og pryder det traditionelle tøj, de laver, mens mændene sidder på jorden og slår hinanden med bambus, mens de samtidig synger traditionelle sange.

Chapchar Kut fejres i alle Mizo -landsbyerne og er en meget vigtig kulturel tradition i samfundet. I årenes løb har folk i forskellige landsbyer udviklet deres egen unikke måde at fejre festivalen på, og ingen fejringer er ens, hvilket gør den forskelligartet på sin egen måde.

Chapchar Kut er i dag blevet den mest populære ferie i staten og afholdes i marts måned.

2. Mim Kut:

Mim kut er en årlig festival også som chapchar kut. Mere end en festival er det en levende og farverig kulturel fest, der fejres med stor forventning og ekstravagance, sjov er en lille faktor i forhold til al den dans og sang, der fortsætter i fire til fem dage. Mim Kut er dybest set en Maize Festival. Selvom hver eneste festival i Indien er ekstravagant og prangende, er mizofestivaler ikke kun unikke, men enkle og mangfoldige og dermed den rige kultur.

Traditionen med at vise respekt for de døde udføres på allerede fastsatte skikke, der har brugt for århundreder siden. Festivalen fejres af hele staten Mizoram med stor entusiasme. I løbet af fejringen af ​​Mim Kut menes det, at de døde forfædre besøger deres børns og slægtningers huse, der tilbydes særlige tilbud til dem. Disse tilbud omfatter friske grøntsager, majs, brød og halskæder. Ofte er tøj også dedikeret i deres minder.

Generelt er festivalens første dag dedikeret til ritualet med at ofre til de døde. Den anden dag involverer hovedsageligt sjove og ballade spil og dans og sang. Der er tradition, hvorefter den anden dag tilberedes måltider af brød, og folk spiser et solidt måltid fra brødvarer.

Mim kuts festival fejres i månederne august-september, lige efter vellykket afslutning af majshøst. Prøver af det foregående års høst er indviet til samfundets afdøde sjæle.

3. Pawl Kut:

Ligesom begge de andre kuts skal denne festival også fejre den store høst af halm. Palme, der betyder halm, høstes i december efter mim kut. Denne halmfestival anses for at være en slags taksigelsesfestival, da den fejres tre måneder efter mim kut. Risøl forbruges primært under denne festival med stor munterhed blandt folket. Forskellige landsbyer har forskellige måder at fejre denne store festival på.

Der er endnu en festival kendt som

4. Thalfavang Kut:

Fejret i november måned er dette også en festival vedrørende høst. Dette markerer begyndelsen på høsten. Forskellige samfund og stammer samles rundt og pitcher i deres samlinger i form af en fest, mens de lystigt bruger tiden. Kulturelle aktiviteter fremhæves i form af traditionelle spil og sang sammen eller dans og musik.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80