Kultur og festivaler i Himachal Pradesh

Himachal Pradesh er en pulserende nordindisk stat. Denne artikel viser de bedste festivaler, der fejres i denne stat:

Berømte festivaler i Himachal Pradesh:

Holi Festival:.

Holi -festivalen fejres med stor entusiasme i staten Himachal Pradesh. Holi er kendt som farvernes festival. Det fejres i marts måned hvert år, og det strækker sig over to dage. Den første dag starter med faste og bønner. Om aftenen tændes bål for at fejre det gode over ondskabens sejr. Dette symboliserer også slutningen på de hårde vintre. Den anden dag begynder med folk, der leger med farver og farvet vand. Selvom Holi fejres over Himachal Pradesh, men de mest ekstravagante festligheder afholdes på steder som Palampur i Kangra og Sujanpur i Hamirpur.

Lohri Festival:

festivaler i himachal pradesh

Lohri er også kendt som Maghi festival. Denne festival fejres årligt i Himachal Pradesh engang i midten af ​​januar. Denne festival mindes den sidste dag for såning af rabi eller vinterafgrøder. Denne dag markerer generelt midten af ​​vinteren. Denne festival fejres af fællesskabsbål, danse og folkesange.

Gochi Festival:

Gochi Festival fejres årligt i Himachal Pradesh. Det fejres i Bhaga Valley -regionen i staten. Denne festival fejrer fødslen af ​​det mandlige barn. Spottede ægteskaber med mindreårige børn omkring seks år udføres. Da dette er om vinteren, mindes børn denne dag ved at lege med snebolde.

Baisakhi Festival:

Baisakhi festival er en meget vigtig festival fejret i Himachal Pradesh. Det afholdes i april måned. Det mindes den første forårsdag eller den første “Baisakh”, og den fejrer vinterens forbi. Dette er hovedsageligt en landlig festival. Denne festival fejrer såning af nye afgrøder. Folk tager dips i Ganga på denne dag, forskellige steder som Rewalsar, Tattapani er i nærheden af ​​Shimla og ved Prashar -søerne, der er nær Mandi. Der afholdes forskellige landsbymesser, der introducerer og kombinerer dans, brydning og bueskydning.

Gugga Fair:

Gugga Fair er en messe, der årligt fejres på de forskellige steder i Himachal Pradesh. Det fejres og afholdes på steder som Sirmour, Chamba og Bilaspur. Messerne afholdes alle i august måned. Gugga -messen tilbeder Nagguden i Gugga.

Fullaich Festival:

Fullaich- eller Phulech -festivalen fejres årligt på de forskellige steder i Himachal Pradesh .. Den fejres og afholdes på steder som Kinnaur. Festivalen afholdes i september måned. Dette er en berømt efterårsfestival af blomster, der fejres i slutningen af ​​efterårssæsonen. Til denne festival går de lokale landsbyboere til bjergskråningerne for at samle vilde blomster og bringe de indsamlede blomster til landsbyens torv. Disse blomster tilbydes derefter i bøn til den lokale guddom. Der er festligheder om aftenen med dans, sang og fest.

Dussehra Festival:

Dussehra -festivalen er den berømte festival, der fejres årligt på de forskellige steder i Himachal Pradesh .. Den fejres hovedsageligt i Kullu. Denne festival afholdes i oktober måned. I Kullu, i anledning af Dussehra -festivalen, samler folket mere end 200 guder, der er fra dalen, og bruger disse for at vise deres respekt til Lord Raghunathji og bede ham om at velsigne dem. ‘Silver Valley’ er fyldt med dans, sang og fest. Ved Himachal Pradeshs historie, der går tilbage til 1600 -tallet, satte den gamle lokale kong Jaganand et idol af Lord Rama eller kong Raghunath på en trone som en del af sin bod. Lord Rama kom til at være den guddom, der tilbedes af dalboerne. Sådan blev historien om Kullu Dussehra til.

Således er Himachal Pradesh gennemsyret af multikulturel mangfoldighed. Disse festivaler hjælper med at få den sande essens i et bestemt samfund frem.