Delhi legjobb 13 fesztiválja

India sokszínű kulturális sokszínűsége látható az évente többszörös vallási ünnepségeken, amelyek minden évben érintik a delhi társadalmat. Ez a cikk azokat a fesztiválokat sorolja fel, amelyek CSAK Delhibe jellemzőek, és sehol máshol nem találhatók Indiában vagy a világon.

Delhi fesztiválok:

Itt felsoroltunk néhány híres Delhi fesztivált képekkel, amelyek mindenképpen vonzzák Önt.

• Lohri – január 13.:

delhi-fesztiválok

A Lohri a fesztivál, amely a tél végét jelzi. A szezon csúcspontját Lohri ünnepli, amely máglyákat, táncot és éneket foglal magában.

• sárkányrepülő fesztivál – január:

Sárkányrepülő fesztivál jan

Ezt a fesztivált ugyanazon a napon tartják, mint Makar Sankrantit. A Palika bazár felett, a zöld pázsiton és még a Connaught Place -n is ünneplik. Ez a fesztivál nemzetközi közönséget vonz.

• Basant Panchami- február 2.:

Ez egy hindu fesztivál, amely üdvözli és ünnepli a tavaszt a zord téli hideg és csípős szelek után januárban és februárban. Ez az egyetlen alkalom, hogy a Rashtrapati Bhavan mögötti mogul kertek egy hónapra lehetővé teszik a nyilvános látogatókat.

• Thyagaraja Fesztivál – február:

Thyagaraja Fesztivál február

Ez a fesztivál dél -indiai zenét és táncot mutat be. A Jawaharlal Nehru Egyetemmel szemben ünneplik, amely a Vaikunthnath templomban található.

• Maha Shivratri- március:

Ezt a fesztivált Lord Shiva „Tandava Nritya” ünneplésére használják. A Phalguna hónapban tartják, Amavasya éjszakáján. A „Tandava Nritya” Shiva kozmikus tánca, amelyet egész éjjel a nők imái és böjtjei ünnepelnek..

• Amir Khusrau évfordulója – április:

Amir Khusraus évfordulója április

Ezt a fesztivált vagy évfordulót egy vásáron ünneplik, amelyet Nizamuddinban tartanak, amelyet qawwali zene és szufi zene kísér. A Nemzeti Dráma Fesztivált is ebben az időben rendezik meg Rabindra Bhawanban.

• Baisakhi -április 13.:

Ez a fesztivál a hindu új évet jelöli. Ez a betakarítási szezon kezdete, és a nyár csúcsán ünneplik.

• Buddha Jayanti – május:

Buddha Jayanti May

Ez a fesztivál az Úr Buddha születését jelöli. Május első telihold éjszakáján ünneplik. Imádságokat tartanak különböző helyeken, például Buddha Vihar, Ring Ring és Mandir Marg. Ez a fesztivál nemcsak az Úr Buddha születését ünnepli, hanem megvilágosodását és nirvánáját is.

• Mahavir Jayanti – május:

Mahavir Jayanti May

Ez a fesztivál jelzi Lord Mahavira születését. Különböző helyeken imagyűléseket tartanak, és ez egy Jaina fesztivál.

• Nemzetközi Mangófesztivál – július:

Nemzetközi Mangófesztivál július

Ez a fesztivál több mint ötszáz különböző fajta natív mangó bemutatását foglalja magában. A Talkatora Stadionban láthatók. Ez vonzza a nemzetközi és nemzeti turistákat, akik megkóstolhatják a mangót és megnézhetik a programot.

• Phoolkwalon-ki-Sair – október:

Phoolkwalon ki Sair október

Ez a fesztivál hasonló a Mehraulihoz. Ez egy virágárusító felvonulás, amelyet a XVI. Október elején kerül megrendezésre. Az emberek díszes virágos legyezőket hordanak a körmenetben, amelyet a 13. századi szúfi szent Khwaja Utb-ud-din Bakhtyar Kaki szentélyén és a mehrauli Jogmaya hindu templomban áldottak meg. A menet a Jahaz Mahalnál fejeződik be, hivatalos szertartással.

• Qutub fesztivál – október:

Qutub fesztivál október

Ez a fesztivál a Qutub Minar ünnepe, amelyet tánc és ének jellemez a 12. századi történelmi emlékmű területén. A Delhi Tourism szervezi minden évben a turisták számára.

• Guru Purab -novembertől decemberig:

Ez a fesztivál Guru Nanak születését ünnepli, aki az első a szikhek tíz guruja közül. Gurudwarasban ünneplik, ahonnan Nagar Kirtanék az utcára kerülnek. Granthees felolvasott részeket a szikhek szent könyvéből, a Guru Granth Sahibból.

Ajánlott egy kis időt szánni ezekre a fesztiválokra, mivel ezek kapcsolatba hoznak a delhi szellemével. A hagyományos szertartások, táncok, jelmezek és mulatságok sokaságával élvezni fogja minden Delhi fesztivál útját.