Híres andamáni és Nicobar -szigeti fesztiválok

India egyik legszebb szakszervezeti területe a Bengáli -öböl és az Andamán -tenger, az Andamán és a Nikobár -szigetek ölében fekszik. A két sziget együtt alkotja a telket. Míg az Andamán -sziget az északi oldalon található, a Nikobár a déli részt foglalja el, ahol a Bengáli -öböl többnyire a szigetek nyugati részén folyik. Az északi féltekét az Andamán -tenger látja el, amely elválasztja Burmát és Thaiföldet ettől a szigettől.

Bár gazdag növény- és állatvilággal vannak megáldva, a festői szépség mellett a foltok fő vonzereje továbbra is az őslakosok kultúrája, ízlése, életmódja, fesztiváljai.

Andamán és Nicobar sziget fesztiválja

Gyönyörű andamáni és Nicobar -szigeti fesztiválok.

Andamán és Nicobar különböző emberek sokaságát menedézi, kaszt, faj vagy szín szerint, de ez nem akadályozza meg őket abban, hogy részt vegyenek bármilyen ünneplésben. Mivel turisztikai helyszínként jelentős gazdasági forrást jelentenek, ezek a bennszülöttek és kultúrák kedvesek a nem helyi fesztiválok iránt is, és talán éppen ezért az újévet és a karácsonyt széles körben ünneplik és szórakoztatják. De ha a hagyományos fesztiválokról van szó, a kultúrájuk az összes indiai fesztivál összetörését tükrözi, és először a durga pooja következik.

Indiában szerte ismerik az emberek ezt a bizonyos fesztivált, ennek az eseménynek a pompája vagy nagyszerű ünneplése csoda. Csakúgy, mint India bármely más városa, az Andamán Nicobar bennszülöttek a legjobb tudásuk szerint öltöznek fel és ünneplik Durga Pooja -t.

Következik a janmashtami, ahol az Úr Krisna születését ünneplik. A házak díszítettek; A nők népi izzadsággal vannak elfoglalva, hogy ínycsiklandó ételeket készítsenek, és kisebb drámákat vagy hasonló eseményeket szórakoztatás keretében játszanak, bár a Krisna úrnak felajánlott Puja az alapvető eljárás. Ez általában augusztusban vagy szeptemberben történik.

Egy másik ünnepelt ünnep a mela subhash. Ez nagy vértanúnk, Netaji Subhash Chandra Bose születésnapjára vonatkozik, és ugyanabban a hónapban ünneplik, mint születésnapját, januárban. Ez alkalmat ad arra, hogy összegyűjtsük az összes helyi törzset és kultúrájukat, és összetörjük őket. A turisták mindig nyitottak arra, hogy részt vegyenek bármelyikben..

A turisztikai ágazat különleges szórakoztatására e szigetek turisztikai osztálya időről időre bizonyos fesztiválokat tart. Néhány közülük a Sziget turisztikai fesztiválja, amely évente kulturális esemény, amelyet a turnébizottság szervez a turisták szórakoztatásának különleges oka miatt. Ez valószínűleg minden idők egyik legfontosabb eseménye, mivel a helyi művészet platformot kap, hogy bemutassa tehetségét ezeken a kulturális eseményeken keresztül. Aztán ott van a monszun mágikus fesztivál, amely fesztivál, hogy hálát mutasson az új termésért. Még ez is egy várva várt esemény, ahol a bennszülöttek széles színpadot kapnak kultúrájuk és egyéni tehetségük bemutatására.

Mi az Andaman Nicobar napsütötte strandjai nélkül? Az egyik fő látnivaló, amely a turistákat és a gazdaságot szolgálja, ezeknek a szigeteknek a hírhedt strandjai, és hogy szórakoztató buzgalmat adjon ehhez, a közelmúltban létrehozták a strandfesztivált, ahol ez a strand szerelmeseinek szolgál, különféle strandsportok szervezésével. röplabdák, kötélhúzás stb.

Ezek a bennszülöttek több törzsük miatt inkább törzsi fesztiválok. Míg egyes törzsek a Pongal -t ünneplik, ami aratás ünnepe, mások a Panguni Uthiramot ünneplik, amely kielégíti a tamil igényeit. Aztán vannak hagyományos bengáli ünnepségek, mint a holi, ramanavami, eid, diwali, shivratri.

Az összes vallás központja, míg a Vivekanandát és a blokk -melat egyesek ünneplik, mások nagypénteken. Mindent összevetve ezen az egész szigeten egy egész éves program várja a különböző fesztiválokat, amelyek kielégítik a különböző igényeket, és mindegyik a maga módján siker.