Híres Pondicherry fesztiválok

A városi beton dzsungel India déli partjai mentén, amely egykor virágzó római kereskedelmi központ volt, vagy talán francia lakott terület, ma a turisztikai vonzerő központja. Igen, Pondicherry -ről vagy Puducherry -ről beszélünk. De azon kívül, hogy Pondicherry vonzza a turistákat egzotikus strandjaira és álomszerű tájaira, híres gyönyörű templomairól, a botanikus kertekről és ételeiről. Az indiai és a francia hangulat keveréke uralkodik a levegőben, így tökéletes hely a szabadidős nyaraláshoz.

pondicherry fesztiválok

Népszerű fesztiválok Pondicherryben:

A Pondicherry fő attrakciója a híres fesztiválok.

1. Pongal Fesztivál:

Az egyik legfontosabb ünnep itt a „Pongal fesztivál”. Körülbelül három -négy napig széles körben elterjedt a déli régiókban a betakarítás és értékesítés tekintetében. Január elején, valamikor 13-15 között ez a fesztivál teljes formában virágzik. Ez a fesztivál a tejes főtt rizsből és édességből elnevezett étel után a téli napforduló ünnepét is ünnepli. A napistent imádják és hálát mutatnak érte

Segítség a betakarításban. Az első nap, a Bhogi pongal, minden régi végét ünnepli, amikor az emberek máglyát építenek, és elkészülnek régi vagyonukkal, és izgatottan várják az új termést. A perum pongal néven ismert második nap a pongal étel elkészítését ünnepli az új betakarítású rizzsel. Az új íz. Az új lelkes arcok várnak a forraló edényre, szájvérzés- talán a nap legfontosabbja. A harmadik és az utolsó nap, amely a mattu pongal, magában foglalja, hogy hálát adjunk az állatoknak a szántóföldön eltöltött nehéz napokért. A negyedik napon a kaanum pongal elmúlik, miközben a családok találkoznak és üdvözlik egymást. Mindezt összességében a 4 napos fesztiválon minden dél felfogja.

2. Masi Magam Fesztivál:

Közvetlenül január után jön a február és vele együtt a Masi Magam fesztivál. Ez egy vallásos fesztivál, amely az őslakosok izgalmát és hiedelmeit ábrázolja, miközben fürdik

templomi istenségek a közeli tóban, folyóban vagy tengerben. Ezen a szerencsés napon a különböző templomokból származó összes bálványt kihozzák a szabadba valamilyen víztest közelében, ahol megfürdik. Vallásos város lévén a bennszülöttek megmutatják isteni megbecsülésüket bálványaik iránt. Míg a hosszú felvonulások ide -oda mennek istenségeikkel együtt, az emberek tömeges túralátogatók kíséretében nyüzsögnek egész nap. Ez az egész napos fesztivál zárja a napját, valamint a visszatérő körmenetet a megfelelő templomokba.

3. Puthandu:

Áprilisban jön a Puthandu vagy a tamil újév. Ezt az alkalmat főként április közepén, egészen pontosan 14-én ünneplik. Csinos öltözékükben az emberek ezt a napot úgy ünneplik, hogy köszöntik egymást puthandu vazthukal, ami tamil nyelven boldog új évet jelent. Csakúgy, mint bármely más újévi ünneplés, azt követi, hogy az emberek a házukat úgy díszítik, hogy anyák és nagymamák a konyhában töltik jelentős részét, és mint minden újév, minden egy nap alatt ér véget.

Májusban itt az ideje a villianur templomi autófesztiválnak. Egy régi hagyomány, amikor a híres Thirukameswar Kokilambal istenséget a bhakták kézzel behúzzák a szekéren a helyi területekre, majd más bhakták masszív felvonulása következik. Ezután jön a Puducherry De Jure átigazolási nap, amelyet augusztusban függetlenségi fesztiválként ünnepelnek.

Pondicherry az ünnepek és az élénk, ragyogó bennszülöttek által elragadott hely, amely mindezt szívvel átfogja. A fő fesztiválokon kívül vannak bizonyos fesztiválok, mint például a Bastille -nap, a Veerampattinam autófesztivál, a Fete de Puducherry, a francia ételfesztivál decemberig, amely az adott év bevásárló fesztiváljának végét jelenti.

Számtalan fesztiváljával és elbűvölő festői szépségével Pondicherry egy felfedezésre érdemes hely.