Kultúra és fesztiválok Himachal Pradeshben

Himachal Pradesh egy élénk észak -indiai állam. Ez a cikk felsorolja az ebben az államban ünnepelt fesztiválokat:

Himachal Pradesh híres fesztiváljai:

Holi Fesztivál:.

A Holi fesztivált nagy lelkesedéssel ünneplik Himachal Pradesh államban. A Holi a színek fesztiválja. Minden évben március hónapban ünneplik, és két napig tart. Az első nap böjttel és imákkal kezdődik. Este máglyákat gyújtanak a jó győzelmének a gonosz felett ünneplésére. Ez a zord tél végét is jelképezi. A második nap azzal kezdődik, hogy az emberek színekkel és színes vízzel játszanak. Bár a Holit egész Himachal Pradesh -ben ünneplik, a legextravagánsabb ünnepségeket olyan helyeken tartják, mint Palampur Kangrában és Sujanpur Hamirpurban.

Lohri Fesztivál:

fesztiválok Himachal Pradesh -ben

Lohri más néven Maghi fesztivál. Ezt a fesztivált évente ünneplik Himachal Pradesh -ben, valamikor január közepén. Ez a fesztivál a rabi vagy a téli növények vetésének utolsó napjára emlékezik. Ez a nap általában a tél közepét jelzi. Ezt az ünnepet közösségi máglyákkal, táncokkal és népdalokkal ünneplik.

Gochi fesztivál:

A Gochi Fesztivált évente ünneplik Himachal Pradeshben. Az állam Bhaga -völgyi régiójában ünneplik. Ez a fesztivál a fiú gyermek születését ünnepli. Hat év körüli kiskorú gyermekek álházasságait végzik. Mivel ez télen van, a gyerekek hógolyókkal játszva emlékeznek erre a napra.

Baisakhi Fesztivál:

A Baisakhi fesztivál egy nagyon fontos fesztivál, amelyet Himachal Pradesh -ben ünnepelnek. Április hónapban kerül megrendezésre. Megemlékezik a tavasz első napjáról vagy az első „Baisakh” -ról, és ünnepli a tél múlását. Ez elsősorban vidéki fesztivál. Ez a fesztivál az új növények vetését ünnepli. Ezen a napon az emberek megmártóznak a Gangában, különböző helyeken, mint például Rewalsar, Tattapani, amely Shimla közelében, és a Prashar -tavak, amelyek Mandi közelében vannak. Különböző falusi vásárokat tartanak, amelyek bemutatják és egyesítik a táncot, a birkózást és az íjászatot.

Gugga vásár:

A Gugga Fair egy vásár, amelyet évente ünnepelnek Himachal Pradesh különböző helyein. Olyan helyeken ünneplik és tartják, mint Sirmour, Chamba és Bilaspur. A vásárokat augusztusban tartják. A Gugga vásár imádja a Gugga Nag Istent.

Fullaich fesztivál:

A Fullaich vagy Phulech fesztivált évente ünneplik Himachal Pradesh különböző helyein. Olyan helyeken ünneplik és tartják, mint Kinnaur. A fesztivált szeptemberben tartják. Ez egy híres őszi virágfesztivál, amelyet az őszi szezon végén ünnepelnek. Erre a fesztiválra a helyi falusiak elmennek a domboldalra, hogy vadvirágokat gyűjtsenek, és az összegyűjtött virágokat a falutérre hozzák. Ezeket a virágokat imádságban ajánlják fel a helyi istenségnek. Este tánc, ének és lakoma van.

Dussehra Fesztivál:

A Dussehra fesztivál a híres fesztivál, amelyet évente ünnepelnek Himachal Pradesh különböző helyein. Főleg Kullu -ban ünneplik. Ezt a fesztivált októberben tartják. Kullu -ban, a Dussehra fesztivál alkalmából az emberek több mint 200 völgyi istenséget gyűjtenek össze, és ezeket használják fel, hogy tiszteletüket tegyék az Úr Raghunathji előtt, és megkérjék, hogy áldja meg őket. Az „Ezüst -völgy” tele van tánccal, énekléssel és lakomával. Himachal Pradesh 17. századi történelmével az ősi helyi Jaganand király bűnbánatának részeként Lord Rama vagy Raghunath király bálványát ültette trónra. Lord Rama lett az istenség, akit a völgylakók imádnak. Így alakult ki Kullu Dussehra története.

Így Himachal Pradesh a multikulturista sokszínűségben rejlik. Ezek a fesztiválok segítenek kiemelni egy adott társadalom valódi lényegét.