Nyugat -Bengáli kultúra és fesztiválok

Indiában különböző kultúrákat és hagyományokat találhatunk a különböző régiókban, amelyek Észak -Indiától Dél -Indiáig változnak. Nyugat -Indiában Nyugat -Bengália élénk, évente több fesztivált tartanak. Ez a cikk felsorolja a Nyugat -Bengáli Állam fontos fesztiváljait.

Híres nyugat -bengáli kultúra és fesztiválok:

Lássuk, hány fesztivált ünnepelnek Nyugat -Bengáliában egész évben.

Gangasagar Mela (Dél 24 Parganas körzetében):

nyugat -bengáli fesztiválok

A Gangasagar Mela a legnagyobb vásár, amelyet évente Nyugat -Bengália rendez. Ezt a mela -t több mint 3 napig tartják, és általában január közepén tartják. Ezt tartják, hogy megünnepeljék Makar Sankranti előfordulását. A vásárt a Sagar Dwipben tartják, amely a déli 24 pargán kerületben található. Ez a vásár országos és külföldi látogatók ezreit vonzza. A vásár alkalmából zarándokok ezrei jönnek ide, hogy megmártózzanak azon a helyen, ahol a Ganga találkozik a Bengáli -öböllel.

Kenduli Mela (Birbhum körzetében):

Kenduli Mela (Birbhum körzetében)

A Kenduli Mela kizárólag Nyugat -Bengáli államban, a Birbhum kerületben kerül megrendezésre. Ezt is január közepén tartják, Makar Sankranti hindu alkalmából. Ez a vásár a Birbhum kerületben található Kenduliban kerül megrendezésre, és több ezer látogatót vonz országon belül és külföldön egyaránt. A Mela arról is ismert, hogy Kenduliba vonzza a legnagyobb bauls csoportokat, akik a bengáli vándorlók.

Jalpesh Mela (Jalpaiguri körzetében):

Jalpesh Mela (Jalpaiguri körzetében)

A Jalpesh Mela kizárólag Nyugat -Bengáli államban, a Jalpaiguri körzetben kerül megrendezésre. Ezt a melat februárban és márciusban tartják, Sivaratri hindu alkalmából. Ez a vásár egy hónapig tart, és Mainaguri közelében, a Jalpaiguri körzetben található Jalpesh területén kerül megrendezésre. A vásár több ezer látogatót vonz belföldön és külföldön egyaránt. Ezt a vásárt a templom körül tartják, amelyet a nagy Úr Jalpeswara tiszteletére szentelnek. Ez a templom egy ősi Shiva templom.

Basanta Utsav (Birbhum körzetében):

Basanta Utsav (Birbhum körzetében)

A Basanta Utsav kizárólag Nyugat -Bengáli államban, a Birbhum kerületben kerül megrendezésre. Ezt a Holi, a színek fesztiválja alkalmából tartják, üdvözölve a tavasz beköszöntét. Ezt a fesztivált márciusban ünneplik Shantiniketanban, amely a Birbhum kerületben található. Ebből az alkalomból a helyi egyetem, a Visva Bharati Egyetem hallgatói sárga színt viselnek. Táncbemutatókkal, dalokkal, színdarabokkal fogadják a tavasz beköszöntét. Színekkel játszanak, és színes vizet öntenek egymásra.

Holi és Noboborsho (egész Nyugat -Bengália):

Holi és Noboborsho (egész Nyugat -Bengália)

Holi a színfesztivál néven ismert. Phalguna hónapjában ünneplik. Ez márciusban fordul elő az angol naptárban. Ez az az idő, amikor az emberek átitatják egymást festékkel és színes vízzel. A több szín használata ezen a fesztiválon a jó és bőséges tavaszi termés közeledtét jelenti. Ezt követi a bengáli újév, amely Noboborsho néven ismert.

Deepavali és Kali Puja (egész Nyugat -Bengália):

Deepavali és Kali Puja (egész Nyugat -Bengália):

Deepavali a Fények Fesztiváljaként ismert. Ez a fesztivál megemlékezik Ravana démon megöléséről Ayodhya királya, Ram által. Miután visszatért a győzelme után, kedvesen fogadták a kekszet és a fényt. Nyugat -Bengáliában ezt a nagy fesztivált lámpákkal, kekszekkel és tűzijátékokkal ünneplik. Ez egybeesik Kaali Puja -val. Ezt Amavasyán vagy újhold napján ünneplik Andhra Pradesben.

Durga Puja (egész Nyugat -Bengália):

Durga Puja (egész Nyugat -Bengália)

A Durga Puja a legnagyobb bengáli fesztivál. Indiában híres, és a világ minden tájáról vonzza a turistákat. Októberben ünneplik, ami Ashwin bengáli hónapja. Ez a fesztivál ünnepli a tízkarú Durga istennő visszatérését apja házába. A fesztivált 4 napon keresztül ünneplik, ennyi ideig tart a puja. Ezután Durga istennő bálványát elmerítik a Gangeszben.

Ezek a fesztiválok kiemelik az állam gazdag kultúráját, és segítenek életben tartani a hagyományokat a jövő generációi számára. A fenti fesztiválokat évente tartják, és segítenek bemutatni Nyugat -Bengália igazi színeit.