5 bedste åndedrætsøvelser til at slappe af

Bedste dybe vejrtrækningsøvelser til at slappe af

Hver dags stress og angst har efterladt folk med et panisk ånde eller hurtig vejrtrækning. Folk er stressede hele tiden, og spændinger er blevet en del af livet, som du ikke kan afvise. Dyb vejrtrækning er yderst fordelagtig, da det beroliger din krop og slapper af. Det giver også mulighed for en god strøm af ilt i dit blod og system, hvilket forhindrer hypoxi. Dyb vejrtrækning forbedrer også organs sundhed og funktion. Her er en liste over dybe vejrtrækningsteknikker, som du kan gøre i nærheden af ​​dig selv.

Dybe åndedrætsøvelser:

Sama Vritti:

Slap af din kropsholdning; bare sid lige lige uden at belaste din ryg. Nu skal du trække vejret ind i fire tæller roligt og ånde ud for yderligere fire tællinger. Det afspænder dit anstrengte nervesystem og beroliger dit hoved. Gentag dette 6-7 gange. Hvis du har problemer med at falde i søvn, er dette en god måde at slappe af og sætte dig selv i søvn.

Nadi Shodhana:

Denne vejrtrækningsteknik forener venstre og højre side af din hjerne og bringer balance til din krop. Sid med dine ben foldet i den klassiske pranayama -kropsholdning. Tryk nu din højre tommelfinger over dit højre næsebor, blokér næseboret og træk vejret med dit venstre næsebor. Når du når toppen af ​​din indånding, og derefter blokerer den ved hjælp af ringfingeren på din højre hånd. Ånd derefter ud med dit højre næsebor og fortsæt mønsteret. Gør dette fem til seks gange.

Kapalabhati:

Det er bedst at gøre dette om morgenen. Det fungerer som et rensningssystem til din krop. Indånd langsomt og dybt, nu når du ånder ud, skal din udånding være kraftig, kort og kraften skal komme fra din mave. Udåndingerne er gentagne og forsøger at fortsætte det så længe du kan, indtil du løber tør for luft. Gentag dette 6-7 gange. Men denne er et strengt nej til, astmatikere og mennesker, der lider af KOL.

Den afslappende åndedrætsøvelse:

Indånder dybt og pust derefter ud gennem munden. Men når du ånder ud, skal du låse spidsen af ​​tungen bag dine fortænder og lave en ‘woosh’ lyd, når du skubber luften ud. Inhalér i fire tællinger, hold vejret i fem, og når du ånder ud, skal du udvide det til otte tællinger. Gør ikke dette, hvis du er influenza eller forkølet.

Åndedrætsbevægelse:

Dette er en simpel øvelse primært baseret på at forestille sig bevægelsen af ​​den indåndede luft i hele kroppen. Indånder dybt og hold den i fem tællinger. Nu i dit sind, forestil dig luftballen, der går op til dit hoved, derefter kommer ned til brystet og derefter underlivet og derefter din underkrop helt ned til dine fødder og derefter kommer op til din rygsøjle igen. Når du ånder ud, forestil dig, at du lader luften komme ud gennem din nedre rygsøjle. Fortsæt dette kredsløb 7-8 gange. Det er den bedste øvelse til at berolige hele din krop.