5 legjobb mély lélegző gyakorlat a pihenésre

A legjobb mély légzőgyakorlatok a pihenésre

Mindennapi stressz és szorongás miatt az emberek pánikszerű lélegzetet vagy gyors légzést kaptak. Az emberek állandóan stresszesek, és a feszültség az élet olyan részévé vált, amelyet nem lehet lemondani. A mély légzés rendkívül előnyös, mivel megnyugtatja a testet és ellazítja. Ezenkívül jó oxigénáramlást tesz lehetővé a vérben és a rendszerben, megakadályozva a hipoxiát. A mély légzés szintén javítja a szervek egészségét és működését. Itt található a mély légzési technikák listája, amelyeket a közelben végezhet.

Mély légzési gyakorlatok:

Sama Vritti:

Lazítsa el a testtartását; csak ülj egyenesen anélkül, hogy megerőltetnéd a hátad. Most lélegezzen be négy számot nyugodtan, és lélegezzen ki további négy alkalommal. Ellazítja a feszült idegrendszert, és megnyugtatja a fejét. Ismételje meg ezt 6-7 alkalommal. Ha problémái vannak az elalvással, akkor ez egy jó módja annak, hogy pihenjen és elaludjon.

Nadi Shodhana:

Ez a légzési technika egyesíti az agy bal és jobb oldalát, és kiegyensúlyozza testét. Üljön lehajtott lábakkal a klasszikus pranayama testtartásban. Most nyomja a jobb hüvelykujját a jobb orrlyuka fölé, elzárva az orrlyukat, és lélegezzen a bal orrlyukával. Amikor eléri a belélegzés csúcspontját, majd blokkolja a jobb keze gyűrűsujjával. Ezután lélegezzen ki a jobb orrlyukával, és folytassa a mintát. Végezze el ezt ötször -hatszor.

Kapalabhati:

Ezt a legjobb reggel megtenni. Úgy működik, mint egy tisztító rendszer a tested számára. Lélegezzen be lassan és mélyen, most, amikor kilégzik, a kilégzésnek erőteljesnek, rövidnek kell lennie, és az erőnek a hasából kell származnia. A kilégzések ismétlődnek, és próbálják folytatni, amíg csak lehet, amíg el nem fogy a levegő. Ismételje meg ezt 6-7 alkalommal. De ez szigorúan nem az asztmásoknak és a COPD -ben szenvedőknek.

A pihentető légzésgyakorlat:

Lélegezzen be mélyen, majd lélegezzen ki a száján keresztül. De amikor kilégzik, zárja be nyelvének hegyét az elülső fogak mögé, és „woosh” hangot adjon ki, amikor kinyomja a levegőt. Lélegezzen be négy alkalommal, tartsa vissza a lélegzetét öt alkalommal, és kilégzéskor nyissa ki nyolc számra. Ne tegye ezt, ha influenzás vagy megfázott.

Légzésmozgás:

Ez egy egyszerű gyakorlat, amely elsősorban a belélegzett levegő mozgásának képzelésén alapul. Lélegezzen be mélyen, és tartsa öt percig. Most az elmédben képzeld el, hogy a levegőgolyó felmegy a fejedre, majd lejön a mellkasodhoz, majd a hasadhoz, majd az alsó tested egészen a lábadig, majd ismét felér a gerincig. Kilégzéskor képzelje el, hogy a levegőt az alsó gerincén keresztül engedi ki. Folytassa ezt az áramkört 7-8 alkalommal. Ez a legjobb gyakorlat az egész test megnyugtatására.