Az egészséges életmód rejtett fitnesz előnyei – nem gondoltál rá

Amikor az emberek az egészséges életmód folytatása mellett döntenek, gyakran az Ön által várt okok miatt. A szexibb test, a jobb egészség és a hosszabb élet mind közös cél, amelyet az emberek követnek. Ezek a legnyilvánvalóbb előnyök, amelyeket az étrend, a testmozgás és a személyes szokások áldozatai hoznak.

De bár ezek a legnyilvánvalóbb juttatások, nem csak ennyit kapsz. Az alábbiakban felsorolunk néhány további előnyt, amelyet az egészséges életmód vezetésével szerez, és megvitatjuk azokat a módokat, amelyekkel ezeket az előnyöket felhasználhatja.

Példakép lesz mások számára:

Soha ne becsülje alá azt a befolyást, amelyet valakinek az életére gyakorolhat, és azt, hogy tettei hogyan inspirálhatják mások cselekedeteit.

A a Behavioral Insights Team tanulmánya bebizonyította, hogy mekkora ereje lehet egy példaképnek. 11 000 alacsony jövedelmű és kevésbé kiváltságos középiskolás diákot tanulmányoztak, akik egyetemi koruk felé közeledtek, és nem valószínű, hogy egyetemre mennek. Két biztató levelet küldtek az egyetemi hallgatók részéről, akik ugyanabból a háttérből érkeztek, ennek a 11 000 -nek. Háromszor több diák érkezett a csoporthoz, akik levelet kaptak, hanem egyetemre, mint azok, akik nem.

Az egészséges életmód vezetésével élő testamentum lehet, amely inspirál másokat az egészségre. Ez különösen igaz a gyerekeire, akik a Psychology Today szerint az esetek 63% -ában modellezték a viselkedésüket a szüleik után, amikor beismerték, hogy példaképük van.

Új karrierhez vezethet:

Egészséges életmódja révén kétségkívül rengeteg nagyszerű tippet szedett össze a testmozgással, a diétával és a mentális ellenálló képesség kialakításával kapcsolatban, amelyek lehetővé tették a siker elérését. Miért ne használhatná ezt a szakértelmet mások javára, és kereshetne egyszerre pénzt?

Rengeteg karrierlehetőség közül választhat. A Minq.com arról számolt be, hogy az egészségügyi szakértők számára a legjobb munkák a következők:

  • Dietetikus vagy táplálkozási szakember
  • Jógaoktató
  • Ápoló
  • Masszázsterapeuta
  • Csontkovács
  • Személyes fitness edző

Ha a szokásos irodai munka nem az Ön dolga, fontolja meg privát tanácsadást vagy blogolást is, hogy megoszthassa egészségügyi szakértelmét. Bármelyik opció is tisztességes fizetést eredményezne, és egyiket sem nehéz elkezdeni. Csak be kell állítania egy domaint, fel kell építenie webhelyét, fel kell töltenie hitelesítő adatait, és készen áll a kezdjen különbséget tenni.

Javított memória:

Egy olyan világban élünk, amely folyamatosan úton van, és ha megélhetése attól függ, hogy képes -e gyorsan felidézni az információkat, nem engedheti meg magának, hogy elcsússzon. Akár rájött, akár nem, az egészséges életmód valóban képes javítani mind a hosszú, mind a rövid távú memóriát.

Miért ez az eset?

A Harvard Orvostudományi Iskola elmagyarázza, hogy a memória három külön folyamaton alapul: kódolás, rögzítés és visszakeresés. Az információkat a kódolási fázisban kapja meg, a rögzítési fázisban tárolja, majd a lekérési fázisban előhívja a memóriabankjaiból.

A legtöbb memóriavesztés az 50 -es éveink elérésekor fellépő kémiai egyensúlyhiány következménye. Ezek az egyensúlyhiányok különböző mértékben akadályozzák a három folyamatot. Az egészséges táplálkozás és a testmozgás segíthet lelassítani és megelőzni ezeket a kémiai egyensúlyhiányokat, valamint javítani kognitív funkcióinkat.

Gyorsabban felépülhet a sérülésekből és betegségekből

Bár lehet, hogy nem tudtál róla, az egészséges életmód valójában gyorsabb gyógyulást ösztönöz, mint az egészségtelen életmód. Ennek több oka is van.

Csont- és izomsűrűség

Ha heti 180 percet is gyakorol, óriási hatással lehet a csontok és az izmok regenerálódásának sebességére sérülés után. A Journal of the American Medical Association folyóiratban közzétett tanulmány megállapította, hogy egy nők vizsgálati csoportjában egy heti két hetente végzett ellenállóképességi edzés nemcsak megakadályozta a csontvesztést, hanem valójában elősegítette a csontsűrűség javítását..

Csökkenti a duzzanatot és a gyulladást

Az egészséges életmód fenntartása szintén elősegítheti a gyorsabb gyógyulást, csökkentve a tapasztalt duzzanat mennyiségét. Dr. Mark Hyman, az UltraWellness Center igazgatója szerint a gyulladás az alapja szinte minden hosszú távú betegségnek.

A gyulladás a C-reaktív fehérjék (CRP) felhalmozódásában mérhető. Amikor a szervezet reagál a sérülésre, akkor magasabb fokú CRP -t kezd generálni annak érdekében, hogy leküzdje az olyan tulajdonságokat, mint a rossz étrend és a testmozgás hiánya.

Azok az emberek, akik aktív, egészséges életmódot folytatnak, általában kisebb CRP-felhalmozódást tapasztalnak. Ez kevesebb duzzanatot, gyorsabb gyógyulást és még kevesebb fájdalmat eredményez.

Mindig a helyes döntés

Ez csak néhány példa az egészséges életmód rejtett előnyeiből. Tudnék még nevezni, de érti az ötletet. A legfontosabb dolog, amit megért, az, hogy az egészséges életmód vezetése mindig helyes döntés, mindezen okok miatt.

Annak érdekében, hogy másokat inspirálhasson, piacképes készségeket fejlesszen, és gyorsan felépüljön a sérülésekből, az étrend és a testmozgás rendszere mindig megéri az áldozatot. Nem írhatsz árat az egészségre, és helyettesítheted pénzzel, szép házzal vagy nagyszerű házassággal. Ez valóban a legbiztonságosabb befektetés, amit el lehet végezni.