Mi a Zumba tánc edzés és annak előnyei?

A fitnesz nagyon fontos része az életünknek. Az összes trend közül népszerű a Zumba. Ez egy nagyszerű tánc edzés, amely tele van egészségügyi előnyökkel.

Táncgyakorlatok

Engedd el magad:

A Zumba a szórakozásról szól. Ez egy táncos edzés, így nincs szükség merevségre vagy komolykodásra. Pihennie kell, és élvezze az egész eljárást. Így több kalóriát éget el és gyorsabban fogy, mint gondolta. Ne gondolkozz sokat Zumba közben. Minél jobban szórakozik, annál jobb az Ön számára.

Mozgasd a karjaidat:

A Zumba következő fontos tippje, hogy a lehető legnagyobb mértékben meg kell dolgoznia ezeket a karokat. Így izgalomba hozza izmait, és sok kalóriát éget el. Egyáltalán nem nehéz megtenni. Csak nyújtsa, nyújtsa és emelje fel a karját, amennyire csak lehetséges.

Lépés fel és le:

A harmadik fontos dolog, amire emlékeznie kell a Zumba során, hogy felfelé és lefelé kell mozognia. Ez lángra kapja a farizmát, a derekát és a combját. Hajlítsa be a térdét, és menjen le, amennyire csak tud. Ez a szintváltozás sok kalóriát éget el, és segít gyorsabban elérni céljait.

Dugd meg a feneked:

Dolgoznia kell, hogy hatékony legyen a Zumba edzés. Csak rázza meg, amennyire csak tudja. Ez gyakorolja a fenekét és hangot ad. Mindig hangsúlyozza azokat a mozdulatokat, amelyek a legkényelmesebbek, és győződjön meg róla, hogy magabiztos.

Rock the Moves:

A következő dolog, amit meg kell tennie, ringatnia kell a lépéseit. Lehet, hogy elsajátította táncóráit, de mindig megteheti a legjobbat, ha minden mozdulatát megingatja. Hangsúlyozza, emelje ki és varázsolja el. Minden mozdulatát úgy tegye meg, mint egy táncos díva.

Add meg a száz százalékodat:

Ha 70% -ot ad az edzésből, soha nem lesz elég. Ahhoz, hogy a zumbát helyesen csináld, mindent meg kell adnod. Ha ezt megteszi, észre fogja venni, hogy sokkal lelkesebbnek és energikusabbnak érzi magát. Nemcsak sokat izzad, hanem sok kalóriát is eléget.

Végezzen bemelegítést:

Mielőtt belépne a Zumba órákra, ne felejtse el bemelegíteni. Ez nem lehet több két percnél. A bemelegítés megakadályoz bármilyen sérülést az edzés során.

Egyél kis ételeket:

Annak érdekében, hogy a Zumba edzés sokkal hatékonyabb legyen, hat kis étkezést kell enni a nap folyamán. Ezalatt egyszerűen azt értjük, hogy két óránként kis mennyiségben kell enni. Vegyen be sok gyümölcsöt, zöldséget és párolt csirkét vagy halat az étrendjébe.

Igyál sok vizet:

A nap folyamán sok vizet kell inni. Ez nem csak segít frissnek maradni, hanem hidratált is. A zumba sok kemény munkát és erőfeszítést igényel, és annak folytatásához naponta három liter vizet kell fogyasztania.

Egyél egészséges harapnivalókat:

Egy másik dolog, amit szem előtt kell tartani, hogy sok egészséges rágcsálnivalót kell fogyasztania. Ez alatt pedig gyümölcsöket, főtt zöldségeket, grépfrútot, mandulát vagy kekszet tartalmazó kekszet értünk. Ha egészségtelen vagy túl sok zsíros ételt fogyaszt, letargiát és alkalmatlanságot érez.

Kerülje az egészségtelen szokásokat:

Ahhoz, hogy a legjobbat hozza ki a Zumba edzésből, meg kell szabadulnia az olyan szokásoktól, mint a dohányzás, az alkohol vagy a drog.

Kerülje a feldolgozott élelmiszereket:

A másik dolog, amit meg kell tennie, hogy kerülje a feldolgozott élelmiszereket. Ez csökkenti az anyagcserét.

Van saláta:

Minél egészségesebben eszel, annál jobb az edzés. Egyél salátákat és leveseket egész nap.

Kerülje a transzzsírokat:

Kerülje az egészségtelen olajokat, vajat és egyéb transzzsírokat, hogy a legjobbat tegye a Zumbában.

Egészséges bőr:

A Zumba olyan nagyszerű edzés, amely segít egészséges és szép bőr elérésében. Sok energiát és időt emészt fel, és sok izzadságot generál. Az ivóvíz kiöblíti a szervezetből az összes méreganyagot, valamint a pattanásokat és a ráncokat.

Növeli az immunitást:

A zumba javítja a szervezet általános egészségét és erősíti az immunitást. Ez nem csak szórakoztató, hanem elősegíti a vérkeringést is, ami jót tesz a szervezetnek.

Csomagolja be az ételt:

Ahelyett, hogy kint étkezne, csomagolja be az ételt. Ez távol tartja Önt a bunkózástól.

Rugalmasság:

A Zumba rugalmasságot biztosít. Nagyon feszíti a tested, így megkönnyíti a nehéz gyakorlatok elvégzését.

Endorfinok:

Az endorfinok olyan hormonok, amelyek boldoggá teszik az embert. A Zumba egy olyan gyakorlat, amely növeli az energiát, boldogsághormonokat szabadít fel és szórakoztatóvá teszi az edzést.

Csökkenti a stresszt:

A zumba egy nagyszerű edzésforma, amely segít csökkenteni a stresszt és jobban edzeni. Jobban javítja az alvást, és utat nyit a hosszabb és boldogabb élethez.

Fogyás:

A Zumba legjobb előnye, hogy sokat segít a fogyásban és a zsírégetésben.

Növeli az anyagcserét:

A Zumba másik nagyszerű tulajdonsága, hogy fokozza az anyagcserét. Körülbelül 600-1000 kalóriát éget el óránként.

Faragott test:

A zumba segít abban, hogy egy nagyon fitt és faragott testet adjon az embernek. Ezzel csak néhány hónapon belül formálódsz.

Gyors futó:

A Zumba gyors futóvá tesz. Állóképességet és sebességet épít, és nem összpontosít semmiféle foltcsökkentésre.

Gyorsabb reflexek:

A Zumba segít a gyors reflexek kialakításában is.