Skjulte fitnessfordele ved en sund livsstil – du tænkte ikke på

Når folk vælger at forfølge en sund livsstil, er det ofte af de grunde, du forventer. En sexet krop, et bedre helbred og et længere liv er alle fælles mål, som mennesker forfølger. De er de mest oplagte fordele, du får ved at ofre i kost, motion og personlige vaner.

Men selvom det er de mest oplagte fordele, er det ikke alt, du får. Nedenfor angiver vi nogle yderligere fordele, du får ved at føre en sund livsstil, og diskuterer nogle måder, du kan bruge dem til din fordel.

Du bliver en rollemodel for andre mennesker:

Undervurder aldrig det indflydelsesniveau, du kan have på en persons liv, og hvordan dine handlinger kan inspirere andres handlinger.

EN undersøgelse af Behavioral Insights Team beviste, hvor meget magt et forbillede kan have. De studerede 11.000 lavindkomst og mindre priviligerede gymnasieelever, der nærmede sig universitetsalderen, som sandsynligvis ikke ville gå på universitetet. De sendte to opmuntringsbreve fra universitetsstuderende, der kom fra samme baggrund, til en del af de 11.000. Tre gange flere studerende fra gruppen, der modtog breve, indsendte ansøgninger til universiteter end gruppen, der ikke gjorde det.

Ved at føre en sund livsstil kan du være et levende testamente, der inspirerer andre til at blive sunde. Dette gælder især for dine børn, som Psychology Today sagde, modellerer deres adfærd efter deres forældre i 63% af tilfældene, hvor de indrømmer at have et forbillede.

Det kan føre til en ny karriere:

Gennem din sunde livsstil har du uden tvivl hentet masser af gode tips om motion, slankekure og opbygning af mental modstandsdygtighed, der tillod dig at lykkes. Hvorfor ikke sætte den ekspertise til at arbejde for andre og tjene nogle penge på samme tid?

Der er masser af karrieremuligheder, du kan vælge imellem. Minq.com rapporterede, at de bedste job inden for sundhedsekspertise omfatter:

  • Diætist eller ernæringsekspert
  • Yoga instruktør
  • Amme
  • Massage terapeut
  • Kiropraktor
  • Personlig fitness træner

Hvis et normalt kontorjob ikke er din ting, kan du også overveje at lave privat rådgivning eller blogge for at dele din sundhedsekspertise. Begge muligheder ville give dig en anstændig løn, og det er heller ikke svært at komme i gang. Du skal bare oprette et domæne, opbygge dit websted, uploade dine legitimationsoplysninger, og du er klar til at begynde at gøre en forskel.

En forbedret hukommelse:

Vi lever i en verden, der konstant er på farten, og når dit levebrød afhænger af din evne til hurtigt at huske oplysninger, har du ikke råd til at lade dit sind glide. Uanset om du indså det eller ej, har din sunde livsstil faktisk evnen til at forbedre både din lang- og korttidshukommelse.

Hvorfor er dette tilfældet?

Harvard Medical School forklarer, at hukommelse er baseret på tre separate processer: kodning, registrering og hentning. Du modtager oplysninger under kodningsfasen, gemmer dem under optagelsesfasen og trækker derefter fra dine hukommelsesbanker under hentningsfasen.

Det meste hukommelsestab er et resultat af kemiske ubalancer, der opstår, når vi rammer vores 50’ere. Disse ubalancer hindrer de tre processer i varierende grad. En sund kost og motion kan hjælpe med at bremse og forhindre disse kemiske ubalancer og forbedre vores kognitive funktion.

Du kan komme dig hurtigere fra skade og sygdom

Selvom du måske ikke vidste det, tilskynder en sund livsstil faktisk til hurtigere helbredelse end en usund livsstil. Det er der flere årsager til.

Knogle- og muskeltæthed

Når du træner så lidt som 180 minutter om ugen, kan du have en enorm indflydelse på den hastighed, som knogler og muskler regenererer efter skade. En undersøgelse offentliggjort i Journal of the American Medical Association fandt ud af, at i en studiegruppe af kvinder forhindrede to sessioner med styrketræning om ugen i løbet af et år ikke kun knogletab, men hjalp faktisk med at forbedre knogletætheden.

Det reducerer hævelse og betændelse

Vedligeholdelse af en sund livsstil kan også hjælpe dig med at helbrede hurtigere ved at reducere mængden af ​​hævelse, du oplever. Ifølge Dr. Mark Hyman, direktør for UltraWellness Center, er betændelse den underliggende årsag til næsten alle langvarige lidelser.

Inflammation kan måles i en opbygning af C-reaktive proteiner (CRP). Når din krop reagerer på en skade, begynder den at generere en højere grad af CRP for at overvinde egenskaber som dårlig kost og mangel på motion.

Folk, der opretholder en aktiv, sund livsstil, oplever typisk mindre opbygninger af CRP. Dette resulterer i mindre hævelse, hurtigere heling og endnu mindre smerte.

Det er altid den rigtige beslutning at tage

Dette er blot nogle få eksempler på nogle af de skjulte fordele ved en sund livsstil. Jeg kunne nævne mere, men du forstår ideen. Det vigtigste, du forstår, er, at det altid er den rigtige beslutning at føre en sund livsstil af alle disse grunde og mere til.

For chancen for at inspirere andre, dyrke et salgbart færdighedssæt og hurtigt komme sig efter skader, er et kostregime og motion altid værd at ofre. Du kan ikke sætte en pris på sundhed, og du kan erstatte det med penge, et dejligt hus eller et godt ægteskab. Det er virkelig den sikreste investering, du kan foretage.