Hvordan pumpes din brystmælk korrekt?

Modermælkspumpning er tanken om at pumpe eller suge mælken gennem en pumpe for at opbevare den i en flaske. Dette sikrer, at dine babyer kan fodres, selvom du ikke er i nærheden. Dette er nyttigt, når moderen skal på arbejde. Vagten skal simpelthen fodre barnet gennem en sutteflaske. Ikke bare når moderen går på arbejde, kan du bruge dette, når du er på rejse og ikke er i stand til at fodre.

Brystpumper arbejder med hånd- eller fodbevægelser eller endda gennem elektriske apparater, der kan drives af batterier eller elektricitet. Pumpen stimulerer moderens bryst, der hjælper med at få mælk til at gemme mælken og fodre barnet senere. Den kegleformede kop passer til brystvorten sammen med det cirkulære område omkring brystvorten. Men hvorfor overhovedet bruge pumper?

 • Det øger mælketilførslen og stimulerer også mælkeproduktionen
 • Brystede bryster kan forårsage smerter og ubehag. Således sørger pumper for at lindre smerter
 • Det vil også være praktisk, når du er i medicin og dermed midlertidigt ikke er egnet til at amme barnet.

Sådan pumpes brystmælk korrekt: Ting at overveje

 1. Først skal du massere dit bryst og også nogle gange under pumpning for at sikre, at mælken flyder. Enhver smerte eller ubehag, du vil opleve, muliggør ikke et frit flow.
 2. Start med at vælge det rigtige brystskjold. Brystbeskyttelsen er den, der vil dække brystvorten, men også en, der vil efterlade plads, hvilket sikrer, at brystvorten ikke gnider mod skjoldet. Din brystvorte skal kunne bevæge sig frem og tilbage.
 3. Sørg for, at du føler dig godt tilpas med det vakuum, den bruger til at suge mælk ud. Du skal føle dig godt tilpas og kan tåle.
 4. Hygiejne er det næste vigtige, der ikke bør ignoreres. Vask dine hænder og din pumpe efter instruktionerne i brugervejledningen.

Sådan pumpes brystmælk i hånden?

Planlægger du at pumpe din mælk ud af mine hænder? Sådan gør du det.

 1. Sid og læne dig frem.
 2. Hold dine hænder over eller under dine brystvorter. Placer de to fingre lidt en tomme under din brystvorte, dog på linje med din tommelfinger. Din tommelfinger skal være over brystvorten.
 3. Tryk forsigtigt indad mod brystvæggen. Påfør heller ikke så meget pres, hvis du skal strække huden ud over areolaen. Hvis du gør dette, kan det hindre dine bryster i at producere mælk.
 4. Udtryk din mælk nu. Husk dog, at hvert bryst er forskelligt, og du skal finde den rigtige position, en der vil fungere til din fordel.

Sådan pumpes modermælk ved hjælp af en pumpe?

 • Start med at massere dine bryster for at slappe lidt af. Dette vil sikre et jævnt flow.
 • Pumpens skjolde skal placeres over brystvorten, og dykkeanordningen suger mælken ind i flasken.
 • Nogle gange kan det tage et stykke tid for frit flow. Men nøglen er at være tålmodig og slappe af. Det kan være smertefuldt, men læg ikke for meget pres.
 • Når mælken begynder at frigive, skal du justere pumpehastigheden og skifte bryst efter 5 minutter.
 • Opbevares i en beholder, og hold den godt lukket.

Sådan pumpes modermælk med elektrisk pumpe?

 • Som vi altid insisterer på, skal du vaske dine hænder godt og rengøre brystvorten, inden du starter.
 • Placer skjoldet på dine bryster. Centrer dem på brystvorten.
 • Tænd for maskinen, og mælken og mælken frigives om ikke mere end to minutter.
 • Mange maskiner er kendt for at justere hastigheden meget ligesom babyens inkonsekvens ved at sutte. Men hvis maskinerne ikke justerer sig selv, anbefales det at variere hastigheden manuelt.
 • Sluk for pumpen, når du tror, ​​den er færdig Fjern skjoldene, og skru forsigtigt flaskerne af, og dæk dem sikkert til.
 • Brystpumper kan bruges så længe du vil, og du skal kun sørge for at føle dig godt tilpas, når du bruger dem.

Sådan opbevares modermælk efter pumpning?

Nå, det handler ikke kun om at indsamle dem, men også om at opbevare dem rigtigt. Opbevaring er det vigtigste. Opbevar dem i en sutteflaske, der er lavet af plast eller glas. Brug en sikker hætte for maksimal friskhed. Alternativt kan du bruge en plastikpose, som udelukkende er lavet til opbevaring af mælk. Stil den på køl, når den er fuld, cirka tre fjerdedele. Nogle gange kan du se fedtet oven på mælken. Dette er helt normalt, og mælken vil have en blålig nuance, især den tidlige. Husk ikke at ryste mælken, men i stedet bare skubbe fedtet inde i mælken. Farven kan også være resultatet af moderens kost og hendes medicin.

Hvor lang tid er modermælk god efter pumpning?

Hvor lang tid er modermælk god efter pumpning? Nå, det er noget, du helt sikkert skal vide.

 • Mælk kan opbevares ved stuetemperatur i cirka seks til otte timer. Hvis du vil opbevare det, skal du opbevare det på køl umiddelbart efter du har pumpet og bruge dette inden for fem dage.
 • Du kan også fryse din mælk i to uger i 5 grader Fahrenheit. Men hvis din fryser har et rum med separate døre, kan du opbevare mælken omkring tre til seks måneder i 0 grader Fahrenheit.

Når mælken er blevet lidt varm ved at holde den udenfor eller optøet, kan du opbevare den i køleskabet i cirka 24 timer, og hvis den er ved stuetemperatur, skal du bruge den inden for en time.

Bivirkninger af brystmælkspumpning:

Pas på bivirkningerne ved modermælkepumpning.

 • Smerter: For nogle kvinder kommer pumpning af mælk med mange smerter. Selvom et vist tryk føler sig normalt, er det problematisk, hvis smerten bliver for intens.
 • Følelsesmæssige begrænsninger: Pumper er ikke sikre på, at moderen kan erstatte det. Moderbinding forstærkes bedst ved, at moderen fodrer barnet personligt.

Amningspumper er kommet til nytte i dag. Det er nu faktisk muligt at amme barnet, mens du muligvis skal deltage i en vigtig funktion eller en begivenhed. Føl dig godt tilpas, når du bruger og slapper af. På denne måde vil du være i stand til at producere mælk godt og effektivt. Det har hjulpet mange arbejdende mødre, og vi er sikker på, at det er en stor velsignelse!