Käytä sadevettä paitsi puutarhassa myös kotitaloudessa

Käytä sadevettä paitsi puutarhassa myös kotitaloudessa: vesisäiliö mahdollistaa sen

Monet puutarhanomistajat ovat yhtä mieltä siitä, että he haluavat käyttää sadevettä, jota on yleensä runsaasti, puutarhan kukka- ja vihannesvuoteiden kasteluun. Tähän tarkoitukseen käytetään melkein aina sadesäiliöitä, jotka keräävät talon tai puutarhavajan kattojen sadeveden, jotta se on silloin kasteluvalmis. Mutta sadetynnyrit eivät ole ainoa tapa kerätä sadevettä puutarhaan ja käyttää sitä järkevästi. Säiliöt ovat myös järkevä investointi ekologisesta näkökulmasta ja auttavat säästämään vettä ja rahaa tulevaisuudessa paitsi puutarhassa, myös talossa. Jotta voit nauttia vesisäiliöstäsi pitkään, sinun on tiedotettava siitä kokonaisvaltaisesti ennen kuin rakennat puutarhaan tällaisen sadeveden keräysjärjestelmän. Koska investointi kannattaa vain, jos säiliö on sovitettu optimaalisesti tarpeisiisi.

Miksi sadevettä kannattaa käyttää

Ihmiset ovat aina käyttäneet vesisäiliöitä ja muita sadeveden keräysjärjestelmiä sadeveden varastointiin. Vasta kun juomaveden keskushuolto oli turvattu, vesisäiliöt joutuivat unohduksiin tässä maassa. Samaan aikaan ekologinen tietoisuus on kuitenkin noussut jälleen ja yhä useammat talojen ja puutarhojen omistajat ovat tietoisia siitä, että juomavesi on arvokas ja kallis hyödyke. Siksi on sääli kastella kukkia tai huuhdella wc. Pintavettä tai pohjavettä on louhittava ennen kuin se on käsiteltävä suurella energiankulutuksella. Sitä vastoin sadevettä on runsaasti ja se on vapaasti saatavilla. Tehokkaan sadevesijärjestelmän avulla voit välttää turhaa energiankulutusta ja säästää sekä juoma- että vesimaksuja. Lisätietoja sadeveden talteenotosta ja sadeveden hallinnasta löytyy osoitteesta e -kirja BENZ24: ltä, jonka voi ladata verkkosivustolta. Se antaa sinulle paljon arvokkaita vinkkejä veden säästämiseen ja jätevesimaksujen vähentämiseen.

Kerää sadevesi säiliöllä

Kerää sadevesi Graf -sadevesisäiliö

Säiliö tarjoaa lukuisia etuja sadeveden käyttöön

Hyvin harkittu säiliö on pitkäaikainen ja järkevä investointi, jonka ostohinta voi aluksi olla korkea, mutta kustannukset poistetaan muutaman vuoden kuluttua. Laadukkaiden säiliöiden käyttöikä on yli 50 vuotta. Kun otetaan huomioon, että jäteveden ja juomaveden kustannukset kasvavat jatkuvasti, säiliöön sijoittaminen on ehdottomasti kannattavaa ja tulevaisuuteen suuntautuvaa. Jotkut kunnat jopa tukevat taloudellisesti sadeveden talteenottojärjestelmän rakentamista, koska se tuo monia ekologisia etuja.

Jos useampi koti- ja puutarhanomistaja käyttää säiliötä, vähemmän pohjavettä on käsiteltävä korkealla hinnalla. Tämä on suuri etu erityisesti alueilla, joilla pohjavesivarat ovat muutenkin melko vähissä. Samalla vesisäiliö toimii pintavesien pidätesäiliönä, joka ei voi vuotaa tai valua pois sateen sattuessa. Alueilla, joihin tulvat vaikuttavat usein, annat arvokkaan panoksen ympäristönsuojeluun vesisäiliöllä.

Mutta sadeveden käytöllä on toinen etu, koska se ei sisällä kalkkia. Saksan alueilla, joilla juomaveden kovuus on korkea, sadeveden käyttö kannattaa kahdesti: vähemmän virtsakiviä kerääntyy wc: hen, pesukoneen pesuaineen kulutus vähenee ja lämmityskierukat eivät voi kalkkeutua. Lisäksi monet kasvit suosivat myös kalkkitonta sadevettä.

Kuinka säiliö toimii

Säiliö toimii seuraavasti: Kaikki sade, joka putoaa katolle, ohjataan vesikouruihin ja kuljetetaan alas putkien kautta. Maassa tai sadevesiputkissa on sadevedensuodatin. Se poistaa mekaanisesti suuret likahiukkaset vedestä. Sadevesi virtaa sitten säiliöön ja voidaan varastoida sinne.

Nykyaikaisissa säiliöissä on tasoilmaisin, joka kertoo aina, kuinka paljon vettä säiliössä on. Kun säiliö on täynnä, ylivuoto varmistaa, että ylimääräinen vesi valuu pois ja valuu viemäriin tai valuu sorasta tehtyyn koteloon. Säiliöpumpulla pumpataan säiliövesi siten, että se saavuttaa ns. Käyttövesiputken kelluvan poiston kautta. Kaikki talon kuluttajalaitteet – kuten pesukone ja wc – sekä puutarhan kastelu on liitetty siihen.

Säiliöiden keskihinnat

Säiliön hinta riippuu sen koosta. 2000 litran mallit maksavat noin 600 euroa. Erittäin suuret säiliöt voivat sen sijaan maksaa useita tuhansia euroja. Hintaa laskettaessa on otettava huomioon paitsi todellinen säiliö myös sadevedensuodattimen, pumpun ja muiden lisävarusteiden hankintamenot.

Säiliön optimaalinen koko on tärkeä

Jos säiliö on liian pieni, vesi valuu liian nopeasti. Jos se toisaalta on liian suuri, maksat tarpeettoman korkeat hankintakustannukset. Lisäksi kelluva kerros ei voi tyhjentyä hyvin, mikä pahentaa itsepuhdistustoimintoa. Tarvittava koko voidaan tehdä a Säiliötietokone olla päättäväinen. Se riippuu siitä, kuinka suuri vedenkulutus todennäköisesti on, ja myös siitä, kuinka paljon keskimääräistä sadetta tulee.

Kuvan lähde: Otto Graf GmbH