8 tips til at forberede dig på en sikker hjemmefødsel

Et af de mest almindelige spørgsmål, mens du forbereder dig på en hjemmefødsel, er “hvad har du brug for”. Her er en liste over alle de ting, som vi tror, ​​du kan få brug for, mens du forbereder fødslen derhjemme. Først og fremmest er at undgå det sidste øjebliks rush for medicinske forsyninger til dette, du skal nok tale med en læge og få en liste over alle de medicinske ting, der kan være nyttige. Du kan starte med at forberede fødselsrummet, hvor du gerne vil føde dine babyer, og vælg altid at rydde plads, selvom du ikke har råd til et helt gratis værelse. Du bør også indsnævre dine familiemedlemmer om, hvorvidt du vil have dem på det tidspunkt, hvor du leverer eller ej.

Forberedelse til hjemmefødsel

Hvad er en hjemmefødsel?

Hjemmefødsel er at føde babyer derhjemme i stedet for en klinik eller et hospital. Kvinden assisteres generelt af en uddannet mellemkone eller endda et nært familiemedlem, der har erfaring med at styre leverancer. Hjemmefødsel lyder måske lidt risikabelt for mange af os, men tilbage i den tid, hvor der ikke var medicinske faciliteter, var det den eneste mulighed for kvinder.

Er hjemmefødt sikkert?

Svaret på dette spørgsmål afhænger af, hvor ligetil din graviditet var. Hvis du havde en problemfri graviditetsperiode uden komplikationer, kan hjemmefødsel være en sikker mulighed. Kvinder, der har været igennem hårde graviditetsperioder, enten med diabetes, hypertension eller andre komplikationer, frarådes dog ikke at prøve hjemmefødsler. Også en kvinde, der ellers kunne være sund hele vejen igennem, kan falde i visse komplikationer med babyens position og kan være nødt til at haste til hospitalet. Dette kan være yderst risikabelt.

Tidlige præps inkluderer også at se videoer ved levering og hvordan man kan modstå smerterne ved sammentrækninger. Også ved tidlig levering bør du have din midtehustru klar. Mange hjemmefødte mellemhustruer foretager hjemmebesøg til prænatal pleje eller har forskellige kontorer, der har indbygget fødselsfaciliteter.

Hjemmefødselstip:

Læs disse 8 hjemmefødselsråd til problemfri levering af dit barn:

1. Undersøg dine muligheder:

Chancerne er, at din ob-gyn helt sikkert ikke vil være din fødselshjælper. Desuden lærer de ved at træne at kontrollere komplikationer. Nogle gange giver naturopatiske læger meget hjemmefødselshjælp, men en jordemoder er nok din mest egnede kandidat. Oftest udføres hjemmefødsler normalt af jordemødre, så det burde være let at vælge, hvis du kender en.

2. Vælg en praktiserende læge med solid erfaring:

Interview din praktiserende læge, og sørg for at spørge, hvor mange fødsler hun har deltaget i, hvor hun var ansvarlig, eller om hun var assistent. Du vil sikkert gerne have nogen med erfaring på begge. Sørg for, at den jordemoder, du ansætter, har en assistent.

3. Plan for nødsituationer:

Spørg på forhånd, om den person, du ansætter, er fortrolig med nødsituationer. På den måde skulle det være let at håndtere de nødvendige medicin efter behov.

4. Hav en nødplan:

Du ved aldrig, hvilke nødsituationer der kan dukke op. Så gem en backupplan ved siden af, hvis alt ikke går som planlagt. Ideelt set burde det være din jordemoder, der har brug for at konsultere en læge og hjælpe dig, så planlæg derefter, og få en læge på dit hurtigopkald hele vejen igennem.

5. Planlæg detaljerne:

Gør din jordemoder opmærksom på alle spørgsmål og medicinske oplysninger, så hun kan handle især efter behov. Bare hvis du går på arbejde og har brug for hjælp, skal du placere detaljerne og navnene på personer, du vil være til stede.

6. Kontroller, hvad din forsikring dækker:

Nogle gange underholder forsikringsordninger ikke hjemmefødsler, så sørg for at kontrollere, om omkostningerne dækkes af din prænatal ordning eller ej.

7. Forstå, at der er risiko:

Uanset hvor sikker du føler dig hjemme, er risikoen for dødsfald for en nyfødt derhjemme større. Du bør kun planlægge fremad, hvis du kender de risici og nødsituationer, der kan opstå.

8. Søg online:

Du kan altid søge efter en venlig jordemoder online. I en verden af ​​teknologi er der garanti for, at du vil grave noget relevant op uden at prøve for hårdt.

Sådan forbereder du dig på en hjemmefødsel?

For at sikre en sikker og vellykket levering anbefales det at forberede hjemmefødsel i god tid:

 • Det første og det vigtigste skridt til at forberede dig på en hjemmefødsel er at have tillid. Du skal forblive positiv og tro fast på din beslutning.
 • Det er afgørende at vælge en uddannet jordemoder, der har ekspertise inden for hjemmefødsler.
 • Hvis du planlægger en vandfødsel, skal du sikre dig, at poolen er klar med varmt vand.
 • Brug noget behageligt som en barselkjole eller endda en blød bh, hvis du ikke vil være nøgen
 • Opbevar nogle gamle håndklæder og puder for at tilbyde polstring
 • At lytte til god musik hjælper med at aflede dit sind fra smerten
 • Nogle plastposer bør opbevares ved hånden for at samle moderkagen
 • En skarp tråd, klemme og desinficeret saks til at skære navlestrengen
 • Sørg for, at alle de ting, der er relateret til efter fødslen, holdes klar. Babyindpakninger, bleer, barselkjoler og puder skal købes i god tid.

Fordele og ulemper ved hjemmefødsel:

Inden du træffer den afgørende beslutning om at vælge mellem en hjemmefødsel og hospitalsfødsel, skal du tjekke fordele og ulemper ved den tidligere:

Fordele ved hjemmefødsel:

 • Fortrolighed er den største fordel ved hjemmefødsel
 • Du er i dine naturlige omgivelser og har den bedste komfort
 • Hjemmefødsel giver dig bedre kontrol over din oplevelse
 • Du kan være omgivet af din nære familie og venner
 • Det er billigere end en hospitalsfødsel.

Ulemper ved hjemmefødsel:

 • Hjemmefødsel kan være ekstremt risikabelt for kvinder med helbredskomplikationer
 • Manglende øjeblikkelig lægehjælp kan udgøre en risiko for både barnet og moderen
 • Overdreven blødning eller blødninger kan være dødelig
 • Du vil ikke have bekvemmeligheden ved en epidural
 • I tilfælde af problemer dækkes forsikringen ikke af hjemmefødsler

Selvom hjemmefødsler kan være en behagelig og omkostningseffektiv løsning, skal du huske på, at leverancer er forbundet med en vis mængde risici. Mange gange viser den midterste kone sig muligvis ikke særlig effektiv til at håndtere uventede problemer og udsætter mor og baby for livsfare. Først når du havde mindst en naturlig fødsel tidligere, kan du prøve en hjemmefødsel. Kvinder, der havde kejsersnit i det forrige nummer, frarådes at prøve denne mulighed. Moderne hospitaler har alle faciliteter til at håndtere eventuelle forestående risici. Moderens og barnets sikkerhed skal vurderes, før der træffes nogen beslutning.