Babyvækst under graviditeten

Når undfangelsen er gjort, sker der meget inde i dig. Meget mere end dit sind kan fatte. Fra den første uge af graviditeten, hvor du tilfældigvis ser den lyserøde linje i en graviditetstest i hjemmet, sker der meget inde i din krop og som en forventende mor, bør du helt sikkert vide om babyens vækst under graviditeten.

babyvækst under graviditeten

Læger markerer generelt tre trimestre for alle kommende mødre. Opdelingen er sådan her:

♦ Første trimester dækker fra uge 1 til uge 12

♦ Andet trimester dækker fra uge 13 til uge 26

♦ Tredje trimester er fra uge 27 til fødslen.

Processen med babyvækst i graviditeten:

Graviditetens babyvækst er en unik udviklingsproces og er en enestående oplevelse for enhver ventende mor.

Efter undfangelsen dannes embryoet. Et embryo er en graviditet i udvikling fra befrugtningstidspunktet til slutningen af ​​den otte ugers drægtighed. Når du går ind i din første måned, er barnet et embryo, der har to lag af celler, og alle organerne vil begynde at udvikle sig fra disse to lag af celler. I de første tre uger efter dine sidste menstruationer begynder det befrugtede æg at bevæge sig fra æggelederen mod livmoderen, fordi det er i livmoderen, at barnet får al næring gennem fostersækken, som er nødvendig for udvikling.

I den anden måned er barnet så stort som en nyrebønne. Det er i konstant bevægelse og har svingede fingre. Denne konstante bevægelse hjælper barnet med at nå livmoderen.

Babyens vækst under graviditeten i den tredje måned resulterer i dannelsen af ​​et unikt fingeraftryk til dit barn. Størrelsen på babyen er nu sammenlignelig med en ærtebælte. Ansigtet vil nu begynde at bremse formning. Efterhånden begynder ansigtsmusklerne at bevæge sig. Babyen vil imidlertid ikke være i stand til at kontrollere denne bevægelse. Nervesystemet vil også udvikle sig, så din baby kan bøje sine lemmer. Hendes hænder vil kunne danne en knytnæve og røre ved hinanden og også holde begge hænder sammen, når de rører. I den fjerde måned med babyens vækst under graviditeten vil de skeletter, der indtil nu var gummiagtige, langsomt begynde at hærde. Øjnene begynder at danne sig, og hvis en mor konstant har følt sig syg og træt, bør følelsen forsvinde i slutningen af ​​denne måned. Fra den fjerde måned og fremefter er den berømte babybump synlig, fordi livmoderen vokser i størrelse for at imødekomme den voksende baby. Trangen til at urin oftere, som var dominerende i de sidste tre måneder, begynder at falde nu. Dette sker, fordi din livmoder i de første tre måneder af graviditeten skubber mod din blære, hvilket reducerer dens holdekapacitet. Når livmoderen bevæger sig opad, frigøres din blære fra trykket.

Ved udgangen af ​​fem måneders graviditets babyvækst vil barnet have øjenbryn og øjenlåg veludviklet. Hvis du vil vide størrelsen på din baby, vil den være cirka 27 cm, når du strækker benene ud. Barnets krop begynder også at vokse og antager generelt en ordentlig andel mellem hoved og krop. På dette stadium udvikler organerne sig, og barnet vil begynde at sluge fostervandet, som nyrerne vil behandle, og det vil gå over som urin.

I den sjette måned med babyens vækst under graviditeten begynder barnet at tage babyfedt på, der glatter dens hud, der hidtil var blevet rynket. Babyer født for tidligt har kun en chance for at overleve, hvis de har tilbragt omkring 24 uger i livmoderen. Babyer født før 24 uger har ikke særlig store chancer for at overleve, fordi deres vitale organer som lunger og nyrer ikke er veludviklede.

I den syvende måned med babyens vækst i graviditeten kan babyerne se verden omkring dem, som er livmoderen, og de kan også høre lyde udefra. Det vil få dæmpede lyde fra omverdenen, men kan høre enhver støj inde i moderens krop, som inkluderer hendes egen stemme og hendes hjerteslag. Barnet kan også opfatte lys, fordi dets øjne nu er veludviklede og følsomme. Det kan fornemme skarpt lys uden for moderens livmoder. Også nu har barnet sit eget sovemønster. Dette kan dog være drastisk anderledes end dit! Næsten forklarer hvorfor din baby begynder at sparke dig, så snart du rammer sengen. Det er lige vågnet op til en lys ny dag i hans eller hendes liv!

Ved den otte måneders graviditets babyvækst vil lungerne være fuldt udviklet, og hvis det fødes nu, kan barnet overleve i verden. Fedtlag begynder at bygge op på ham, hvilket gør din baby sund og buttet. Knoglerne er for det meste hårde nu med undtagelse af kraniet, der stadig er adskilt for at gøre passage gennem fødselskanalen lettere. Væsken i din fostersæk vil også begynde at blive til affald kendt som meconium på dette stadium af babyens vækst under graviditeten, og kropshåret (kendt som lanugo), der hidtil har dækket babyens krop, vil begynde at forsvinde. Når du indtaster din ni og sidste måned, er barnet næsten på vej og vejer omkring 3 kilo. Barnet har nu placeret sig med hovedet nedad, læst til sin nye rejse i denne store verden.

Dette handlede om de mest utrolige og unikke ni måneder i dit liv. Håber det har været i stand til at kaste lys over hvordan babyer vokser og udvikler sig. Hver graviditet er forskellig fra en anden, og det er enhver mors krop også. Pas godt på dig selv og din krop, så ender du automatisk med at passe godt på dit barn. En glad og sund mor fører til et lykkeligt og sundt barn. Så ønsker jeg dig en rigtig god graviditet!