Blodprop under graviditeten

Som vi ved, er blodpropper en ganske almindelig ting for os. Imidlertid kan sagen være lidt intens og alvorlig, hvis du får en baby. At være gravid er en af ​​de mest komplicerede processer i den menneskelige natur, og denne proces med at føde har mange ting at overveje og tage sig af. En sådan faktor er blodpropper under graviditeten. Hvis du hører dette for første gang, skal du vide alt om det.

Blodpropper under graviditeten

Hvorfor blodpropper?

Mens en blodprop generelt ses, når du har et sår og blodpropper for at forhindre yderligere tab af blod i tilfælde af et snit eller skrabning af huden. Nogle gange kan de forårsage fuldstændig blokering af en vene eller arterie, der fører til fuldstændig standsning af blodgennemstrømningen. Hvilket igen kan føre til beskadigelse af kropsorganer eller endda døden under alvorlige forhold.

Mens de fleste gravide lever sunde babyer sammen med deres blodpropper. Nogle kan have alvorlige problemer med det. Nogle tilfælde kan også føre til babyens og moderens død. Derfor er det ikke et problem, der kan tages let på. Hvis du har haft problemer med blodpropper med dig selv eller i familien. Du vil måske fortælle din læge om det. Så de husker på, hvad de har med at gøre og giver dig den nødvendige pleje og opmærksomhed. Selvom blodpropper under graviditet er sjældne, og der er meget lidt bekymring vedrørende det, kan det være en ekstra risiko for din baby, der udvikler sig.

Blodpropper under graviditeten forekommer for at begrænse tabet af blod i arbejdstiden. Dog dannes blodpropper i benene og bækkenområdet noget, der skal tages alvorligt. Også kendt som dyb venetrombose, påvirker det kun 2 ud af 1000 kvinder. Medmindre du tror, ​​at du er i farezonen, er der ingen grund til panik over det.

Årsager til blodpropper under graviditet:

Generelt kan blodpropper i graviditeten observeres i første trimester eller inden for 6 uger efter din fødsel. Du kan være offer for denne tilstand, hvis du ser dig selv i et af følgende:

  1. Hvis du eller nogen i din familie har en historie med dyb venetrombose.
  2. Hvis du er ryger eller udsat for passiv rygning.
  3. Din alder er over 35 år eller overvægtig.
  4. Forventes at multiplicere. (Tvillinger eller trillinger)
  5. Hvis du rejser meget, mens du er gravid.
  6. Hvis du har haft en C-sektion.

Symptomer på blodpropper under graviditet:

Nu da blodpropper er sjældne, skal du være opmærksom på følgende:

du oplever svær smerte, og dit ben er hævet.

Hvis du går, og smerten forværres.

Hvis dine årer ser forstørrede ud.

Forebyggelse & Behandling:

Som man siger, ‘Forebyggelse er bedre end helbredelse’. Selvom du måske ikke har nogen anelse om dyb venetrombose, er det bedre at være forebyggende end at være afslappet om det, indtil du begynder at lægge mærke til det. Øvelser er hoveddelen af ​​graviditeten, og mens øvelser udføres for at forbedre din blodcirkulation, kan du muligvis passere blodpropper under graviditeten.

Derfor er regelmæssig motion en meget vigtig faktor i bekæmpelsen af ​​blodpropper, mens du er gravid. Der er også et behov for, at du forbliver aktiv og sund, som du skal sørge for, at du indtager sund mad og lever en sund livsstil. Hvis du er ryger, er det tid til at stoppe. På et hvilket som helst tidspunkt, hvis du nogensinde har lyst til at være tilbøjelig til dyb venetrombose eller kaldet DVT, skal du intimisere dine læger så hurtigt som muligt for at få dig til at inspicere og tage de nødvendige handlinger, der fører til passerer blodpropper under graviditeten.

Selvom vi ikke ønsker at gå så langt, er det også et behov for at vide, hvad du vil blive behandlet, hvis du får diagnosen DVT som sådan. Da blodet størkner, er det vigtigt at frigive det. Derfor vil du for det meste blive behandlet med en antikoagulant, som vil forhindre blodet i at størkne meget let.

Er det et alvorligt problem?

Hvis du undrer dig over, hvorfor noget så simpelt som en blodprop, mens du er gravid, er et så stort problem at bekymre dig om, vil du blive overrasket over at kende risikoen for blodpropper under graviditeten. DVT (dyb venetrombose) kan forårsage blodpropper i din moderkage, hvilket er vigtigt fra graviditetssynspunktet. Bortset fra det kan det lige så godt være noget, der kan føre dig til et hjerteanfald eller endda et slagtilfælde for den sags skyld. Du kan også blive udsat for abort, og du kan også være offer for ‘Lungeemboli’, en tilstand, hvor blodpropperne bryder af og er tilstoppede i lungerne.

Det er vigtigt at kende graviditeten A-Z. Selvom du måske foretrækker bøger eller online læsestof, som er let tilgængelige og også er en god og pålidelig kilde i disse dage, vil du måske være 100% sikker på dette A-Z-stof, du læser. Derfor er det meget vigtigt og vigtigt for dig at konsultere dine læger angående A, B, C’erne og X, Y, Z’erne for den smukkeste proces og rejse, du oplever. Gør det til et punkt at ikke gå glip af nogen af ​​dine tvivl, og få selv de mest dumme af dem sorteret og afklaret.

Så for at være sikker på, hvad du har at gøre med, og hvad du skal håndtere. Vær ikke bange for at finde ud af svarene. Da det kan være noget, der kan blive til en tragedie, hvis det ignoreres. Du vil måske også overveje betydningen af ​​den rolle, din partner kan spille i dette aspekt. Du kan tage hans hjælp med respekt for at finde blodpropperne eller andre ting. Det er du blevet bedt om at passe på. Husk, det er ikke kun dit liv længere. Du har ansvaret for, at et ufødt barn vokser inde i dig.